Forum Machete,Modelism,Hobby: o vigneta si 2 diorame - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

o vigneta si 2 diorame

#1 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 03-May 08

Postat 03 May 2009 - 10:30 AM

Lucrez si eu la 2 diorame momentan dar cu masuri diferite.Una este la 1/87 si sunt la picnic un cuplu iar a doua este la masura 1/35 si sunt niste nemti care iau masa langa un hambar bubuit.Dioramele nu sunt terminate, deci pute-ti spune orice.Astept critici ca sa invat din greseli.Mai am o vigneta in care sun niste soldati persani.Pozele sunt aici http://stoicagabriel.gapo.ro/detaliu_album...OLCR0Y1EU0NKBR/

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 03 May 2009 - 11:43 AM

Salut Gabriel
Legat de dio 1/87 ce sa zic - cam multe mere dupa gustul meu prin pomii aia doi, insa daca ajunge la ele calul alb, pare destul de verosimila incarcarea. Debavureaza ciotul si vopseste calul visiniu/roz ?

Dio 2, cea cu soldatii rusi mancand la coltul casei, pare mai bine lucrata (poate scara o fi "de vina"?).
Incearca sa schimbi putin nuantele uniformelor celor doi prazulii si eventual si culorile frizurilor (pentru variatiune); or fi fost rusii mai blonzi, dar parca nici chiar asa. Prea par a fi toti frati, nu ti se pare ?
Scoate putin in evidenta luminile si umbrele la cei patru, incearca o noroiere a tanchistilor putin mai bine repartizata (nu pe umarul celui in picioare -ori o fi luat o vodca mare si-a cazut ?)
Schimba culorile centiroanelor, arata a lemn nu a piele.
Schimba cu culoarea lemnului nuanta folosita la scandurile ce marginesc tiglele, eventual si o accentuare a umbrelor tiglelor cu un brun inchis ar da mai bine.
Faina spoiala cu alb a grajdului.
Nu prea da bine (parerea mea) felinarul complex ca forme, din coltul casei. Schimba-l cu un simplu stalp de lemn pe care se pot bate in cuie indicatoarele puse de tine pe cel metalic.

Ca si compozitie e interesanta, insa prin mici modificari eu unul cred ca va arata si mai bine.
Sa ai spor
Adi

#3 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 03 May 2009 - 11:52 AM

Vezi postareaAdiP, la 3 May 2009, 12:43, a spus:

Salut Gabriel
Legat de dio 1/87 ce sa zic - cam multe mere dupa gustul meu prin pomii aia doi, insa daca ajunge la ele calul alb, pare destul de verosimila incarcarea. Debavureaza ciotul si vopseste calul visiniu/roz ?

Dio 2, cea cu soldatii rusi mancand la coltul casei, pare mai bine lucrata (poate scara o fi "de vina"?).
Incearca sa schimbi putin nuantele uniformelor celor doi prazulii si eventual si culorile frizurilor (pentru variatiune); or fi fost rusii mai blonzi, dar parca nici chiar asa. Prea par a fi toti frati, nu ti se pare ?
Scoate putin in evidenta luminile si umbrele la cei patru, incearca o noroiere a tanchistilor putin mai bine repartizata (nu pe umarul celui in picioare -ori o fi luat o vodca mare si-a cazut ?)
Schimba culorile centiroanelor, arata a lemn nu a piele.
Schimba cu culoarea lemnului nuanta folosita la scandurile ce marginesc tiglele, eventual si o accentuare a umbrelor tiglelor cu un brun inchis ar da mai bine.
Faina spoiala cu alb a grajdului.
Nu prea da bine (parerea mea) felinarul complex ca forme, din coltul casei. Schimba-l cu un simplu stalp de lemn pe care se pot bate in cuie indicatoarele puse de tine pe cel metalic.

Ca si compozitie e interesanta, insa prin mici modificari eu unul cred ca va arata si mai bine.
Sa ai spor
Adi

mersi mult,o sa tin cont de sfaturi si revin cu poze.

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 03 May 2009 - 10:28 PM

Tot la rusii mancaciosi si picnik-osi.
Ceraceaful de pe jos indica vant pe cand pomul si frezele lor de sovietici nu.
Ca sa nu mai stea asa pe varfurile ierbilor fa asa:
- pui cearceaful pe iarba si vezi cat ocupa.
- razi apoi iarba in portiunea aia. Nu trebuie sa fie perfect rasa, scoti si tu cat poti.
- Uzi cearceaful cu aracet diluat cu apa si il intinzi acolo. tot atunci poti sa-i faci si niste cute ici colo. Asa va ramane cand se usuca si va avea si oarece "greutate".

#5 Useril este offline   gabriel 

• Membru deplin

Postat 04 May 2009 - 01:22 PM

http://stoicagabriel...o.ro/poze_data/ poze noi cu diorama cu rusii la masa.pozele 801,802.803,806,808,810.am mai lucrat putin la ea.

#6 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 04 May 2009 - 02:00 PM

VW T1 e la 1:87 sau 1:72? Pare cel de la 1:72. Exista si la 1:87 dar rulota e altfel: http://www.matchbox....hp?sleutel=3740

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi