Z-mare, la 15 Sep 2009, 10:43, a spus:
Parerea mea, pur ...electronista. Ai patru baterii de acumulatori, care fiecare furnizeaza 12 V. Daca ar fi legate in serie, ar furniza 48 de volti, la un amperaj dat de amperajul unei baterii. Daca sunt legate in paralel, vor furniza 12V, la un amperaj de patru ori mai mare decit una singura. Concluzie, parerea mea, ele sunt legate mixt, adica serie paralel, pentru a furniza 24V la un curent suficient de mare.
Mai e o problema 9x2,2=19,8V. (asta in gol, ca sa zicem asa. In sarcina ar fi 9x1,95=17.55V). Deci ori sunt doar 6 elementi, ori e tensiunea mai mare.
Cu legatura mixta, chiar ca m-ai pierdut pe drum... . Cel mai indicat ar fi un desen (vedere de sus) , sa ma lamuresc cam cum ar trebui sa arate treaba. Eu (din pacate) nu am avut placerea sa am tangenta cu electronica. Referindu-ma la cele 9 elemente, eu ma referisem la cele noua (gresite) borne, sau ce naiba or fi fost ele.
Merci mult si scuze pentru greselile scrierii, din ignoranta fata de tot ceea ce tine de "electrica".
crios, la 15 Sep 2009, 11:39, a spus:
@Crios
Dupa desenul postat de tine m-am orientat si eu (plus o poza ordinara).
Mai jos e ceea ce am inteles eu ca ar fi trebuit sa se vada pe suprafata acestora:
Ceea ce este cu rosu, reprezinta legaturile (puntile ?) dintre elemente, cu albastru cred ca sunt "bridele" dintre compartimentele carcasei mari, pe care vad ca le-am interpretat gresit, trebuind sa mearga din cap in cap.
-Ce reprezinta atunci "pastila" colorata in galben ? Eu (in nestiinta mea) am presupus ca o fi fost tot un fel de borna, dar mai mult ca probabil e o interpretare gresita. Corectia (eliminarea celor trei de pe fiecare baterie) se poate face usor; restul, asa ramane.
Tot ce vreau e sa ma lamuresc cum sa pot reprezenta cablajele dintre cele patru baterii, pentru a-mi da posibilitatea trimiterii legaturilor electrice -doua spre fata, la consumatori si doua spre peretele despartitor al compartimentului motor.
Deja deraiez din ce in ce mai mult...
Multam fain la toata lumea pentru rabdare
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 September 2009 - 02:01 PM