Scafandru Greu ...---...
Postat 28 May 2009 - 12:46 PM
Sunt curios ce iese cu apa (adica sa capat experienta pe pielea ta).
Cat despre casca, ma indoiesc ca pe linie de bezna se va vedea in ea ceva dupa stradania cu turnarea in 856 de pasi a matritei dein 4 bucati din rasina semitransparenta care va fi transparentizata ulterior.
Cel mult as adanci un pic gaurile si apoi as da un negru lucios. Da eu sunt eu si sunt departe de mare.
Postat 28 May 2009 - 09:01 PM
wurger, la 28 May 2009, 13:46, a spus:
Cat despre casca, ma indoiesc ca pe linie de bezna se va vedea in ea ceva dupa stradania cu turnarea in 856 de pasi a matritei dein 4 bucati din rasina semitransparenta care va fi transparentizata ulterior.
Cel mult as adanci un pic gaurile si apoi as da un negru lucios. Da eu sunt eu si sunt departe de mare.
N-am de gand sa ma joc cu rasinile, vreau sa rad capacele si sa fac gauri in casca, sa confectionez capace (saiba, zabrele si geam) dar asta spre final.
alexie, la 28 May 2009, 13:15, a spus:
Pentru azi sper sa incep confectionarea accesoriilor (scara, pompa, belciuge, 1-2 anvelope ).
Din cate mi-am propus am realizat doar scara, din kitul "German tank repairmen" MB3509, pe care am prelungit-o cu doua tuburi. Fixarea de perete cu "agrafe" de capsator, in partea de sus am fixat doua bolduri (care s-au introdus in tuburi).
Pentru a confectiona pompa este musai sa dau atacul prin jucariile copiilor (pentru manetele-roti).
Postat 30 May 2009 - 08:53 AM
Pentru constructia pompei am apelat la (pretioasa) placa de komatex ca rotile-maneta le-am gasit in Lego, manetele din komatex si resturi culee.
S-a confectionat un chepeng, komatex + sarma, boltzuri din bolduri.
Pompa este gata de ..pompat
Masinaria este un hibrid pe baza pozelor de pe net.
Finalmente am fixat cauciucurile (scara 1:35, rechizitionate din dulapul cu jucariile copiilor si anume de la un M3 scout car cu baterii).
Va tin la 220 !
Postat 31 May 2009 - 06:48 AM
Pentru casca n-am indraznit sa-mi asum raspunderea asa incat am apelat la un bun prieten si meserias (Dan Garleanu). Strung, bormasina, minigrinder, freze si alte ustensile la fel de necunoscute. Tin sa ma felicit pentru faptul ca n-am lesinat/avortat pe toata perioada manoperei. La final casca era asa de diafana incat cu greu rezist tentatiei de a i-o pune pe cap ( lu' John, americanul / casca).
Ajuns pe teritoriul meu am vopsit casca intern si extern, nu inainte de a fixa pe "ceafa castii" cele doua "Blustuturi".
Postat 31 May 2009 - 09:48 PM
Am montat piesele pe ponton.
Am montat furtunurile si cablurile
Am folosit uleiuri pentu niscaiva umbriri
Am confectionat un robinet cu cablu pentru John
Am sigilat cu lac mat, Sinto Peinture spray.
Urmeaza future pe zona inferioara a fatzadei, future si tus negru pe figurine (poate), future cu tus maron peste auriul costumului (pentru efect de alama), fixarea hublourilor castii si montarea acesteia, niste efect de apa pe scafandru si cabluri (ca cica abea iesise din tura).
Fixarea pontonului pe geam/ rama si apoi...
apoi intru la apa
Postat 02 June 2009 - 06:24 AM
http://img.villagephotos.com/p/2004-7/7673...DRIC34RT032.jpg
Poate va ajuta la ceva!
Spor la treaba...
Postat 03 June 2009 - 06:14 AM
Postat 03 June 2009 - 07:53 AM
Este facut sa imite creasta valurilor inspumate.
Efectele de apa cu valuri transparente se fac cu "Water drops" ce se aplica la cald. Sunt de mai multe culori inclusiv transparente. Se pot face combinatii.
Dupa uscare, tot cu uscatorul electric se trece pe suprafata "apei" si se valureste cu ajutorul unei pensule si iese exact ca in fotografia ta.
Postat 03 June 2009 - 12:33 PM
LDH, la 3 Jun 2009, 08:53, a spus:
Este facut sa imite creasta valurilor inspumate.
Efectele de apa cu valuri transparente se fac cu "Water drops" ce se aplica la cald. Sunt de mai multe culori inclusiv transparente. Se pot face combinatii.
Dupa uscare, tot cu uscatorul electric se trece pe suprafata "apei" si se valureste cu ajutorul unei pensule si iese exact ca in fotografia ta.
W.E. este de la Vallejo, am lucrat cu ea si devine transparenta..aici cred ca am pus strat cam gros
Ca tot astept minunea, am apelat la harman_ace sa-mi fixeze zabrelele la hublouri.
Pentru geam am sa apelez la acelasi W.E. vallejo (pun o picatura in fiecare deschidere a castii, ptr. hubloul din fata, care o sa fie deschis, am sa aplic direct pe saiba.
Postat 03 June 2009 - 08:09 PM
P.S. Moaaaamaaaa, ce vinete mari aveti voi acolo pe litoral !!!
Postat 04 June 2009 - 11:59 AM
Apropo, la pasul 2 am facut si poza de perspectiva.
OlafTheViking, la 4 Jun 2009, 10:13, a spus:
Sper ca nu-i aluzie la seria Dune
Aceasta postare a fost editata de alexie: 04 June 2009 - 12:00 PM
Postat 05 June 2009 - 06:45 PM
Excelenta treaba, urmaresc cu maxim interes mai ales realizarea apei.
Care-i diferenta intre Still Water Vallejo si Water Effects?
Ai luat Water Effects transparent? Le-am vazut si eu pe toate pe site si cele gata colorate mi se par prea albastre... in realitate cum sunt?
Astept cu nerabdare sa vad pe viu lucrarea in poze e altceva.
Spor,
Bill