Forum Machete,Modelism,Hobby: MiG-29 sniper - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MiG-29 sniper 1:72

#1 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 05 May 2009 - 11:47 AM

salutare. am inceput si eu de curand lucrul la o macheta mig-29 de la PM care vreau s-o fac sniper. e cam prima macheta care o vopsesc integral cu aerograf, sunt la inceput cu sculele astea asa ca nu ma astept la mari rezultate, trebuie insa sa incep cu ceva. pana una alta, sa va spun 2-3 cuvinte despre macheta.
am cumparat-o acum 4 ani, nu este kitul de sniper, el nefiind inca pe piata din cate vad eu. l-am ansamblat atunci in graba, in sensul ca am vopsit cockpitul si am lipit cupola si am lipit provizoriu jambele si cam atat...a stat pe raft asa 4 ani pana de curand cand m-am hotarat sa sparg gheata. am cumparat decalurile de sniper si am inceput lucru. nu am pus accent pe cabina deloc, plexiul fiind cam uratel si nu se vede inauntru mai nimic oricum. cat despre montat fuselajul, nimic nou fata de restul machetelor de la PM de 29.
asa ca voi posta direct de la primele pete de vopsea. am incercat sa fac shadingul acela(sper sa se numeasca asa) la imbinarea suprafetelor de comanda dar cand am dat cu vopsea peste oricum nu se mai vede. nu stiu eu exact cum e procedeul, poate ma lamuriti si pe mine va rog.

am dat apoi vreo 4 straturi de albastru (nu am chiar toate pozele aici la timisoara, unele le mai am si acasa, dar ma credeti pe cuvant ca asa am facut :lol: ), apoi din mana, nuanta de albastru deschis. am retusat ce era de retusat, apoi am mascat pt dunga accea alba, dupa care retusat si a iesit cam ce veti vedea in poze.

am mai vopsit si piesele marunte(trape , antene, jambe), jambele le-am modificat in prealabil (cine nu are prealabil poate folosi ligheanul :lol: ) si le-am vopsit.
de mentionat ca am folosit acrilice de la tamya, dunga alba fiind data exclusiv cu tempera( multumesc lui crios pentru sfat), nuantele de albastru fiind o combinatie intre nuante de baza, eu nu prea folosesc nuantele de baza ca nu prea se potrivesc.

ca gresala am facut ca n-am vopsit baia trenului inainte de a vopsit avionul si asa ca a trebui sa maschez ulterior avionul pentru a vopsi baia, si cand am dezlipit scociul de hartie, s-a luat in 2 locuri vopseaua cu totul, retusabil. nici avionul nu l-am degresat cu spirt inainte.
apropo, vopseaua o diluez cu spirt, nu cu apa.

astept o parere despre nuante, mie cam asa mi s-au parut mai apropiate de adevar, pe vremea cand era la timisoara in plina glorie la miting, nu vreau cel de la muzeu uzat.
pana una alta, mai am de vopsit cu gri botuu, am mascat varful derivelor pentru vopsire. partea proasta e ca nu are gravat apropae deloc tunul de bord, asa ca am facut o gaura cu o freza foarte subtire si..cam atat, oricum il voi face cadou unei profesoare asa ca nu pun accent foarte mult pe detalii. ii voi pune si grinzile de armament, voi pune si 2 randuri de rachete, mai putin alea mari, R-27, asta ca sa arate a avion de vanatoare, desi sniperul nu a avut nici macar grinzile acrosate.

caut apoi o macheta de italeri ca sa fac un sniper si pentru mine ca a mai ramas vopsea de un avion.

caut si o dubla de la italeri, pe care vreau s-o fac asa: Imagine postata

prin urmare, caut sa cumpar foaia asta de decaluri decal varianta 1:72

daca o are cineva, sau vrea s-o cumpere, va rog sa ma anuntati, am nevoie de decalurile dublei 61 de la moldoveni.

multumesc anticipat!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_010.jpg
  • Imagine atasata: Picture_014.jpg
  • Imagine atasata: Picture_012.jpg
  • Imagine atasata: Picture_016.jpg
  • Imagine atasata: Picture_017.jpg
  • Imagine atasata: Picture_019.jpg
  • Imagine atasata: Picture_008.jpg
  • Imagine atasata: Copy__2__of_Picture_009.jpg
  • Imagine atasata: Picture_018.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 05 May 2009 - 11:52 AM

#2 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 18-November 07
  • Interests:tot ce zboara, Formula 1, Trabant, masinile vechi...

