Avantul, la 24 Apr 2009, 17:17, a spus:
Salut AdiP
...
Cum nu se vrea o replica exacta a unei variante reale, cred ca o sa-l las asa (nu am momentan de unde face rost de alti galti). Va fi fara senile, cele oferite de producator fiind inutilizabile.
Acuma am inteles ideea. Foarte bine daca vrei sa exersezi pe ea. Pentru a obtine un rezultat frumos la montarea unei machete, conteaza rabdarea, atentia si talentul (asta in primul rand); restul vine de la sine, mai devreme sau mai tarziu.
Cu conditia sa te prinda microbul suficient de tare.
Imi dau seama ca nici calitatea muncii mele nu este prea stralucita, de aceea "stric" kituri din aceasta categori.

GRESESTI !
Nici un kit nu e "stricat" daca rezultatul experimentarilor e un pas inainte. Foloseste atat metode "verificate" privind reprezentarea, dar si ceea ce crezi tu ca merge bine sau se preteaza la stilul tau de lucru. Nu intotdeauna materialele scumpe sunt cea mai optima solutie sau dau rezultatul cel mai bun.
Calitatea muncii depuse reprezinta doar (hai sa zicem) "cireasa de pe tort", timpul alocat si dorinta de a vedea ca iese ceva mai bun de fiecare data e ceea ce trebuie sa ne motiveze. Nu te crampona de anumite metode legat de vopsire/uzuri, spalari si altele, risti sa devii repetitiv iar machetele-ti vor arata la fel. Improvizeaza si o sa vezi diferentele.
O idee buna ti-a dat deja Marhaba (impartirea machetei in doua jumatati). Foloseste-o !
Nu arunca senilele kitului, experimenteaza pe ele,
mai ales montate pe macheta.
Am achizitionat la sfatul lui Cata un :
TIGRU LA SCARA 1/48 AFV , mi-e mila de el sa-l incep.
Orice sfat este binevenit
Sa nu iti fie mila. Stabileste-ti pasi de urmat si da-i'nainte !
Ca un ultim "sfat"

:
-Nu copia pe nimeni, improvizeaza si vezi ce ti se potriveste. In fond, tie trebuie sa iti placa, noi suntem doar privitori si de prea multe ori -carcotasi !
Inca o data- sa ai spor si sa ne arati ce iese.
Adi