Forum Machete,Modelism,Hobby: Zis-3 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zis-3

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 20 April 2009 - 09:44 PM

Am realizat un Zis-3 la scara 1/35 produs de Zvezda. L-am colorat cu acrilice de la Agama: 12M Upper Green, 36M Tyre si 32Me Gun Metal.

Vopseaua este uniforma si nu cu "pete" precum in poze; cred ca ar fi timpul sa imi cumpar o camera foto...  :whistle:

Imagine atasata: 1.jpg Imagine atasata: 3.jpg
Imagine atasata: 5.jpg Imagine atasata: 7.jpg

Imagine atasata: 4.jpg Imagine atasata: 8.jpg

Aceasta postare a fost editata de buha: 20 April 2009 - 09:46 PM

#2 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 23 April 2009 - 03:05 PM

Mie imi place mai mult asa, cu ascunzatorul de flacari in verde nu rosu ca a lui Ice dar asta e chestie de gust. Problema la ambele modele ramane aceeasi - Cand vedem cum iese proiectilu' ???

#3 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 23 April 2009 - 03:42 PM

Frumos lucrat, imi place, insa am o mica remarca daca mi se permite.
Vopseaua este lucioasa din cate am vazut, in cazul cauciucurilor se vede cam urat, de ce nu incerci sa ii dai cu un lac mat.

#4 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 24 April 2009 - 08:42 AM

Interiorul ascunzatorului de flacara este colorat cu un gri inchis metalizat (asta am avut) si nu cu verde. Din pacate acest lucru nu se poate observa in imagini datorita telefonului cu care am facut pozele. Din acelasi motiv cauciucurile par luciuase si verdele pare a fi neuniform. :clapping:

Multumesc foarte mult pentru incurajari! :whistle: Nu incerc sa reproduc cat mai bine modelul real prin machetel mele deoarece nu am experienta necasara si nici materialele/sculele necesare; vreau doar sa aduc un omagiu celor care au cazut in al doilea razboi mondial.

#5 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 24 April 2009 - 10:49 AM

Eu as fi de parere ca dimpotriva,sa incerci sa reproduci cat mai bine modelele si te asigur expierenta se va acumula. Iar in privinta asta,am vazut modele facute de experti care erau departe de al tau. In privinta materialelor/sculelor,dintotdeauna modelistii sunt cam vitregiti (sau daca nu toti,marea majoritate) dar asta a dezvoltat un ascutit simt al improvizatiei si refolosirii celor ce ne inconjoara si nu mai folosesc la altceva. Si ca noutate la noi,ia amploare cartonismul care e facil din toate punctele de vedere,nu ca as fi un fan dar se vad lucruri facute din carton care arata mult mai bine decat similare lucrate traditional.
Referitor la modul de vopsire al modelelor eu cred ca e o latura ce tine de gust la fiecare. Unii prefera machete patinate, altii le prefera ca scoase din cutie. Parerea mea e ca principal e faptul ca faci ceva si ca iese asa cum trebuie, celelalte tinand de optiunea fiecaruia. E drept ca la o diorama nu poti veni cu modele ca oul de Paste dar in rest ........
Spor in continuare !

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 24 April 2009 - 07:02 PM

Vezi postareabuha, la 24 Apr 2009, 09:42, a spus:

Interiorul ascunzatorului de flacara este colorat cu un gri inchis metalizat (asta am avut) si nu cu verde. Din pacate acest lucru nu se poate observa in imagini datorita telefonului cu care am facut pozele. Din acelasi motiv cauciucurile par luciuase si verdele pare a fi neuniform. :clapping:

Nu incerc sa reproduc cat mai bine modelul real prin machetel mele deoarece nu am experienta necasara

Ba'sa-ncerci,altfel nu o sa dobandesti nici un fel de experienta;niciodata.
Si-ar fi pacat,daca tot ai pasiunea asta.

Acuma despre model ce sa zic...? ca-i verde(aveai nevoie de alta nuanta)in fine;ca pneurile le poti "aduce la adevar"prin simpla "prafuire"cu creta pastel neagra(cauta la fondul plastic); insa atunci cand faci un kit,fii atent la detalii si incearca sa lucrezi ingrijit:cilindrul franei hidraulice a ramas nelipit-ma refer la cele doua jumatati.Lipeste-le.

#7 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 28 April 2009 - 08:46 PM

Imi cer scuze ca raspund atat de greu...

Nu ma pricep sa imbatranesc artificial o macheta dar deja citesc de pe forum subiectele mai vechi; vreau sa fac machete prafutire, ruginite si pline de noroi.  :whistle:

In legatura cu verdele: am fost la magazinul de modelism si am pus pe masa toate nuantele de verde disponibile si am ales-o pe aceasta deoarece batea mai tare cu realitatea. Am observat ca dupa uscare culoare se inchide si nu arata cum mi-am dorit, dar imi place si asa.  :clapping: As vrea sa imi spui codul de la Agama pentru verdele potrivit.

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 28 April 2009 - 10:12 PM

Salut

Ceva exemplu mai graitor (din Bosnia) :

Imagine atasata: ZiS_3_Bosnia_19960228.JPG

Si un walkaround "in trei acte" :
http://www.dishmodel...wshow.htm?p=519
http://www.dishmodel...wshow.htm?p=543
http://www.dishmodel...wshow.htm?p=544

Folosind o singura nuanta de culoare, macheta are aspect tern din pacate.
Foloseste, uleiuri, acrilice, crete, scoate in evidenta detaliile piesei prin spalari, drybrushing, etc, etc.
Mai pe scurt : Experimenteaza !
Sa ai spor si pozele ulterioare, incearca sa le faci "cu soarele in spate"

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 29 April 2009 - 03:31 PM

Ei bine lucrurile ar sta cam asa-zic eu-culoarea aia verde poate fi de mai multe nuante;tunul asta(ZIS 3)a fost calu'de bataie aflat la indemana/dotarea multor ostiri,pe durata a mai multe zeci de ani(aci includem si armata romana).Ce rezulta?
simplu:o gama intreaga de verde oliv(olive drab).
Acuma eu nu le stiu pe astea de la Agama-pentru ca nu folosesc-insa din gama acrilice Tamya poti sa incerci "olive green" cod XF-58 sau Tamya Spray"olive drab 2" cod TS 28.Sunt nuante ce se apropie cel mai corect de culoarea tunului in dotarea armatei rosii/ww 2.Ar fi posibil sa folosesti nuante de "russian armour green" (parca de la Model Master/Testors) gama emailuri;nu-i rau nici asa,indefinitiv piesa asta de artilerie a fost rasfolosita de rusi in toate combinatiile posibile;si dupa ei au urmat ai nostrii,ungurii,bulgarii,polonezii,cehii sarbii,etc.Deci...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi