Forum Machete,Modelism,Hobby: Vedetele de siguranta - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vedetele de siguranta Constructie pas cu pas

#141 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 10 July 2009 - 08:41 PM

Indiferent de aprecieri (nu spun ca nu conteaza), nota finala e in sufletul constructorului. E multumirea de a fi realizat inca un model si daca se intampla sa placa si altora nu poate decat sa ii sporeasca aceasta multumire. Cert e insa faptul ca a fost mesterit un model de la zero, cu o documentatie destul de saracuta, cu dotari si materiale la limita dar cu multa vointa si pasiune ceea ce il face sa fie un model de exceptie si care, culmea, mai si arata bine. Iar pentru a-mi sustine conceptia asupra relativitatii aprecierilor, sunt convins ca urmatorul model va fi mult mai reusit decat acesta.
Spor!

#142 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 05 August 2010 - 09:33 AM

Dupa o perioada mai lunga de timp am reusit (din pura intmplare) ... Ieri seara dintr-o intmplare am ajuns pe site-ul arhivelor din Baden-Wurtenberg unde am dat peste arhiva personala a lui willy Pragher, un german care a trait multi ani in Romania si un fotograf amator. 12.000 de fotografii a facut omul asta numai prin Romania, unele fotografii au facut subiectul multor vernisaje prin marile orase, insa mai nou cei de la arhive au socotit ca ar trebui scanate si uite asa am dat peste 6 fotografii din timpul celui de-al 2-lea razboi mondial unde mai multi turisti fac o excursie in Delta Dunarii cu una din vechile vedete de siguranta.

THE SOURCE FOR THE PHOTOS BELOW IS HERE : https://www2.landesarchiv-bw.de/ofs21/olf/s...=&standort=

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

o zi buna

PS..."imi auc aminte ca Frigate avea ceva probleme cu "gurile" lantului de la ancora...aici se vede perfect cum vin ancorele"

#143 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 05 August 2010 - 02:25 PM

Interesante poze si personal iti multumesc pentru ele. Dar asa cum am mai spus si cu alta ocazie aceste materiale vor ajuta pe cei care in viitor, vor dori sa abordeze acest subiect.
De asemenea mai trebuie spus ca deja suferisera niste modificari destul de importante, in epoca respectiva.
Cele bune

#144 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 05 August 2010 - 02:32 PM

Sincer sa fiu eu credeam ca toate vedetele de siguranta au fost date la taiat inainte de 1940. Ma mir ca au ramas in serviciu, chiar asa modificate

#145 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 06 August 2010 - 02:40 PM

Imi place cum ti-a iesit :drinks:
Spor in continuare ! :blink:

#146 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 09 December 2010 - 09:53 AM

...tot la aceasta sectiune, va atasez link-ul unui filmulet din 1932, unde puteti vedea si una din vedetele de siguranta in mars pe dunare...

http://www.criticalpast.com/video/65675070...al_King-on-ship

...poate mai gasiti voi altele

#147 Useril este offline   177 

• Membru senior
  • Postari: 1432
  • Inregistrat: 24-December 10

Postat 24 December 2010 - 11:33 PM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 5 Aug 2010, 14:32, a spus:

Sincer sa fiu eu credeam ca toate vedetele de siguranta au fost date la taiat inainte de 1940. Ma mir ca au ramas in serviciu, chiar asa modificate

Vedetele de siguranta au fost modificate in perioada 1939-1940 la santierul naval Galati, cel putin doua au suferit modificari ale etravei (s-a eliminat forma cu pinten); a fost sporit armamentul montandu-se in plus un tun AA de 20 mm la pupa si o mitraliera in spatele tunului Skoda.
In WW2 au participat vedetele MR. ENE CONSTANTIN, CPT. LASCAR BOGDAN, CPT. ROMANO MIHAIL, si MR. GIURASCU DUMITRU.

#148 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 25 December 2010 - 10:46 PM

...multumesc pentru raspuns 177, vad ca esti bine documentat...

Daca ne poti spune mai multe ar fi excelent...

Salutari

#149 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 26 December 2010 - 12:04 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 25 Dec 2010, 22:46, a spus:

...multumesc pentru raspuns 177, vad ca esti bine documentat...

Daca ne poti spune mai multe ar fi excelent...
Salutari

Referitor la macheta, tot respectul pentru munca lui Frigate, eu nu as putea sa lucrez de la zero un model atat de mic.
Am un dubiu asupra puntii vedetelor de siguranta: era punte din lemn? am studiat cu atentie fotografiile, mi se pare ca era metalica. Se poate observa acelasi lucru si in fotografiile postate de tine cu MTB-urile. Este adevarat ca asa figureaza in planurile din "Navomodele.Vechi nave romanesti", dar aceste au fost desenate la finalul anilor '70.

Astept parerile voastre.

#150 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 26 December 2010 - 11:45 PM

...nu cred ca vedetele de siguranta sa fi avut puntea din lemn...cel putin in pozele postate, cele din colectia acelui neamt, se pot vedea clar si cateva urme de sudura, la baza suportului pentru mitraliera din fata tunului Skoda.

