Forum Machete,Modelism,Hobby: HELP@!!!!!!! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HELP@!!!!!!! am nevoie de putin ajutor va rog

#1 Useril este offline   bburago26 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 08-April 09

Postat 27 April 2009 - 08:06 PM

saptamana trecuta m-am apucat de o diorama :
-m-am gandit sa fac o diorama cu obariere , un drum , o ghereta a unui soldat de la bariera gard si sarma ghimpata.
-ghereta e aproape gata am folosit betisoare de inghetata pe post de scandura .
-de aici in colo am nevoie de putin ajutor :
- ar trebui sa mai vopsesc ghereta {si daca da cu ce {stiu, cu vopsea } ce marca ce sa folosesc}
- mai am o intrebare : la acoperisul gheretei ce sa pun ?? lemn sau carton{tigla facuta din carton+aracet ondulate ??
- si mai am ceva probleme la gard , cum sa-l fac , din lemn , si m-am gandit sa-i pun si gard din plasa ,de sarma ,nu stiu astept pareri.
- sarma ghimpata am vazut cum se face , gata stiu
- la bariere astept pareri nu am nici o idee eu am inceput sa o fac , doar partea de jos din lemn

astept sugestii pt vopsea si poate si pentru iarba ca ma gandesc sa pun pe margine drumului .
aaa am uitat sa mentionez ghereta este cam mare, are cam 10-13 cm inaltime si cam 4-5 cm latime

SUNT CAM NOU SI NU MA PREA PRICEP .

maine pun poze cu ce am facut pana acum Va multumesc anticipat si va salut ! :whistle: :clapping:

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 April 2009 - 09:19 AM

Bun venit printre noi!

Citeaza

- ar trebui sa mai vopsesc ghereta [si daca da, cu ce (stiu, cu vopsea!), ce marca ce sa folosesc?]
Orice vopsea email sau acrilic, in culorile corete. Deci e nevoie de putina documentare inainte de a te apuca de treaba!
-

Citeaza

mai am o intrebare : la acoperisul gheretei, ce sa pun ?? Lemn sau carton (tigla facuta din carton+aracet ondulate ??)
Acelasi material ca si la ghereta. Te documentezi, vezi cum e facuta o ghereta reala, apoi reproduci totul in plastic sau lemn.

Citeaza

- si mai am ceva probleme la gard , cum sa-l fac , din lemn? M-am gandit sa-i pun si gard din plasa, de sarma, nu stiu astept pareri.
.Pai tu din ce vrei sa-l faci??? De ce intrebi pe altii ce vrei sa faci tu? Ca material poti folosi lemn, plastic sau carton si, eventual, sirma foarte subtire.

Citeaza

-la bariere astept pareri, nu am nici o idee. Eu am inceput sa o fac, doar partea de jos din lemn
Bariera o poti face din lemn sau plastic. Oricum o vopsesti. Daca ea, in original, e din metal, nu trebuie sa o faci si tu din metal!

Citeaza

astept sugestii pt vopsea si poate si pentru iarba, ca ma gandesc sa pun pe marginea drumului .
Cauta pe forum, s-a vorbit despre simularea ierbii in diorame. Uite, eu iti recomand rumegus fin, presarat peste aracet. Dupa uscare il vopsesti in diverse culori care sa imite iarba cruda, matura si uscata.

Citeaza

aaa am uitat sa mentionez, ghereta este cam mare, are cam 10-13 cm inaltime si cam 4-5 cm latime
Si care-i problema??? Totul e sa fie "la scara" restului dioramei!!!

Citeaza

Nu-i bai, o sa inveti, asta doar daca vrei!

#3 Useril este offline   bburago26 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 08-April 09

Postat 28 April 2009 - 10:58 PM

multumesc mult pentru sfaturi "Z-mare"
am sa mai caut pe forum si am sa ma informez

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 30 April 2009 - 12:22 PM

Vezi postareabburago26, la 27 Apr 2009, 21:06, a spus:

- mai am o intrebare : la acoperisul gheretei ce sa pun ?? lemn sau carton{tigla facuta din carton+aracet ondulate ??
- si mai am ceva probleme la gard , cum sa-l fac , din lemn , si m-am gandit sa-i pun si gard din plasa ,de sarma ,nu stiu astept pareri.

- la bariere astept pareri nu am nici o idee eu am inceput sa o fac , doar partea de jos din lemn

astept sugestii pt vopsea si poate si pentru iarba ca ma gandesc sa pun pe margine drumului .

maine pun poze cu ce am facut pana acum Va multumesc anticipat si va salut ! :lol: :lol:

Dupa dimensiunile gheretei deduc ca lucrezi la 1/35
Acoperis :
- Metoda usoara - carton ondulat multistrat (carton de ambalaj)
- Metoda complexa - descrisa de ARQUILLE
Gard:
- Simplu - (acelasi) Carton ondulat multistrat (din care faci placi ptr. gard de beton) + pai racoritoare(stalpi) si sus iti intinzi ghimpata
- Simplu - Pai racoritoare si plasa de tantari sau plasa de la cartofi
- Complex - ...??? eu nu stiu chestii complicate

Bariera:
- Creion (chinezesc) ptr. vehicule
- Mina de pix ptr. persoane
vezi si in topic

Sper sa nu ajungi sa ingrosi randurile celor care au avut aparitii meteorice la "Diorame" sau :lol: Fereste ! sa-ti urmezi "Chemarea avatarului".

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi