Forum Machete,Modelism,Hobby: Cum ne jucam cu soldatii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Cum ne jucam cu soldatii Topic din ciclul: "hai sa-i imbogatim pe chinezi"

#61 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 07 October 2009 - 10:06 PM

Inainte de a incepe prezentarea vehiculelor, vreau sa rectific o treaba de mai sus: vehiculele la scara 1/72 spre 1/48 si chiar spre 1/35 (adica din ce in ce mai mari :hi: ) sunt considerate vehicule grele, iar cele la dimensiuni mai mici decat masinile la 1/72 sunt considerate usoare. Criteriul acesta se aplica numai la blindate si masini de transport personal.

Imagine atasata: DSCF3100.JPG

Nume : Panzer IV

Tip : Tanc greu
Serviciu activ : 2007

Dimensiuni :

---Lungime : 10.2 cm
---Latime : 5.0 cm
---Inaltime : 3.9 cm

Viteza maxima : 0.1 m/s
Autonomie : 20 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : 3 mm, teava ghintuita
______Raza de actiune : 1.5 m
_________Tipuri munitie : HE Shell
_________Raza exploziei : 0.02 m
_________Raza raspandire srapnel : 0.04 m
______________________AP Shell
_________Distruge : Blindaj greu
___Armament secundar :
______Mitraliera : 1.5 mm
______Raza de actiune : 0.15 m

Blindaj : Greu
Capacitate transport : <5

Vehicule similare :
Jagdpanzer 4
Centurion Heavy T
IS 3

Aceasta postare a fost editata de tommy: 07 October 2009 - 10:39 PM

#62 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 07 October 2009 - 10:38 PM

Dupa nenumarate editari, am reusit sa adaptez datele din fisa tehnica a primului vehicul la modul de postare de pe forum.
Explicatii:
In principiu, acestea vor fi valabile si pentru restul vehiculelor: AP Shell= armor piercing shell (obuz penetrant) HE Shell=high explosive shell (obuz exploziv sau brizant).
Calibrul unei arme este cel real, de pe replica de plastic si nu cel al armei 1/1.
Lungimea, la tancuri, reprezinta distanta de la gura tunului, cand acesta este orientat de-a lungul axei longitudinale a blindatului.
Nota "serviciu activ" reprezinta anul in care piesa respectiva a intrat in uz.

#63 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 07 October 2009 - 11:09 PM

Trecand la subiect, acest tanc este in serviciu din 2007, participand, pana la ora actuala, la numai putin de 5 campanii: Africa (Gazala, Halfaya, Mersa Matruh, Tobruk), Normandia (D-Day, D-Day+1 (zona Neuf), D-Day+2 (zona Plateau) ), Ardeni (zona Plateau, zona Roi si Ardennes), St. Lo si Berlin.
In 2007 am integrat, initial un singur tanc si, placandu-mi foarte mult, am mai achizitionat unul, crescand, astfel, numarul tancurilor grele folosite de americani la 6 (2 pz4 si 4 jagdpanzere4).
Pana nu demult, aceste tancuri reprezentau varful sultei, in orice ofensiva americana, fiind singurele blindate capabile sa infrunte tancurile grele inamice. Raza mare de actiune ii confera atat o buna sustinere ofensiva cat si un important rol de rezerva mobila. Tunul de 3 mm, capabil sa strapunga orice blindaj, face ca acest tanc sa fie o arma de soc in ofensivele de tip blitzkrieg, dar si o perfecta arma defensiva, reusind sa ofere sprijin trupelor aflate in aparare chiar din prima linie. Inaltimea mica face ca acest tanc sa poata fi usor de ascuns, chiar si in zonele cu, relativ, putine obstacole.
La capitolul dezavantaje, ar putea fi mentionate culoarea si senilele. Griul deschis al Panzer-ului reprezinta o tinta perfecta in medii contrastante, care, (mediile contrastante), reprezinta majoritatea zonelor dintr-o casa. Pe de alta parte, senilele, mai ales daca nu sunt lipite cum trebuie, pot reprezenta un real disconfort pe aproape orice teren.
Iar daca senilele 1/72 Italeri sunt ceva mai acceptabile, cele 1/72 Hasegawa sunt de-a dreptul enervante, avand in vedere ca materialul flexibil este foarte aderent pe majoritatea suprafetelor.
In prezent, ma pot mandri cu 3 tancuri Panzer 4, 2 Italeri si unul Hasegawa, care au, daca nu ma inseala memoria, cel mai bun palmares dintre toate tancurile pe care le am, americane sau inamice. Toate 3 sunt alocate Diviziei 1 Blindate.

Cele 3 Panzere 4, in timpul bataliei din Ardeni.
Centrul Normandiei, Zona Champagne spre Zona Plateau, 15 Iul 2009, ora 20.21
Atacul asupra pozitiei ocupate de Divizia 9 Panzergrenadier si Divizia 12 Infanterie

Imagine atasata: DSCF3136.JPG

Aceasta postare a fost editata de tommy: 07 October 2009 - 11:32 PM

#64 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 08 October 2009 - 12:10 AM

Imagine atasata: DSCF3101.JPG

Nume : Jagdpanzer IV

Tip : Tanc/Distrugator de tancuri
Serviciu activ : 2007

Dimensiuni :

---Lungime : 10.5 cm
---Latime : 4.2 cm
---Inaltime : 2.9 cm

Viteza maxima : 0.1 m/s

Armament :
___Armament principal :
______Tun : 3 mm
______Raza de actiune : 1.5 m
_________Raza exploziei : 0.02 m
_________Raza raspandire srapnel : 0.04 m
_________Distruge : Blindaj greu
___Armament secundar :
______Mitraliera : -
______Raza de actiune : -

Blindaj : Greu
Capacitate transport : <5

Vehicule similare :
Panzer 4

Centurion Heavy T
IS 3

Aceasta postare a fost editata de tommy: 08 October 2009 - 12:18 AM

#65 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 08 October 2009 - 12:53 AM

De fapt si de drept, primul Jagdpanzer mi l-a luat prietena mea, itr-o perioada in care cautam un vehicul care sa faca fata puhoiului inamic de tancuri grele. Ca intr-o competitie reala, eu am achizitionat un Panzer Jager Elefant iar ea, un Jgpz, in paralel. Insa soarta (si numai soarta) a facut ca cel din urma sa castige competitia pentru viitorul distrugator de tancuri din inzestrarea USA: daca Elefant nu gaseam pe nicaieri, la momentul respectiv, Jgpz4 am gasit la 2 magazine.
Astfel, prima proba de foc pentru noile tancuri a avut loc in campania din Italia, in timpul bataliei de la Cassio si Linia Gustav. Cele 3 tunuri autopropulsate si masivul PanzerJager si-au facut treaba. La sfarsitul campaniei am renuntat la cel din urma si, impresionat de calitatile Jgpz4, am mai achizitionat o bucata.
De departe cel mai mare avantaj este reprezentat de profilul jos; cei 3 cm pe care ii are in inaltime ii dau tancului posibilitatea de a se camufla aproape peste tot, acest aspect fiind intarit si de camuflajul sau "natural".
Un mare dezavantaj la tunurile autopropulsate este dat de lipsa turelei, astfel, reactionand mai greu la atacuri din spate sau din flancuri.
Jgpz4 reprezinta o forta defensiva formidabila si un sprijin mobil de artilerie foarte fiabil.
La ora actuala, SUA are in inzestrare 4 Jagdpanzere4, din care 3 au participat la 6 campanii (Italia, Africa, Normandia, St.Lo, Ardeni, Berlin). Toate cele 4 tancuri se afla in componenta Diviziei 1 Blindate (posibilitate de transfer catre Divizia 2 Blindate, in viitorul apropiat).

#66 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 08 October 2009 - 01:09 AM

Prim-plan cu Jagdpanzere4, in drum spre ocuparea pozitiilor din estul Normandiei
Estul Normandiei, zona Roi spre zona Plateau, 28 Iul 2009, ora 16.58
(se pot observa,pe partea dreapta a tancurilor,campaniile in care au luptat, pana la momentul respectiv)

Imagine atasata: DSCF3156.JPG

3 Panzere4 si 3 Jagdpanzere4, desfasurandu-se in estul Normandiei, in vederea atacului pozitiilor germane din Ardeni
Estul Normandiei, zona Plateau, 29 Iul 2009, ora 15.56

Imagine atasata: DSCF3159.JPG

Aceasta postare a fost editata de tommy: 08 October 2009 - 01:10 AM

#67 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 08 October 2009 - 10:27 PM

Daca cele 2 tancuri de mai sus sunt machete, restul vehiculelor folosite sunt exclusiv "plastic la galeata".

