Vreau sa imi prezint primul avion, macheta la care am lucrat cel mai mult dintre toata celelalte. Am pus ochii pe acest avion datorita formei aripilor (par a fi frante) si a pretului acceptabil, 41 ron. Kit-ul este produs de catre Academy la scara 1/48. Acum vreo 3 luni in urma, eram cu cutia sa sub brat sperand sa ma traga cineva de maneca sa vin la intalnirea lunii, deoarece nu cunosteam pe nimeni.
L-am vopsit cu acrilice de la Agama: A1M medium green 42, 46Me aluminium, N64M tar black ral 9021, 32Me gun metal, 36M tyre si culorile cele mai evidente 09M dark blue, 02M yellow. Am dat de un galben pacatos si au fost necesare foarte multe straturi de vopsea (cred ca vreo 10) pentru a nu se vedea culoare plasticului machetei. Sa imi fie rusine ca am reusit "performanta" de a lipi motorul invers... Ca sursa principala de informatii am folosit aceasta revista impreuna cu revista lui mack adusa la intalnire.
Pentru a aplica decalurile am folosit setul de substante de la Agama si am observat ca dupa ce aplic Adhesol si se usuca ramane o urma evidenta pe macheta; cum pot sa o elimin? Vreau sa aplic un strat de lac mat: Cel acrilic de la Agama se dilueaza tot cu apa distilata? Il pot aplica peste decaluri?
Avionul inca nu este finalizat! Nu arata prea bine dar va rog sa tineti cont ca pe aceasta macheta m-am invatat sa diluez vopseaua, sa manuiesc pensula si freza, sa aplic decaluri, sa casc ochii cand lipesc si sa folosesc banda de hartie adeziva pentru a masca; cu alte cuvinte sa imi dau mana.
Orice incuragare/sfat este mult asteptat. Tin foarte mult la aceasta macheta!
Aceasta postare a fost editata de buha: 28 April 2009 - 09:31 PM