Postat 06 May 2009 - 09:17 AM

imi place cum ti-a iesit pana acum. am si eu in lucru, de mai multa vreme, un Sniper. macheta e Italeri tot la 1/72. cea mai grea parte mi se pare mascarea zonelor care trebuie sa fie bleu deschis, elipsele alea de pe motoare. acolo am ajuns si deja l-am curatat de vopsea de 2 ori, cred ca va urma si cea de-a treia. nu-mi place cum ies elipsele. ma gandeam sa caut niste banda adeziva foarte subtire si ingusta, de genul celei care se foloseste la desenarea flacarilor pe masini...am vazut la "pimp my ride" si se modela foarte bine pe elementele de caroserie care nu sunt plane. sau are altcineva alta idee? cu patafix parca nu ies perfect simetrice elipsele...

#3 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 09:57 AM

eu unu le-am facut din mana. ideea e ca pe burta sunt facute din mana si la avioinul real, insa pe spate sunt dupa sablon. eh, am incercat si eu cu patafix si am vazut ca e greu de pus si mi s-a parut mai usor sa-l dau din mana decat sa maschez cu patafixul. retusari am facut de vreo 2 ori cand cu bleu deschis, cand cu albastru inchis, pana la urma l-am scos cumva.

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 06 May 2009 - 11:06 AM

Vezi postareaMikoian_Gurievici, la 6 May 2009, 10:17, a spus:

imi place cum ti-a iesit pana acum. am si eu in lucru, de mai multa vreme, un Sniper. macheta e Italeri tot la 1/72. cea mai grea parte mi se pare mascarea zonelor care trebuie sa fie bleu deschis, elipsele alea de pe motoare. acolo am ajuns si deja l-am curatat de vopsea de 2 ori, cred ca va urma si cea de-a treia. nu-mi place cum ies elipsele. ma gandeam sa caut niste banda adeziva foarte subtire si ingusta, de genul celei care se foloseste la desenarea flacarilor pe masini...am vazut la "pimp my ride" si se modela foarte bine pe elementele de caroserie care nu sunt plane. sau are altcineva alta idee? cu patafix parca nu ies perfect simetrice elipsele...

Cum vrei sau cum trebuie sa fie delimitarea vopselei? Print-o usoara trecere (gazata) sau neta?
Pentru prima poti folosii patafix dar este greu sa modelezi formele simetric, alta varianta ar fi sa faci din hirtie mai cerata sablonul iar pentru aplicare sa folosesti tot patafix dar in cantitati foarte mici (bobite) pentru acelasi efect de "trecere" intre culori. Vopsirea merge numai cu aerograful si vopsirea sa nu fie chiar perpendicular sau inspre masca, ci dinspre partea mascata spre model (vezi desenul de mai jos, sper sa te ajute)

Daca vrei delimitari nete, foloseste hirtie de mascat Tamiya (exista si la latime de 40 mm) si faci tot asa un sablon, dupa care vopsesti cu spray sau aerograf.
Banda de care zici o cunosc si am lucrat cu ea. Exista de cumparat in unele magazine care vind vopsele auto. Este extrem de scumpa - in jur de 60-70 RON o rola. Nu cred ca vei avea succes cu ea, si adezivul este mai tare decit cel de la Tamiya, deci poti avea surprize neplacute cind o dai jos de pe model!
Mai vreau sa spun ca tot ce ti-am scris este un sfat, tu poti sa faci cum crezi ca este mai bine si eficient pentru tine!
Numai bine!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Instructiune_vopsire.JPG