Imagine atasata: DSCF3096.JPG

Nume : T 72 Main
Battle Tank

Tip : Tanc usor
Serviciu activ : 2003

Dimensiuni :

---Lungime : 9.4 cm
---Latime : 3.1 cm
---Inaltime : 3.1 cm

Viteza maxima : 0.15 m/s
Autonomie : 15 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : 2 mm, teava ghintuita
______Raza de actiune : 0.8 m
_________Raza exploziei: 0.01 m
_________Raza raspandire srapnel: 0.03 m
_________Raza exploziei: 0.01 m
_________Distruge : Blindaj usor
___Armament secundar :
______Mitraliera : 1 mm
______Raza de actiune : 0.1 m

Blindaj : Usor
Capacitate transport : <1

Vehicule similare :
Centurion Light Tank

Aceasta postare a fost editata de tommy: 08 October 2009 - 10:36 PM

#68 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 08 October 2009 - 11:02 PM

Acest tanc, caruia eu ii zic T72 este principalul tanc al armatei US. Usor si foarte mobil, este ideal in ofensive asupra unor linii inamice mai putin fortificata sau, in rolul in care se descurca cel mai bine, ca suport pentru blindatele grele.
Tunul lung ii ofera o acuratete crescuta insa, in majoritatea cazurilor,poate aplica o lovitura letala unui vehicul similar inamic de la 0.5 metri. Desi distanta este mica, nu este foarte vulnerabil daca luam in considerare viteza sporita si silueta joasa. Variantele de camuflaj in care este produs variaza: negru - khaki - sand - verde, oferindu-i, astfel, o protectie sporita pe covoarele colorate.
Un dezavantaj major reprezinta faptul ca tunul de calibru mic nu e fiabil in actiunile defensive, in ofensivele pe distanta scurta, la viteza redusa sau in misiunile de protectie ale infanteriei. In plus, ca orice blindat usor, T72 este extrem de vulnerabil la atacurile blindatelor grele, care il pot dobori, in unele cazuri, chiar si de la 1,5 m.
Momentan, detin 31 de astfel de tancuri repartizate astfel: 10 Divizia 1 Blindate, 10 Divizia 2 Blindate si 11 Divizia 3 Blindate. T72-urile au participat aproape la fiecare batalie de la introducerea lor pana astazi.

Desi m-am straduit sa caut fotografii cu T72 in actiune, toate pozele pe care le-am gasit sunt destul de pretioase, intrucat planuiesc sa le postez mai tarziu, cand, practic, voi discuta despre tactica si voi exemplifica spusele cu fotografii.
Asa ca, T72 in actiune se pot vedea in pozele de mai sus, cele cu Jgpz4 si Pz4. :hi:
Din nefericire, albumul cu fotografii din timpul actiunilor este cam subtirel si, de aceea, pastrez pozele pentru vremea cand discutiile vor deveni mai putin monotone.

Aceasta postare a fost editata de tommy: 08 October 2009 - 11:04 PM

#69 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 09 October 2009 - 12:09 AM

Imagine atasata: DSCF3099.JPG

Nume : Willis Overland GP

Tip : Jeep Transport

Dimensiuni :

---Lungime : 7.1 cm
---Latime : 3.2 cm
---Inaltime : 3.9 cm

Autonomie : 10 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : -
_________Tipuri munitie : -
_________Distruge : -

Blindaj: -
Capacitate transport : 5

Vehicule similare :
Willis Light

Aceasta postare a fost editata de tommy: 09 October 2009 - 12:15 AM

#70 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 09 October 2009 - 12:35 AM

