A doua categorie de soldati inamici: trupele motorizate sau panzergrenadier-ii.
Nu mi-au placut niciodata soldatii de tipul asta. Poate doar cand i-am cumparat prima data. Nu stiu de ce...
Acestia vin in 2 tipuri de culori: un maro ciocolatiu, cei pe care ii vedeti, si un albastru inchis, cei pe care nu ii vedeti. Reprezinta trupe ceva mai moderne fata de cei de mai sus, de prin perioada razboiului din Vietnam. Asta nu impiedica, totusi, ca unele pozitii sa fie complet aiurea (ca soldatul cu Micro Uzi sau Mini Uzi, ce-o mai fi sau cel cu mainile ridicate).
Trecand peste toate inconvenientele, acestia sunt buni in rolul de trupe motorizate, avand in vedere ca multi au arme automate, putand sustine foc continuu asupra inamicului.
Si aceste trupe, ca si cele SS, sunt rupte din armata de rezerva US: cei maro erau infanterie simpla iar cei albastri erau puscasi marini.
Problema cu ei e ca i-am folosit in extem de putine batalii, avand deci, ca dezavantaj principal, lipsa experientei.
Aceasta lipsa, combinata cu altele, a facut ca in timpul campaniei din Africa, o divizie de panzergrenadieri sa fie zdrobita, iar ramasitele capturate, in unele din cele mai injositoare pierderi pentru armata germana. De asemenea, in timpul avansarii in Italia, o divizie mica de genisti (30 de oameni), a fost complet anihilata de trupe americane neexperimentate, in fazele incipiente ale luptei pentru linia Gustav si Monte Cassino.
Numarul 1: Panzergrenadier 1
Arma caracteristica: M4 carabine, pusca de asalt
Tip: defensiv/ofensiv
Raza de actiune a carabinei: 20 cm
Penetrare blindaj: 0
Acest tip de soldat are ca arma o carabina M4, sprijinita intre brat si torace, ceea ce ii da o oarecare precizie insa nu indeajuns incat arma sa fie letala la peste 16-17 cm. O acuratete sporita ii da si suportul verical pentru mana stanga.
Numarul 2: Garda sau infanteristul de serviciu
Arma caracteristica: M4 carabine si .45 cal Browning, pistol automat
Tip: defensiv
Raza de actiune a carabinei: 20 cm
Penetrare blindaj: 0
Este unul din matritele extrem de prost gandite insa foarte usor de facut (pozitia armei a fost indelung discutata in topicul lui
tgr ). Eu il folosesc pe post de soldat de garda (nu garda de elita, ci planton), nefolosindu-si arma decat in cazuri extreme. Pozitia lui extrem de ciudata il face insa vulnerabil la tragatorii mai iscusiti.
Numarul 3: NCO sau observator de artilerie
Arma caracteristica: nu are
Tip: defensiv/ofensiv
Acesta este un tip aparte de soldat este extrem de folositor atat ca ofiter, cand poate controla trupele in voie, prin observatiile facute cu binoclul din dotare, cat si ca observator de artilerie, unde poate face diferenta intr-o batalie. Mai poate fi folosit, de asemenea, si in misiuni de recunoastere, insa inaltimea mare (cu mana ridicata), il face vulnerabil la focul inamic.
Numarul 4: Grenadier
Cu exceptia pozitiei diferite, are aceleasi caracteristici ca si omologul sau SS-ist.
Numarul 5: Radiotransmitionist
Arma caracteristica: Micro Uzi cu amortizor
Tip: ofensiv
Raza de actiune a SMG: 15 cm
Penetrare blindaj: 0
Dupa cum bine se stie, Uzi-ul nu e tocmai cea mai faina arma dintre toate, asta datorata lipsei sale de precizie (arma de tipul "spray & pray"). Am dat aceasta caracteristica si acestui soldat, insa ce ma intriga pe mine foarte tare e ce e cu prezenta unei asemenea arme printre trupe regulate? Lasand la o parte proasta inspiratie a creatorului, tipul acesta asigura comunicatiile in diviziile motorizate, avand, insa si arma activa, spre deosebire de cel american.
Numarul 6: Mitralior
Arma caracteristica: M60, mitraliera usoara
Tip: ofensiv
Raza de actiune a mitralierei: 25 cm
Penetrare blindaj: 0 (cazuri de exceptie permise)
Acest soldat poarta ceea ce imi pare a fi o mitraliera M60 americana (daca gresesc, corectati-ma). Aceasta asigura un foc sustinut, insa pe o distanta relativ scurta pentru o mitraliera, ceea ce o face o arma mai mult ofensiva decat defensiva. In unele cazuri, gloantele acesteia pot avaria usor vehicule neblindate sau cu un blindaj subtire, ca jeep-urile Willis.