#5 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 11:28 AM

m-am gandit la ideea cu sabloane din hartie fixate cu bobite de patafix. trebuie sa fac rost de niste hartie cerata si sa ma chinui sa tai cat mai perfect sabloanele. aici ar fi partea naspa...taiatul
delimitarile mi se pare ca au fost nete intre culori, pe avionul real. acum nu prea iti mai dai seama din cauza uzurii vopselei...l-am studiat in 2-3 randuri pe Sniper la muzeu. plus ca se cojeste vopseaua de pe el de zici ca au turnat lichid de frana...ma rog.
de ce zici ca nu as avea succes cu banda d-aia subtire? numai din cauza ca are adezivul ala puternic? la partea asta cred ca m-as descurca cu o solutie de spalat geamuri ca sa inmoi lipiciul, bineinteles dupa ce se usuca vopseaua complet. sau nu e asa de maleabila cum pare la tv? mie mi se parea ca vopsitorii aia o puteau arcui cum vroiau ei, am impresia ca e foarte subtire si permite treaba asta, nu face cute indiferent ce diametru ar avea bucla construita.

#6 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 11:33 AM

eu vad trecerea cumva cum e pe lancer , deci o trecere oarecum progresiva, mai degraba decat o linie clara de demarcare. observati diferenta intre trecerea de la albastru inchis la dunga alba, fata de trecerea d ela albastru inchis la deschis.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mig_241.jpg
  • Imagine atasata: mig_242.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 06 May 2009 - 11:45 AM

#7 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 11:42 AM

Vezi postareaMikoian_Gurievici, la 6 May 2009, 12:28, a spus:

m-am gandit la ideea cu sabloane din hartie fixate cu bobite de patafix. trebuie sa fac rost de niste hartie cerata si sa ma chinui sa tai cat mai perfect sabloanele. aici ar fi partea naspa...taiatul
delimitarile mi se pare ca au fost nete intre culori, pe avionul real. acum nu prea iti mai dai seama din cauza uzurii vopselei...l-am studiat in 2-3 randuri pe Sniper la muzeu. plus ca se cojeste vopseaua de pe el de zici ca au turnat lichid de frana...ma rog.
de ce zici ca nu as avea succes cu banda d-aia subtire? numai din cauza ca are adezivul ala puternic? la partea asta cred ca m-as descurca cu o solutie de spalat geamuri ca sa inmoi lipiciul, bineinteles dupa ce se usuca vopseaua complet. sau nu e asa de maleabila cum pare la tv? mie mi se parea ca vopsitorii aia o puteau arcui cum vroiau ei, am impresia ca e foarte subtire si permite treaba asta, nu face cute indiferent ce diametru ar avea bucla construita.

Deci tu vrei delimitarea neta! Da, banda este subtire (cam ca cea de izolat fire electrice) si se poate arcuii cum vrei, dar mie mi se pare adezivul mult prea tare. OK, incearca cu solutie de spalat geamul, eu personal nu am incercat chestia asta.
Totusi, nu uita ca baietii aia folosesc vopsele cu intaritor!
Eventual daca te gindesti sa faci cu hirtie cerata si patafix, sfatul meu este sa cauti prin birou hirtia de dos de la etichete adezive. vezi ca sunt de format A4. Avatajul este ca hirtia asta este si putin transparenta!

Succes!

PS am vazut pozele lui Jester. Cred ca schita mea te va ajuta! Trecerea este si neta si gazata!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 06 May 2009 - 11:49 AM

#8 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 11:51 AM

dar merge direct din aerograf, nu vad de ce trebuie atat chin cu mascare. dai presiune mica la aerograf si vopsea putina si poti trage linii destul de subtiri cu el.

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 11:56 AM

Da, merge si asa... daca nu-ti tremura mina :lol:

#10 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 06 May 2009 - 12:22 PM

pai la varsta noastra n-ar trebui sa tremure :lol: :lol:

#11 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior

Postat 07 May 2009 - 10:39 AM

eu nu am aerograf, deci toata lucrarea se va face din pensula. o sa iasa delimitari nete intre culori...cred.
multumesc de sfaturi.

#12 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 07 May 2009 - 11:35 AM

Vezi postareaMikoian_Gurievici, la 7 May 2009, 11:39, a spus:

eu nu am aerograf, deci toata lucrarea se va face din pensula. o sa iasa delimitari nete intre culori...cred.
multumesc de sfaturi.

Sa-ti cumperi ! :spiteful: It's a joke! Oricum, daca intr-o buna zi te "inarmezi", ia-ti ceva mai ieftin dar cu dubla actiune gen BD 130 cum am eu.
Cu asta inveti dupa care treci la scule mai bune. Totusi daca scula ieftina este bine facuta, daca o intretii bine si stii sa o folosesti, nu vei vedea diferente mari in calitatea suprafetelor vopsite (poate nu vor fi deloc!)!
Da, cu pensula ai delimitari nete, si oricum daca nu faci modelul pentru concurs nu te streseaza nimeni!
Numai bine!
Tibi

#13 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 07 May 2009 - 02:31 PM

eu pe asta il am si imi fac treaba cu el foarte bine.

#14 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 14 May 2009 - 01:25 PM

cateva poza cu etapele avionului, mare lucru n-am ce comenta ca nu e cine stie ce.... ce pot sa zic e ca au facut decalurile ceva silvering de ala care s-a dus la lacuire, si ca decalurile sunt prea mari pentru avion, dovada e sigla sniper care nu am putut-o pune pe admisie pentru ca imi vine pana dedesuptul admisiei :unsure:

am pus pe el si pilonii pentru rachete si 4 rachete sa arate a avion de lupta cui il dau. :spiteful:

si cam asta e avionul in final. mascarea la prabriz nu a fost corecta, am mai retusat cum am putut ulterior, multe antenute nu le-am pus ca oricum le-ar rupe, sper si tuburile pitit sa ramane intregi in timp . cam atat, urmeaza sniper 2, al meu si apoi dubla moldovenilor.

astept sa va dati cu parerea asupra greselilor, altele decat cele remarcate de mine. si apropo, nici ajutajele nu sunt prea corect vopsite, nu stiu cum sa aleg culorile si ordinea lor ca sa dau impresia de metal ars.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pic_075.jpg
  • Imagine atasata: pic_074.jpg
  • Imagine atasata: pic_072.jpg
  • Imagine atasata: pic_096.jpg
  • Imagine atasata: pic_081.jpg
  • Imagine atasata: pic_078.jpg
  • Imagine atasata: pic_086.jpg
  • Imagine atasata: pic_101.jpg
  • Imagine atasata: pic_103.jpg
  • Imagine atasata: pic_100.jpg
  • Imagine atasata: pic_094.jpg
  • Imagine atasata: Picture_007.jpg
  • Imagine atasata: pic_116.jpg
  • Imagine atasata: Picture_014.jpg
  • Imagine atasata: Picture_023.jpg
  • Imagine atasata: Picture_024.jpg
  • Imagine atasata: Picture_026.jpg
  • Imagine atasata: Picture_029.jpg
  • Imagine atasata: Picture_031.jpg
  • Imagine atasata: Picture_035.jpg
  • Imagine atasata: Picture_039.jpg
  • Imagine atasata: Picture_042.jpg

Aceasta postare a fost editata de jester: 14 May 2009 - 01:29 PM

#15 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 14 May 2009 - 03:04 PM

Imi place! :spiteful:
Ai incercat sa ,,tratezi'' decalurile cu putintel alcool izopropilic? Eu asa le ,,cumintesc''.

#16 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 14 May 2009 - 04:47 PM

Felicitari Bogdane!
E foarte fain. Poate mi-l arati si pe viu cand mai dai pe la aerodrom:D.

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 May 2009 - 04:56 PM

Graba strica treaba :spiteful: Ai aliniat virfurile alea la culori...stringa dreapta :unsure:

#18 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 14 May 2009 - 10:49 PM

care varfuri?
cat despre tratament...am dat pe lacuri si diluanti 40 lei, deja m-am saturat ca abia ma ajung banii, asa ca nu am bani si de tratamente :unsure: alea la bai sa-si faca batranii :spiteful: a iesit silveringul din lacul dat peste. cand il fac pe al meu sniper, voi fi mai atent.

Aceasta postare a fost editata de jester: 14 May 2009 - 10:50 PM

#19 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 15 May 2009 - 07:24 AM

Cred ca Z-mare se refera la virfurile astea, ai gresit putin pe amindoua partile. Dar eu nu sunt atit de critic. Cu siguranta-l vei face mai bine data viitoare! :)

Asta este poza care te-a "tradat"... altfel ar fi fost foarte greu de observat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Sniper.jpg

#20 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 15 May 2009 - 10:13 AM

aveti dreptate. data viitoare le voi face si aliniate.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi