Forum Machete,Modelism,Hobby: M-30 Howitzer 122mm - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

M-30 Howitzer 122mm

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 18 April 2009 - 11:03 PM

Am placerea sa va prezint pentru prima data pe forum, o macheta cu care ma mandresc (celelalte nu arata prea acceptabil).  :whistle:

Este vorba de un kit de la Zvezda la scara 1/35 si anume M-30 Soviet Howitzer 122mm.

L-am colorat cu acrilice de la Agama: 12M Upper Green, 36M Tyre si 32Me Gun Metal. Constructia a durat doua zile; deoarece pe macheta nu erau marchate doua locuri, am ales sa nu ii montez toate piesele (cred ca este vorba de instrumentele de calare a tunului). Sper sa imi fac din hartie un studio si sa trag o alta sedinta foto, dupa ce fac mici retusuri; promit poze mai clare.

Imagine atasata: 1_1.jpg Imagine atasata: 3_1.jpg

Imagine atasata: 5_1.jpg Imagine atasata: 7_1.jpg

Imagine atasata: 4_1.jpg

Sunt incepator in ale modelismului si va rog nu aruncati cu rosii si castraveti in mine. :-P

Aceasta postare a fost editata de buha: 18 April 2009 - 11:04 PM

#2 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 19 April 2009 - 12:40 PM

Alte poze mai bune nu am cu ce sa fac. Se pare ca telefonul este mai destept decat mine si nu ma duce capul sa il setez.  :whistle:

Imagine atasata: 1.jpg Imagine atasata: 2.jpg

Imagine atasata: 5.jpg Imagine atasata: 6.jpg

Imagine atasata: 9.jpg

Aceasta postare a fost editata de buha: 19 April 2009 - 01:02 PM

#3 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 27 April 2009 - 09:20 PM

recunosc ca nu ma prea pricep la vopsire....poate din poze, nu se poate observa prea bine.
am tras cu obuzierul de 122 mm, si as putea sa-ti spun ca nuanta e mai deschisa. iar daca vrei sa redai si mai exact detaliile, ai putea murdaresti sapele falcelelor cu pamant, niturile, mai toate sunt ruginite etc.
in ciuda vechimii sale este o piesa foarte buna. am tras foarte bine chiar si cu inaltatorul stricat. faceam ochirea cu cadranul.

#4 Useril este offline   ionicaf 

• Membru senior
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 29-October 07

Postat 28 April 2009 - 05:42 PM

*poze pe wiki
http://en.wikipedia....122_mm_howitzer
*poze mapn
http://www.mapn.ro/fotodb/20090403

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: m_30_.jpg

#5 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 28 April 2009 - 08:38 PM

Momentan nu ma pricep sa fac o imbatranire artificiala a machetei dar deja m-am apucat sa rascolesc subiectele de pe forum; vreau sa fac machete prafutire, ruginite si pline de noroi. 

Cand mi-am cumparat vopseaua verde, am pus pe masa toate nuantele disponibile si aceasta mi s-a parut ca ar bate mai bine cu realitatea. Dupa vopsire, culoare se mai inchide putin si nu arata asa cum mi-am dorit dar imi place si asa. As fi recunoscator daca mi-ati spune codul de la Agama pe care l-as fi trebuit folosi.  :clapping:

Aceasta postare a fost editata de buha: 28 April 2009 - 08:46 PM

#6 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 28 April 2009 - 08:43 PM

e frumoasa poza...surprinde teava in recul in pozitia extrema dinapoi. am patit la o tragere sa nu mai revina teava in pozitia initiala. :clapping:

#7 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 09:30 PM

buha, retrag ceea ce am spus mai devreme referitor la vopsire. cel mai mult, din cauza faptului ca nu mi-am dat seama ca am facut parte dintre aceia care nu se pricepeau prea bine, dar si-au dat cu parerea.
mie imi place constructia si prin urmare mi l-am cumparat si eu. referitor la ceea ce am spus mai devreme, nu e nevoie ca niturile sa fie ruginite. si asta pentru ca daca se afla in exploatare si cineva are grija de ele, atunci e de rau daca ceva este ruginit. cu atat mai mult, piesa este vopsita in totalitate, si eventual, la fiecare intretinere tehnica sezoniera, petele de rugina eventual aparute sunt vopsite.

Aceasta postare a fost editata de KIT: 08 June 2009 - 09:34 PM

#8 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 10:48 PM

Vezi postareaKIT, la 8 Jun 2009, 22:30, a spus:

buha, retrag ceea ce am spus mai devreme referitor la vopsire.

Nu este nicio problema deoarece rusii vopseau mereu cu ce aveau la indemana; probabil ei au folosit toate nuantele de verde existente.  :-D

Ma bucur ca iti place macheta mea. Intr-un viitor mai indepartat va urma ceva noroi + praf pe el si un strat de "pamant" in care sa il fixez.

Aceasta postare a fost editata de buha: 08 June 2009 - 10:48 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi