am cumparat-o acum 4 ani, nu este kitul de sniper, el nefiind inca pe piata din cate vad eu. l-am ansamblat atunci in graba, in sensul ca am vopsit cockpitul si am lipit cupola si am lipit provizoriu jambele si cam atat...a stat pe raft asa 4 ani pana de curand cand m-am hotarat sa sparg gheata. am cumparat decalurile de sniper si am inceput lucru. nu am pus accent pe cabina deloc, plexiul fiind cam uratel si nu se vede inauntru mai nimic oricum. cat despre montat fuselajul, nimic nou fata de restul machetelor de la PM de 29.
asa ca voi posta direct de la primele pete de vopsea. am incercat sa fac shadingul acela(sper sa se numeasca asa) la imbinarea suprafetelor de comanda dar cand am dat cu vopsea peste oricum nu se mai vede. nu stiu eu exact cum e procedeul, poate ma lamuriti si pe mine va rog.
am dat apoi vreo 4 straturi de albastru (nu am chiar toate pozele aici la timisoara, unele le mai am si acasa, dar ma credeti pe cuvant ca asa am facut ), apoi din mana, nuanta de albastru deschis. am retusat ce era de retusat, apoi am mascat pt dunga accea alba, dupa care retusat si a iesit cam ce veti vedea in poze.
am mai vopsit si piesele marunte(trape , antene, jambe), jambele le-am modificat in prealabil (cine nu are prealabil poate folosi ligheanul ) si le-am vopsit.
de mentionat ca am folosit acrilice de la tamya, dunga alba fiind data exclusiv cu tempera( multumesc lui crios pentru sfat), nuantele de albastru fiind o combinatie intre nuante de baza, eu nu prea folosesc nuantele de baza ca nu prea se potrivesc.
ca gresala am facut ca n-am vopsit baia trenului inainte de a vopsit avionul si asa ca a trebui sa maschez ulterior avionul pentru a vopsi baia, si cand am dezlipit scociul de hartie, s-a luat in 2 locuri vopseaua cu totul, retusabil. nici avionul nu l-am degresat cu spirt inainte.
apropo, vopseaua o diluez cu spirt, nu cu apa.
astept o parere despre nuante, mie cam asa mi s-au parut mai apropiate de adevar, pe vremea cand era la timisoara in plina glorie la miting, nu vreau cel de la muzeu uzat.
pana una alta, mai am de vopsit cu gri botuu, am mascat varful derivelor pentru vopsire. partea proasta e ca nu are gravat apropae deloc tunul de bord, asa ca am facut o gaura cu o freza foarte subtire si..cam atat, oricum il voi face cadou unei profesoare asa ca nu pun accent foarte mult pe detalii. ii voi pune si grinzile de armament, voi pune si 2 randuri de rachete, mai putin alea mari, R-27, asta ca sa arate a avion de vanatoare, desi sniperul nu a avut nici macar grinzile acrosate.
caut apoi o macheta de italeri ca sa fac un sniper si pentru mine ca a mai ramas vopsea de un avion.
caut si o dubla de la italeri, pe care vreau s-o fac asa:
prin urmare, caut sa cumpar foaia asta de decaluri decal varianta 1:72
daca o are cineva, sau vrea s-o cumpere, va rog sa ma anuntati, am nevoie de decalurile dublei 61 de la moldoveni.
multumesc anticipat!
Aceasta postare a fost editata de jester: 05 May 2009 - 11:52 AM