Michael_Wittmann, la 29 Jun 2009, 19:16, a spus:
Uff... Frate Wittmann, nici ca se putea o fotografie mai obscura, de la care sa ceri raspunsuri atat de precise...
Din fotografia postata, NU POTI sa afirmi ca acel Sherman este un M4A2 sau un M4. Din acest unghi NU POTI sa le deosebesti, diferentele vizibile sunt la puntea motorului si placile din spate. Frantujii au avut in dotare multe M4A2, dar si M4 si chiar M4A4. M4A4 iese din discutie in cazul tau, deoarece este evident ca sasiul nu este unul alungit ( vezi spatiul dintre boghiuri ). Deci... trebe o sursa suplimentara care sa AFIRME ca ar fi un M4A2. De unde ai informatia ? Face parte din 1ere DB, sau din 2eme DB ?
Dar... chiar daca ACCEPTAM ca-i un M4A2... nu pot sa jur ca-i unul cu "hood"-urile turnate sau unul cu ele sudate. Parca... as inclina catre protuberantele turnate. In acest caz, kitul cel mai nimerit, ar fi Mk.III-ul pe care l-a inceput Marhaba.
Daca vorbim de cele sudate, atunci cele mai nimerite kituri, ar fi "Mk.III Sicily" sau "M4A2 Tarawa".
Despre decaluri... nu stiu mare lucru...
Am pe undeva o carte - doua despre blindatele frantuzesti in '44-'45. O sa fac si io sapaturi dupe al tau " Douaumont"...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 30 June 2009 - 09:20 AM