Model Air Vallejo
Postat 10 May 2009 - 04:23 PM
Postat 13 May 2009 - 08:07 AM
Daca iti aduci aminte, aerografele rusesti, aduse de Pavel, aveau un spatele capacului duzei un inel cu care reglai aceasta pozitie optima. Discutia a mai fost pe forum.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 13 May 2009 - 08:09 AM
Postat 15 May 2009 - 07:31 PM
edwaits, la 15 May 2009, 16:53, a spus:
Ma bucur ca ai rezolvat problema! Vopsitul cu aerograful nu este chiar atit de simplu, trebuie sa exersezi si sa treci prin fel de fel de faze. Cum este vorba nemteasca "nur Übung macht den Meister" adica numai exersind devi un maestru
Dilutia 1 : 1 este ok. La Tamiya folosesc chiar putin mai mult diluant ( 60 / 40 ) asa am suprafetele mai netede.
Succes!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 15 May 2009 - 07:34 PM
Postat 15 May 2009 - 08:54 PM
Postat 15 May 2009 - 09:07 PM
edwaits, la 15 May 2009, 20:51, a spus:
Da, eu folosesc un diluant D 20 pentru curatat vopselele Tamiya si Gunze Acrilic, si Tamiya grund si vopsele Laquer si citeodata diluant Nitrosolv cind folosesc vopsele auto. Pentru vopsele auto folosesc ca diluant D 20
Evit sa desfac prea des aerograful (oricum o fac odata sau de doua ori pe saptamana), imi este teama sa nu stric filetul duzei. In schimb scot acul aerografului si il curat dupa ce am terminat de vopsit ( pe ziua respectiva ).
Cind vopsesc doua culori intr-o zi (ceea ce este foarte rar)nu desfac aerograful, trec prin el o cupa sau doua de diluant la presiune mare, dupa care incep cu a doua culoare.
In cazul tau nu stiu ce sa spun, nu prea am vopsele Vallejo, doar niste varnish care nu mi-au placut. Nu stiu exact cu ce se curata bine, dupa cum ti-am mai scris, Vallejo sunt considerate "vopsele problema" la curatat, in rest ar fi bune...
Parca merge bine o solutie care contine amoniac. Daca imi amintesc bine, Vallejo ofera o solutie de curatat aerografe. Am sa caut si iti comunic!
Ulterior :
Am gasit: Citeste asta :
AIRBRUSH CLEANERAirbrush Cleaner is an indispensable product for cleaning the airbrush between colors. It not only eliminates rests of the color used, but at the same time lubricates the interior of the airbrush without damaging the mechanism.
(Please also see “ Technical Information Liquid Acrylic ” and “ Technical Information Model Air ”).
Characteristics: Clear Liquid, contains alcohol.
Application: With eyedropper into the airbrush reservoir or, for thorough cleaning, in a container for immersion.
Packaging: In 85ml. Bottles, (boxes of 10) Ref. 28860.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 15 May 2009 - 09:17 PM
Postat 16 May 2009 - 07:01 PM
Citeaza