Desi nu stiu cat de Willis sau GAZ sau ce alt jeep e, denumirea nu prea are importanta. In principiu, acesta este vehiculul de teren, pentru transport personal si transport artilerie, standard. Desi la capacitate transport am scris 5, in general, incap doar 3 soldati (5 incap doar foarte inghesuiti). Acest jeep il folosesc la tractarea artileriei (Obuzierele 3.5 mm, indeosebi), sarcina pe care a indeplinit-o cu succes, devenind chiar vital in cateva batalii (Ardeni si St Lo). De asemenea, mai este folosit si la misiuni de recunoastere, alaturi de Willis-urile cu turele duble (niste vehicule total fanteziste), si la transportul ofiterilor.
Lipsa oricarui fel de armament il face extrem de vulnerabil. Inaintea debarcarii in Normandia am incercat sa echipez 3 jeep-uri cu cate o mitraliera calibru .30 (dintr-un kit cu mitraliere, scara 1/35 sau 1/48, nu mai tin minte), pe care le-am lipit de capota motorului. Din pacate, acestea au avut o viata cat se poate de scurta, dezlipindu-se de fiecare data cand miscam parbrizul.
Am in dotare 5 Willis-uri, 3 la Divizia 1 Blindate, 1 la Divizia 2 Blindate si 1 la Divizia 3 Blindate.

Bateria 1 Obuziere35, Divizia 3 Blindate
Sudul Normandiei, zona Champagne, 15 Iul 2009, ora 20.15
Bombardarea pozitiei Diviziei 9 Panzergrenadier, din zona Plateau
Imagine atasata: DSCF3134.JPG

Aceasta postare a fost editata de tommy: 09 October 2009 - 12:43 AM

#71 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 09 October 2009 - 02:52 AM

Misto, buna idee. Mi se pare ca ai realizat cu succes o imbinare a modelismului static cu oarece jocuri de strategie gen dungeons and dragons(cele pe carton nu pe pc). Interesant. Cred ca as putea face si eu asta... hihi, mai ales ca soldatii tancurile si avioanele mele sunt aproape toate la 1:72, numai navele sunt la scari mai mici :(. Multumesc de idee

#72 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 09 October 2009 - 08:40 AM

Tommy, esti un tip norocos... daca eu as incerca sa ii zic prietenei sa imi ia un "tanculet" nu doar ca ar refuza, dar as risca sa raman si fara componente esentiale in dezvoltarea mea fizica si psihica ulterioara :hi:

#73 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 09 October 2009 - 10:04 AM

@arsenescusorin Cu placere :hi:...Sincer, la mine, navele sunt la scara 1:400, vehiculele variaza intre 1/80 si 1/35 iar avioanele sunt foarte mici, m-as hazarda sa zic scara 1:100. Insa asta nu ma impiedica sa have fun. Iar daca ai o armata, toata, la aceeasi scara, cu-atat mai bine! Bafta si spor la lupte :friends:

@cmc :-)) Sunt foarte norocos, intr-adevar! Prietena mea chiar s-a si oferit sa transporte clandestin, in casa, pungi cu soldati si un MP700 cu bile 6mm, fara ca mama sa stie, cand am fost in Italia. Deci ma bucur de tot suportul.

Aceasta postare a fost editata de tommy: 09 October 2009 - 10:04 AM

#74 Useril este offline   puffy 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:Al doilea razboi mondial,Blindate si avioane militare rusesti(ww2),basket si fotbal,marsuri militare

Postat 12 October 2009 - 03:26 PM

Te urmaresc cu mare interes!!! :hi:

Felicitari si bafta :friends:

#75 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 12 October 2009 - 10:26 PM

Vezi postareapuffy, la 12 Oct 2009, 16:26, a spus:

Te urmaresc cu mare interes!!! :hi:

Felicitari si bafta :friends:

Multumesc! :-)

Imagine atasata: DSCF3098.JPG

Nume : 3 in Truck

Tip : Camion transport

Dimensiuni :

---Lungime : 8.4 cm
---Latime : 3 cm
---Inaltime : 3 cm

Viteza maxima : 0.10 m/s
Autonomie : 10 m

Armament :
___Armament principal :
______Tun : -
______Tipuri munitie : -
______Distruge : -

Capacitate transport : 6 (7)

Vehicule similare :

Aceasta postare a fost editata de tommy: 12 October 2009 - 10:30 PM

#76 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 12 October 2009 - 11:01 PM

Denumirea camionului inseamna, mai exact, "camion de 3 inch". Negasind nicio asemanare intre camionul meu si unul real, m-am hotarat sa-l denumesc asa, inspirat fiind de faptul ca numeroase vehicule de acest gen, reale, erau denumite in functie de greutatea lor (sau capacitate, nu stiu sigur). Avnd in vedere ca nu posed un cantar care sa-mi afiseze o valoare atat de mica, am decis sa-l numesc dupa lungime. Insa asta are mai putina importanta.
Acest camion reprezinta, alaturi de T72 si Obuzierele 35, coloana vertebrala a armatei SUA. Sunt, de asemenea, si cel mai important mijloc de transport pentru infanterie. Dupa cum se poate vedea si din specificatiile dimensiunilor, vehiculul are un profil destul de jos, reusind astfel, sa se sustraga observatorilor inamici de pe teren.
Din nefericire, rotile mici si prost turnate, ingreuneaza miscarea camionului, chiar si pe suprafete destul de netede. Acest defect, cumulat cu lipsa oricarui fel de protectie (blindaj sau guri de foc), il fac extrem de vulnerabil, in momentul in care este reperat.
De asemenea, dimensiunea mica a masinii nu-mi permite sa introduc, literalmente, soldatii inauntru, ci ii pun deoparte, doar simuland imbarcarea lor.
Detin 21 de astfel de camioane, dupa cum urmeaza: 6, la Divizia 1 Blindate, 3, la Divizia 2 Blindate, 2, la Divizia 3 Blindate, 4, la Divizia 4 Mecanizata si 6 la Divizia 5 Mecanizata.

#77 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 12 October 2009 - 11:37 PM

Imagine atasata: DSCF3097.JPG

Nume :
Willis MG Turret

Tip : Automitraliera

Dimensiuni :

---Lungime : 9.5 cm
---Latime : 3.6 cm
---Inaltime : 3.8 cm

Armament :
___Armament principal :
______Turela : 2 mitraliere grele
______Raza de actiune : 0.4 m
______Tipuri munitie : .50 cal. Browning
______Distruge : -

Capacitate transport : 2

Vehicule similare :
Willis Rocket Launcher

Aceasta postare a fost editata de tommy: 12 October 2009 - 11:41 PM

#78 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 12 October 2009 - 11:53 PM

Un vehicul destul de ciudat, total nerealist, chiar, Willis MG Turret ("Jeep Willis cu turela dubla cu mitraliere" :D ), reprezinta partea armatei US responzabila cu recunoasterea si suportul infanteriei.
Ca vehicul ofensiv, are o viteza buna si o cadenta mare de tragere, chiar daca pe distanta scurta. Este ideal in misiunile de recunoastere sau ca sprijin al infanteriei, in timpul unei avansari, in zonele slab populate de blindate inamice. In acest caz, Willis-ul avanseaza impreuna cu coloanele de infanterie, camioane si artilerie, dupa cele de blindate grele si cele de blindate usoare.
Ca masina defensiva, s-a dovedit a fi destul de deficitara, inaltimea mare (pentru un jeep), fiind un impediment serios, la fel ca si raza scurta a celor 2 mitraliere. Un avantaj important in defensiva il reprezinta turela, care poate asigura sprijinul intr-un unghi de 360 de grade.
Inaltimea de 4 cm (in dreptul turelei), poate fi si un avantaj, mai ales in zonele cu constructii, protejand infanteria de focul armelor usoare; insa e nevoie de doar o bazooka si un proiectil bine tintit si vehiculul este scos din actiune.
La ora actuala, am 5 Willis-uri MG: 2 la Divizia 1 Blindate, 2 la Divizia 4 Mecanizata si 1 la Divizia 5 Mecanizata.

#79 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 13 October 2009 - 12:11 AM

Willis MG in Berlin, alaturi de un Obuzier 35
Berlin, PrinzAlbertStrasse, Cladirea Nr 9, 23 Sept 2009
Asigurarea flancului drept al actiunii Diviziei 2 Blindate

Imagine atasata: DSCF3414.JPG

#80 Useril este offline   tommy 

• Membru senior