Forum Machete,Modelism,Hobby: diorama de incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

diorama de incepator

#1 Useril este offline   rares 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 19-October 08

Postat 15 May 2009 - 01:29 PM

in uma cu 2 ani am vazut intr-o editie electronica Osprei un tun feroviar de 280 mm. la descrierea fotografiilor scria ca este "Leopold" in 1944 in Italia.
am incercat sa-l realizez din carton, frigarui, rumegus si sirma. in plus, citiva soldatei dintr-o punga de pufuleti ai fiului meu.
iata ce a iesit ....

comparativ cu ce am vazut pe acest forum este "vax" dar sper sa va placa.
autovehiculele sunt tot din carton, cu exceptia rotilor care provin de la masinute "casate"

stiu ca nu sunt reproduse toate detaliile si vopsirea nu este conforma camuflajului de desert ( in poze era tot galben cu maro dar in nuantele militare ), dar la momentul respectiv nu-mi propusesem sa ma ocup "serios" de modelism.
apoi ... regretele au fost tardive.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Leopold_1.jpg
  • Imagine atasata: Leopold_2.jpg
  • Imagine atasata: Leopold_3.jpg

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 May 2009 - 01:41 PM

Foarte bun. Ai imaginatie si talent. Poti incerca un kit de plastic. Hasegawa, Dragon si Trumpeter il fac la diverse scari . Iti recomand 1/72 in deschidere .

#3 Useril este offline   IceAge 

• Membru deplin
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 15 May 2009 - 02:02 PM

Extraordinar.
Imi place mult si daca vrei sa il reconstruiesti exista un kit de la Modelik cu foarte multe detalii si care ofera satisfactie maxima tot din carton scara 1/ 25.

Spor

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 May 2009 - 02:42 PM

Bravo Rares,felicitari;ai lucrat(dac-am priceput eu bine)dupa niste poze vazute intr-o carte,in format electronic etc.Remarcabil.
Din atat de putin,mai reusit sa te apropii de adevar,pastrind si proportiile.Bravo inca odata.

PS. culorile lui Leopold au fost doua la numar:in Franta pana in 1941-dark grey(dunkel grau).Mutat in Italia(unde a si fost capturat de americani)primeste culori de mascare cu fond dunkelgelb. :spiteful:

#5 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 15 May 2009 - 04:02 PM

Sa nu regreti nimic, ai reusit o treaba minunata! Ar fi pacat sa nu incerci si un kit de plastic.

#6 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 May 2009 - 07:37 PM

Ce deduc eu din foto (asa la prima privire):
1. Ai spirit de observatie
2. Ai abilitati tehnice
3. Ai pisica
4. Nu esti filogerman
5. Esti fricos
6. Ai imaginatie
7. Ai talent
Intrucat am senzatia ca am fost prea concis revin cu detaliere:
I. Eu n-as fi vazut detalii, precum suspensiile "C.F.R.", nici daca erau incluse in kit.
II. No coment
III. Sursa terasamentului
IV. Chiar toate vehiculele sa fi fost capturate de americani si englezi?
V. Daca nu erai ai fi trecut sub tacere faptul ca sunt cartoane, sa fi vazut reactii si urecheli ca stricasi bunatate de kit
VI. Unde-i baioneta britanicului?
VII.Am asa o banuiala

Chestionar
- Eu banuiam ca iarba este pigment (oxid) dar nu vad nicaieri rumegusul, deci e rumegus?
- Pietrisul este fixat piesa cu piesa sau ai facut movila (pe un profil) si l-ai lipit cu adeziv turnat sau aspersat? Ce adeziv?
- Din ce ai facut senila ?

;-) Felicitari !

#7 Useril este offline   rares 

• Membru deplin
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 19-October 08

Postat 15 May 2009 - 10:02 PM

Chestionar
- Eu banuiam ca iarba este pigment (oxid) dar nu vad nicaieri rumegusul, deci e rumegus?
- Pietrisul este fixat piesa cu piesa sau ai facut movila (pe un profil) si l-ai lipit cu adeziv turnat sau aspersat? Ce adeziv?
- Din ce ai facut senila ?

CHESTIONAR - Raspuns

- iarba este rumegus pe care l-am trecut printr-o sita de ceai, apoi intr-o cutie in care am pus vopsea diluata ( aquarela Giotto). amestecat bine si lasat la uscat.
- pietrisul este pus pe un suport/profil din carton. SI NU AM PISICA. mi s-a parut cel mai convenabil material ca forma/culoare. pe portiuni am uns din belsug aracet de lemn, am aplicat cu pumnul pietris iar dupa uscare am inlaturat surplusul cu pensula si am dat un strat de lac "incolor" ( cica - galbui in realitate)
- carton

Nu imi este frica dar nici nu vad sensul sa mint.
Nu am aerograf, strung, ....
tot ce am facut ( si nu sunt putine ...) am facut cu o foarfeca, un cater, aracet de lemn, si alte improvizatii.

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 May 2009 - 06:53 PM

Tot ce ai facut tu acolo dovedeste talent, rabdare, spirit de observatie si ...(dar nu mai repet, ca a zis Alexie destule si te trezesti ca-mi cere drepturi de autor! ;-) )
Ce trebuie sa mai faci e sa te pui la punct cu tehnica de vopire! Dilueaza vopseaua, da in mai multe straturi, uniform.

#9 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 16 May 2009 - 11:48 PM

Nu vreau sa repet ce au scris onoratii confrati in ale modelismului dar as-i vrea sa te fac sa promiti ca nu te vei opri aici.
Este o lucrare extrem de curajoasa, executata cu o imaginatie tehnologiga deosebita.
Hai, curaj! Ia un kit si da-l gata, ca nu-i mare lucru la talentul tau.

#10 Useril este offline   DragosP 

• Membru senior
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 22-June 07

Postat 17 May 2009 - 08:27 AM

Vezi postareaIceAge, la 15 May 2009, 14:02, a spus:

exista un kit de la Modelik

Modelik nu are trenuri blindate , un kit de tun feroviar Leopold e produs de GPM.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi