Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger 1 Heller-72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger 1 Heller-72

#1 Useril este offline   Avantul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 12-June 07

Postat 24 April 2009 - 12:00 PM

Proiect inceput de multa vreme care inainteaza incet, incet .
Imagine atasata: Poza_01.jpg Imagine atasata: Poza_02.jpg Imagine atasata: Poza_03.jpg
Imagine atasata: Poza_04.jpg Imagine atasata: Poza_05.jpg Imagine atasata: Poza_06.jpg
Imagine atasata: Poza_07.jpg Imagine atasata: Poza_08.jpg Imagine atasata: Poza_09.jpg
Imagine atasata: Poza_10.jpg Imagine atasata: Poza_11.jpg Imagine atasata: Poza_12.jpg
Imagine atasata: Poza_13.jpg Imagine atasata: Poza_14.jpg Imagine atasata: Poza_15.jpg
Imagine atasata: Poza_16.jpg Imagine atasata: Poza_17.jpg Imagine atasata: Poza_18.jpg
Imagine atasata: Poza_19.jpg Imagine atasata: Poza_20.jpg Imagine atasata: Poza_21.jpg
Imagine atasata: Poza_22.jpg

#2 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 24 April 2009 - 02:29 PM

Nu le am cu blindatele, asa ca nu comentez macheta/kitul. Dar ideea de a pune banda de cauciuc pe galeti mi se pare buna.

#3 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 24 April 2009 - 03:08 PM

Salut.
Apreciez munca depusa pentru galeti. Din pacate ceea ce ai facut acolo nu prea merge de nici o culoare. Modelul tau de galeti nu avea bandaje de cauciuc.

Varianta ta :
Imagine atasata: tiger_2.jpg

Si varianta cu galeti cu bandaje de cauciuc :
Imagine atasata: Tiger_1.jpg

Diferentele intre cele doua tipuri de galeti sunt destul de mari, pentru a purcede (eventual) la o modificare a celor existenti. Daca totusi tii la fidelitatea reprezentarii, eu iti recomand sa cauti fie galetii corespunzatori la un alt kit (cei cu bandaj) fie sa renunti la munca depusa si sa dai jos benzile.
Ar fi mai multe de spus legat de kit, insa nu vreau sa te dezamagesc.
Tu decizi cum va fi.
Sa ai spor.
Adi

#4 Useril este offline   Avantul 

• Membru senior

Postat 24 April 2009 - 04:17 PM

Salut AdiP
Mi-a zis si Cata , este un kit vechi si cam neconform (asta ca sa fim blanzi cu el), dar imi dau mana pe el; cand am pus cauciucul pe galeti fusesem impresionat de al tau MS-1 T18, si mi s-a parut ca da bine :clapping:
Cum nu se vrea o replica exacta a unei variante reale, cred ca o sa-l las asa (nu am momentan de unde face rost de alti galti). Va fi fara senile, cele oferite de producator fiind inutilizabile.
Imi dau seama ca nici calitatea muncii mele nu este prea stralucita, de aceea "stric" kituri din aceasta categori. :whistle:
Am achizitionat la sfatul lui Cata un : TIGRU LA SCARA 1/48 AFV , mi-e mila de el sa-l incep.
Orice sfat este binevenit

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 24 April 2009 - 04:55 PM

Avintule, kitul asta e foarte bun. In sensul ca e foarte bun sa-ti exersezi dexteritatea in montaj si e minunat sa exersezi pe el tehnici de vopsire, weathering si tot ce-ti mai trece prin cap. Adica e nemaipomenit pentru antrenament. N-are nici o importanta ca e corect sau nu atita timp cit iti ofera posibilitatea sa incerci pe el camuflaje, zgirieturi, prafuiri, uleiuri , pigmenti etc. NU-l ierta. Fa-ti mina. In locul tau l-as imparti in doua (imaginar). Pe jumate un camo de iarna si pe cealalta jumate un african sau un camo in 2-3 culori. Apoi sa experimentezi sa vezi care-i treaba cu filtrele, cu spalarile, uleiuri, pigmenti, senile, etc. Pe net (inclusiv aici) gasesti tot felul de sfaturi si tutoriale. Acum e momentul sa sacrifici macheta asta pentru ca urmatoarele sa iasa mai bine. Spor la treaba.