#151 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 27 December 2010 - 07:20 PM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 26 Dec 2010, 23:45, a spus:

...nu cred ca vedetele de siguranta sa fi avut puntea din lemn...cel putin in pozele postate, cele din colectia acelui neamt, se pot vedea clar si cateva urme de sudura, la baza suportului pentru mitraliera din fata tunului Skoda.

Nici eu nu am vazut; mai mult decat atat: nici la varianta anterioara ww1 nu aveau punte de scanduri.

In noaptea de 25-26 iunie 1941, pe bratul Tulcea, trei vedete sovietice venite de pe bratul Chilia cu misiunea de a mina fluviul la mila 41, au fost interceptate de V1 si V3. V3 a lovit in plin cu tunul de 47 mm vedeta din centrul formatiei, iar aceasta a luat foc. Celelalte doua s-au retras in mare viteza urmarite de focul celor doua vedete romanesti.

#152 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior

Postat 27 December 2010 - 08:31 PM

Ce sa zic, punte de lemn sau nu asa apare in plan. Probabil urmatorul model, acum cu atatea materiale/fotografii la dispozitie, va fi mai apropiat de realitate.
Ca in WWII nu mai erau de lemn e de crezut. Aveam la dispozitie fotografii si in varianta modificata, dar in original mi s-au parut ... mai atractive.

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 27 December 2010 - 08:34 PM

#153 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 29 December 2010 - 12:40 PM

Da, asa este...data viitoare fa-l si tu mai mare, sa-l pui pe apa.

Vedeta fluviala nr.3 a fost scufundata de catre sovietici, in atac aerian, la data de 24 august 1944, la Valcov; conform ordinelor primite vedeta nu a ripostat cu foc la atacul aerian. Intr-un mod similar au fost scufundate monitoarele LASCAR CATARGIU, MIHAIL KOGALNICEANU (24.08.1944) si remorcherul dragor BASARABIA (25.08.1944). Unii dau ordine, altii le executa si platesc pentru incompetenta altora.

Aceasta postare a fost editata de 177: 29 December 2010 - 12:41 PM

#154 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior

Postat 29 December 2010 - 08:26 PM

Vezi postarea177, la 29 Dec 2010, 13:40, a spus:

Da, asa este...data viitoare fa-l si tu mai mare, sa-l pui pe apa.

......

Pentru acest model nu va fi data viitoare, dimensiunea nu cred ca are importanta ... iar pentru Mediterana pescajul e prea mic :drinks: .

#155 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 30 December 2010 - 07:46 PM

si ce model te gandesti sa faci? tot din Navomodele.Vechi nave romanesti?

#156 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 30 December 2010 - 08:12 PM

Daca nu ma insel amicul Frigate, cred ca-si doreste sa construiasca Canoniera Fulgerul, sau Grivita. :friends: :drinks: :pardon:

#157 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 30 December 2010 - 08:33 PM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 30 Dec 2010, 20:12, a spus:

Daca nu ma insel amicul Frigate, cred ca-si doreste sa construiasca Canoniera Fulgerul, sau Grivita. :friends: :drinks: :pardon:

Singurele planuri ale canonierei FULGERUL au aparut in cartea pe care am numit-o mai sus. Este un topic postat pe RHC cu o gramada de discutii si contestari.
Cu GRIVITA (canoniera de la 1880) este o alta problema: nu exista planuri, nu exista poze; daca e vorba de vedetele fluviale blindate din clasa GRIVITA, e cu totul altceva: exista planuri de calitate, exista poze.
177:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 177_m.jpg

#158 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior

Postat 30 December 2010 - 09:22 PM

Intr-un viitor mai indepartat, sigur Fulgerul. Astept finalizarea planurilor de catre Victorian.
Pana atunci m-am profilat pe carton, si anume modelele de la Shipyard. Asta deoarece locuiesc in chirie si cu un atelier ambulant e cam dificil, printre altele de aceea si lcrez la scara mica si asa va fi si Fulgerul, tot ceva de 1/100 sau ceva apropiat (1/96 ??), sa vedem.

#159 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior

Postat 30 December 2010 - 11:35 PM

...Ca sa lamurim si problema vedetelor d esiguranta...chiar de la constructie acestea nu au avut punte din lemn...
Cel putin asa zic eu ca se poate vedea din aceste poze

sursa : www.wunderwaffe.narod.ru

Imagine postata

Cat priveste Grivita (1880)...@177, nu stiu de ce spui ca nu exista poze?...eu am vazut in revista modelism o gramada, de rezolutie mai proasta, dar exista...cat priveste planurile, tot in modelism au aparut dar numai cateva profile, fara sectiuni.

Salutare

#160 Useril este offline   177 

• Membru senior

Postat 31 December 2010 - 12:19 AM

Nu stiu de unde a aparut puntea de lemn la vedetele de siguranta; nici torpiloarele de la 1888 nu aveau, la ele existau niste gratare de lemn care se tineau pe punte.

Fotografii cu GRIVITA 1880 eu nu am vazut in MODELISM, cu toate ca am toate numerele; cu atat mai putin profile. Faptul ca nici dupa aproape 30 de ani de la aparitia revistei acest subiect inca nu a fost abordat in maniera clasica (poveste, fotografii, planuri) arata dificultatea subiectului.

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

26 useri citesc topicul
0 membri, 26 vizitatori, 0 utilizatori anonimi