nava "san felipe" constructie de la zero
Postat 09 May 2009 - 01:01 AM
dupa debitarea chilei si a coastelor,am trecut la asamblarea lor.le-am verificat pe fiecare sin parte si le-am facut sa intre usor pe chila.
am verificat perpendicularitate in coastelor pe chila dupa care le-am lipit.
umplutura dintre coaste am facut-o din lemn de molid,dupa care am montat cele doua punti inferioare.
pt primul strat de baghete am folosit lemn de mar,dupa care la al doilea strat am folosit lemn de prun,si am inceput sa fac si sabordurile.intariturile de gurna le-am facut din lemn de carpen,apoi pe un alt forum mi s-a atras atentiea ca acele intarituri de gurna erau de fapt mai inchise la culoare decit bordajul sau la aceiasi culoare cu bordajul
am luat in considerare ce mi s-a spun in legatura cu intariturile de gurna si le-am schimbat,de data asta am folosit lemn de prun.in acelasi timp am incercar si diverse nuante de albastru si alb pt partile care trebuiesc vopsite.
Postat 09 May 2009 - 08:57 AM
Postat 09 May 2009 - 09:13 AM
spatiul de la gratare il faci cit vrei.problema este ca ai nevoie de un circular care sa taie fin pt a face asa ceva usor.eu la un gratar de genul asta am lucrat cam 15 minute.dupa parerea mea este cea mai simpla parte a unei nave daca ai circular.iti trimit pe mail unde gasesti metoda de facut aceste gratare.
pozele cu capacele la saborduri si tunurile montate
Postat 09 May 2009 - 02:20 PM
Eşti sigur că asta-i prima ta lucrare?Nu de alta da' mie unu nu-mi cam pare treabă făcută de-un novice.
Încă odată,bravo
Apropos: la ce scară te afli? după cum apreciez eu,ar cam fi un 1/75 sau pe-aproape.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 May 2009 - 02:23 PM
Postat 09 May 2009 - 02:48 PM
lucrez dupa un plan de kit al navei san felipe la scara 1:75.nu pot spune ca am respectat planul in totalitate,dar ma straduiesc sa iasa bine.cea mai mare problema a mea in materie de navomodelism se rezuma la sculptat.nu am nci scule pt asa ceva dar si daca as avea tot nu as stii sa sculptez.acest lucru m-a facut sa improvizez anumite lucruri.de mai bine de sase zile lucrez la o balustrada(ieri am aflat ca la nave nu exista acest termen si ca se numeste copastie),care se afla in partea de la pupa a navei.
pina la urma am reusit sa aduc acea balustrada aproape de sfirsit.nu este lipita de nava deoarece mai trebuie sa fac inca sase geamuri cu partea de sus curbata.nu stiu inca cum le voi face dar voi vedea eu.
Postat 09 May 2009 - 08:10 PM
Nu trebuie sa-ti ceri scuze fata de mine intrucat, asa cum ti-am mai scris, chiar nu-mi sta caruta in drum de planurile alea mai ales ca nici eu n-am stat stralucit cu timpul. Chiar am destule in lucru, cele de la tine fiindu-mi necesare doar pentru comparatii si ,asa cum sti, pentru ca sunt si din cele pe care nu le am.
Inca o data iti fac rugamintea (acum si public) sa nu mi te mai adresezi la persoana a treia.
Am sa urmaresc cu interes evolutia.
Bafta!
Postat 26 May 2009 - 06:51 AM
jeli, la 9 May 2009, 09:57, a spus:
De ce ai inegrit tunurile ca la mine in instructiuni sunt aurii (alama)?
Postat 06 July 2009 - 12:32 AM
Postat 06 July 2009 - 04:15 AM
Postat 06 July 2009 - 08:18 AM