Forum Machete,Modelism,Hobby: Mastercraft C-69 1:72 Bf-109 G-2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mastercraft C-69 1:72 Bf-109 G-2

#1 Useril este offline   AdrianC 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 10-May 09

Postat 14 May 2009 - 09:32 PM

Buna! Sunt nou intr-ale modelismului. Totdeauna mi-am dorit sa fac treaba asta si pana la urma am inceput ... :spiteful: . Am luat de la parcmodels un Mastercraft C-69 1:72 Bf-109 G-2. Am inceput sa lucrez la el... Va rog sa-mi dati ceva sfaturi...ce credeti ca ar trebui sa am in vedere...legat de orice...vopsele...scule...tehnici...orice.... Multumesc!

Cum arata deocamdata:Imagine atasata: IMG_0049small.JPGImagine atasata: IMG_0059small.JPGG]

Aceasta postare a fost editata de AdrianC: 14 May 2009 - 09:42 PM

#2 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 15 May 2009 - 07:54 AM

Bine ai venit !

In ceea ce priveste macheta ta nu ma bag sa-ti dau sfaturi pentru ca eu sunt (vezi avatar) mai CA Crocodilu' - "zboara si el, da' mai pe jos asa" (daca stii bancul; adica eu sunt mai cu "taratoarele"), asa ca las "zburatorii" adevarati sa-(ti/si) spuna parerile.

(late edit) - [ ba ma bag: atentie la alinierea pieselor (vezi de ex. botul), la lipituri (vezi deriva (coada)) si cumpara niste chit pentru ca ai ceva "transee" de umplut]

In legatura cu ce ar trebui sa mai ai in vedere, pentru inceput (si cel mai la indemana) avem asa:

- sectiunea Tehnici
- sectiunea Unelte & Instrumente
- sectiunea Materiale
- sectiunea WWW unde gasesti site-uri si adrese pe net grupate (de cei ce se straduiesc) pe diverse domenii

- sectiunea de mare anvergura (din pacate nu apartine acestui site/forum)... Imagine atasata: monthly_05_2009/post-433-1242365962.gif

Deocamdata site-ul cartula.ro este in mutare pe alt server dar cand va fi gata vei mai avea si acolo articole despre tehnici, materiale, recenzii ale unor kit-uri si multe alte informatii.

Mai exista zicala: Multi (toti) vor sa devina mesteri, unii fura meserie altii fura sculele.
Vezi la ce sectiune te bagi. :spiteful:

Hai, gata ca ti-am dat destul de treaba.

Succes !

Aceasta postare a fost editata de alaur: 15 May 2009 - 08:05 AM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 May 2009 - 09:32 AM

Bun venit printre noi! Primul sfat ar fi ca inainte de a te apuca de lucru sa consulti cit mai multa documentatie despre tema aleasa.
Vezi ca la Deva sunt niste baiati tare buni, poate iei legatura cu ei.

Citeaza

Va rog sa-mi dati ceva sfaturi...ce credeti ca ar trebui sa am in vedere...legat de orice...vopsele...scule...tehnici...orice
Ca sa-ti raspund la asta ar trebui sa ...mai scriu o data tot forumul! Incearca sa citesti sectiunile indicate de Alaur si, cind o fi disponibila, sectiunea Articole.
Urmareste te rog asta http://www.cartula.r...2626.html&st=40 si ai sa vezi cum se trece de la documentare, la detaliere, la asamblare, la vopsire etc. Ai exemplificate toate etapele prin care trebuie sa treaca o lucrare.
Ce pot sa-ti spun acum, pe loc, e ca trebuie sa chituiesti toate imbinarile. Foloseste chit de la Revell, este destul de bun. Mascheaza in stinga si in dreapta locului unde pui chitul cu banda adeziva. Pune chitul in straturi subtiri. Lasa sa se usuce pina a doua zi. Slefuieste la ud. Da jos banda adeziva si finiseaza locul apoi refa detaliile, eventual, pierdute din zona. (de cite ori am scris asta si am pus si poza...1 euro de fiecare data si-mi luam leptop! :spiteful: )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: do335.03_1.jpg

#4 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 16 May 2009 - 07:45 PM

Scuze ca-ti poluez topicul. Tu esti Adi de la formare de la planorism?

#5 Useril este offline   AdrianC 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 10-May 09

Postat 17 May 2009 - 09:02 PM

Vezi postareanorbi, la 16 May 2009, 20:45, a spus:

Scuze ca-ti poluez topicul. Tu esti Adi de la formare de la planorism?

Da Norbi. Adi sunt. Ii ok. Nu poluezi nimic. :)

#6 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 18 May 2009 - 05:10 PM

Pai cu prima ocazie cand o sa fie mai mult timp liber dupa zbor, o sa te mai invat ce stiu eu in ale modelismului

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi