Tancu este o macheta MiniArt , scara 1-35 , in lucru, este prima macheta. Figurinele sunt de la Miniart , Zvezda iar nemtii sunt de la dragon.. Planuiesc o diorama , dar este drum lung pana acolo! Astept sugestii si reclamatii !
Pagina 1 din 1
T-80 Soviet Light Tank la inceput de drum in ale modelismului
Postat 17 September 2009 - 08:27 AM
Salut! Ai ales un kit bun pentru inceput. Tanculetul este simplu si turnat foarte bine, asa ca asamblarea este simpla. Eu am facut T-70 de la acelasi producator. Vopseaua mi se pare OK. Principala problema este ca ai asamblat complet tancul, dupa care ai trecut la murdarire. Nu-i nimic, asa faceam si eu mai demult. Eu asamblez corpul blindatului, il vopsesc si il murdaresc. Rotile se vopsesc separat, dupa care se murdaresc si ele. Mizeria se sterge de pe banda de cauciuc deoarece ea vine in contact cu senila si se mai "curata". Mizeria ramane in centrul rotii. Dupa aceste operatiuni, rotile se monteaza pe tanc. Dupa urmeaza senilele. Chestia este ca gradul de mizerie depinde de multi factori - vreme, momentul calendaristic in care are loc actiunea, teatrul de operatiuni, etc. O alta chestie este ca blindatul pare prea curat in jumatatea superioara si prea murdar in cea inferioara, in plus exista o limita de demarcatie prea evidenta intre zona curata/murdara. Ai putea sa speli blindatul (depinde si ce ai folosit pentru murdarire) si sa incerci din nou. Murdarirea este importanta (parca asa suna o reclama..), asa ca acorda-i timp. Dupa ce l-ai spalat, murdareste-l pe cate o parte. Intoarce-l pe o latura si murdareste galetii doar pe partea de sus dupa care treci la alte zone. Ai nevoie doar de putin timp si rabdare. Succes!
Postat 17 September 2009 - 11:38 AM
da..pe tancul asta si pe un KV1 de la trumpeteer am invatat sa folosesc aerograful , m-am jucat cu pigmentii si in principiu am experimentat ...Cand am luat kit-ul "ma mancau " degetele si l-am montat intre timp am tot citit pe acest forum si pe unde am gasit informatii...si la aceiasi concluzie ca si tine am ajuns si eu...cu privire la asamblat si vopsit pe etape! multumesc pentru incurajari
Postat 17 September 2009 - 12:35 PM
Parerea mea este sa nu te opresti aici pentru ca ai o baza buna de plecare pentru un blindat mult mai reusit deoarece din punctul meu de vedere nu are greseli majore. Foloseste acest tanc pentru a mai experimenta tehnici. In primul rind o imbatrinire la un blindat asa cum vezi pe missing lynx poate sa ia si 1-2 saptamini la tine cit a durat .... nu mai mult de 30 min nu e asa ?. Faptul ca blindatul a fost montat tot nu e o greseala dimpotriva. Este in contiunare metoda mea favorita, si daca tu crezi ca tie ti se potiveste mai bine...continua asa. Daca o sa te uiti la altii o sa vezi ca taberele sint relativ impartite intre cei care pastreaza rotile si senila pt a fi vopsite separat...etc, si cei care prefera sa vopsesca un blindat complet montat. Evident ca daca folosesti o senila din cauciuc sau de la fruil este de preferat sa o vopsesti separat si sa o montezi dupa. Din experienta iti pot spune ca prima data la un blindat la `imbatrinre` m-am lovit de lipsa a nu sti ce sa fac si sincer cred ca este si cazul tau.....adica m-am trezit cu o pensula plina de `noroi` in mina ....si m-am apucat sa o `tuflesc` asa pe calea de rulare...si gata:). Ei bine nu e chiar asa..sfatul meu este in prima faza sa incerci sa copiezi ce a facut altu, sau o poza chiar si artboxu si sa fi mai atent pe strada la camoiane autobuze unde sta rugina, murdaria etc. Acesta `copiere`/experimenatre trebuie impletita cu 2-3 tehnici despe care ai citi (de pe net) si vrei sa expermintezi. In final sfatul meu care nu iti va lua mai mult de 1 ora de lucru este. Curata calea de rulare a galetilor de pigment vopseste negru, foloseste inca 2-3 nunate de pigment pe noroiul care il ai deja pt ca e prea monton (iti recomant ca schimbarea de tonalitate cu cele 2 nuante sa o faci acum cu pigmentul uscat nu ud ca prima data atfel nunantele se vor amesteca si nu asta urmaresti) , da un tamya buff sau similar la demarcatia noroiului cu verdele pt o trecere fireasca a `prafului`, vopseste senila cu un dark brown - ia 2-3 nunant vopsea ulei si pune niste picaturi random pe ea dupa care cu o pensula cu diluant (white siprit) dilueaza locurile unde e vopseaua. Lasi sa se usuce senila iei 2 nuante pigment ( nunate de pamint) si cu pensula mai aspra pui pigment pe senila, aleator intre cele 2 nuante de pigment dupa care tot cu o pensula cu diluant incepi sa `baltesti` pigmentu, atentie ! nu freca doar lasi sa cada pe pigment diluant. Lasi sa se usuce dupa care cu grafit dat pe deget cel mai bine sau baton incepi sa freci senila pe portiunile iesite in relief. Eu vad asta ca un minim in rest......ce mai crezi si vrei tu de cuvinta. A si la cit de murdar este tancul poti sa ii faci niste stropi de noroi adica : ia o pensula cu parul tare/sintetic de obicei sint cele mai iesftine pensule, taie parul scurt si fa o zeama cu pigmentul (nunata de sol) destul de diluata. Cu penusla imbibata in acest amestec treci degetul mare peste pensula in asa fel incit sa stropeasca (experimenteaza intii pe o foaie de hirtie). Acest procedeu este in special apanajul spatelui blindatului.
Aceasta postare a fost editata de orogos: 17 September 2009 - 12:55 PM
Postat 18 September 2009 - 10:44 AM
multumesc pentru comentariul detaliat cu privire la folosirea pigmentilor,pe unde am tot citit nu era foarte detaliat si cand a fost sa fac cum ai zis m-am trezit cu pensula in mana si am dat peste tot :D ! cum am timp o sa incerc sa remediez
PS. nu ma dau batut...ma "prins" microbul " si vreau sa progresez... , practica e baza invatarii !
PS. nu ma dau batut...ma "prins" microbul " si vreau sa progresez... , practica e baza invatarii !
Aceasta postare a fost editata de magica: 18 September 2009 - 10:45 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1