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 24 April 2009 - 06:39 PM

Avantule nu galetii aia sunt cea mai cea problema:indefinitiv ii poti usor transforma din "bandouri de guma" in "bandaje de otel" prin simpla vopsire a "inelelor"de cauciuc cu o nuanta adecvata de "steel";daca faci asa te scoti cat de cat. :clapping:
Baiu-i altu-kitul reprezinta un fel de Tigru dar nici unul produs in realitate (teava tunului,frana de gura,sistemul de prindere a sasului de evacuare,s.a.m.d.)
De fapt Heller nu impresioneaza calitativ nici la 1/35(eu cunosc o singura exceptie)-darmite la 1/72 !!
Sfatul lui Marhaba e bun:baga-l in poligonul de incercari cu gandul la cel 1/48 AFV. :whistle:

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 April 2009 - 07:01 PM

Am avut si eu kit-ul acesta. Dezamagire profunda inca de pe vremea cind nu stiam mare lucru despre bindate (nu ca acum as stii mai multe! :clapping:) . Zace si acum, aproape gata, pe udeva pe dulap!

Citeaza

Dar ideea de a pune banda de cauciuc pe galeti mi se pare buna.
Deloc buna! Cauciucul interactineaza cu plasticul si, in timp, traba se nasoleste rau!

#8 Useril este offline   Avantul 

• Membru senior

Postat 24 April 2009 - 08:04 PM

Multumesc de incurajari
o sa-l folosc pe pot de cobai pt experiente
am folosit tub termocontractibil, de aia unii galeti sunt putin "afectati", nu stiu cum reactioneaza in timp cu plasticul de pe macheta... in ~ 1 an de coexistenta nu am vazut semne de interactiune
:clapping:

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 24 April 2009 - 08:59 PM

Vezi postareaAvantul, la 24 Apr 2009, 17:17, a spus:

Salut AdiP
...
Cum nu se vrea o replica exacta a unei variante reale, cred ca o sa-l las asa (nu am momentan de unde face rost de alti galti). Va fi fara senile, cele oferite de producator fiind inutilizabile.

Acuma am inteles ideea. Foarte bine daca vrei sa exersezi pe ea. Pentru a obtine un rezultat frumos la montarea unei machete, conteaza rabdarea, atentia si talentul (asta in primul rand); restul vine de la sine, mai devreme sau mai tarziu.
Cu conditia sa te prinda microbul suficient de tare.

Imi dau seama ca nici calitatea muncii mele nu este prea stralucita, de aceea "stric" kituri din aceasta categori. :whistle:

GRESESTI !
Nici un kit nu e "stricat" daca rezultatul experimentarilor e un pas inainte. Foloseste atat metode "verificate" privind reprezentarea, dar si ceea ce crezi tu ca merge bine sau se preteaza la stilul tau de lucru. Nu intotdeauna materialele scumpe sunt cea mai optima solutie sau dau rezultatul cel mai bun.
Calitatea muncii depuse reprezinta doar (hai sa zicem) "cireasa de pe tort", timpul alocat si dorinta de a vedea ca iese ceva mai bun de fiecare data e ceea ce trebuie sa ne motiveze. Nu te crampona de anumite metode legat de vopsire/uzuri, spalari si altele, risti sa devii repetitiv iar machetele-ti vor arata la fel. Improvizeaza si o sa vezi diferentele.
O idee buna ti-a dat deja Marhaba (impartirea machetei in doua jumatati). Foloseste-o !
Nu arunca senilele kitului, experimenteaza pe ele, mai ales montate pe macheta.

Am achizitionat la sfatul lui Cata un : TIGRU LA SCARA 1/48 AFV , mi-e mila de el sa-l incep.
Orice sfat este binevenit

Sa nu iti fie mila. Stabileste-ti pasi de urmat si da-i'nainte !
Ca un ultim "sfat" :pardon: :
-Nu copia pe nimeni, improvizeaza si vezi ce ti se potriveste. In fond, tie trebuie sa iti placa, noi suntem doar privitori si de prea multe ori -carcotasi !
Inca o data- sa ai spor si sa ne arati ce iese. :clapping:
Adi

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 26 April 2009 - 07:02 PM

Eu zic sa treci la cel de la 48,te chinui degeaba cu asta...eventual schimba-i aripile pe fata cu cele originale-astea ce le-ai pus sunt gresite pe late-pune si niste zimm pe el si baga-l intr-o diorama.

#11 Useril este offline   Avantul 

• Membru senior

Postat 27 April 2009 - 12:04 PM

Multumesc pentru sfaturi si sugestii, o sa continui sa lucrez la el ( impreuna cu fratii lui de "suferinta") :clapping:
O sa incerc sa-i montez si senilelele
Imagine atasata: Poza_25.jpg
spor si sa auzim de bine :whistle:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi