Despre lacuri
Postat 24 August 2005 - 07:35 PM
O posibila folosire a agentului de matuire crud, este la un camuflaj de iarna sau la un efect de iarna inghetata. Rezultatul e incredibil.
Luciosul Tamiya, diluabil cu alcool, este pur si simplu exceptional. Pentru mat, eu folosesc in general Aeromaster acrilic, diluabil cu apa, care jur ca este cel mai bun si fin mat pe care l-am vazut io.
Postat 24 August 2005 - 08:22 PM

Am trecut, la sugestia lui Cartula, pe lac Sinto. Deocamdata sint multumit!
O sa incerc si Tamiya ...daca gasesc asa ceva

Postat 25 August 2005 - 08:17 AM
Postat 25 August 2005 - 09:23 AM

Foarte ciudat ce spui tu cu lacurile non-acrilice, la mine a fost fix invers. Alea acrilice nu se prea uscau si ramaneau lipicioase (lac Maimeri).
Z-Mare, cred ca ti-am mai spus de cateva ori... PolyScale se numesc acum aceleasi acrilice cum erau Aeromaster. Au luat de la ei sectia de vopsele.
Postat 25 August 2005 - 10:21 AM
cartula, la Aug 25 2005, 10:23 AM, a spus:
Daca e vorba despre lacuri Maimeri la spray:
- cele acrilice se usuca repede (chiar foarte repede).
- mai e un soi pe care scrie Ketonic resin, ala se usuca foarte greu, ramane lipicios dar pare a avea o rezistenta mecanica mult mai mare.
Uite... am gasit de pe vechiul forum:
Lac Maimeri spray:
Mat - cod 673 (tub portocaliu)
Lucios - cod 675 (tub albastru)
Am testat si pe cel lucios cod 669 pe baza de rasina ketonica (? - ketonic resin). Se pulverizeaza mult mai uniform decat cel lucios (cod 675), care are tendinta sa formeze "baltoace", dar se usuca destul de greu (3-4 zile).
Sunt cam scumpe (parca 400.000-500.000) si se gasesc la magazinele "Fondul plastic" (in Bucuresti pe Lipscani la Hanul cu Tei).
Despre celelalte nu stiu nimic.
Pentru a vedea compozitia lor vezi:
http://www.maimeri.i...od.asp?mnu=0706
Postat 25 August 2005 - 05:12 PM
Citeaza

Postat 25 August 2005 - 06:14 PM
Am folosit si Future amestecat cu agent de matuire Tamyia. Uite o poza. Proportia este cam 1/10, dar trebuie sa testezi in continuu si sa adaugi pana esti multumit. Daca pui prea mult, devine grunjos si albeste vopseaua de dedesubt.
Aceasta postare a fost editata de radub: 25 August 2005 - 06:14 PM
Postat 25 August 2005 - 07:24 PM
Daca s-a albit, ai pus prea mult agent de matuire. Mai adauga Future pana esti multumit. Cand am incercat sa gasesc proportia care trebuie, am vopsit o bucata de carton cu negru lucios. Apoi am dat cu amestec deasupra pe o sectiune, l-am lasat sa se usuce, apoi l-am evaluat. Daca nu am fost multumit, am mai adaugat ori una ori alta si am repetat pe o alta sectiune lucioasa, si am tot repetat procesul pana am fost multumit.
Radu
Postat 26 August 2005 - 06:27 PM
Citeaza
- cele acrilice se usuca repede (chiar foarte repede).
- mai e un soi pe care scrie Ketonic resin, ala se usuca foarte greu, ramane lipicios dar pare a avea o rezistenta mecanica mult mai mare
Citeaza
M-am last furat de altele si am uitat sa precizez: uscarea mai rapida sau mai lenta a lacului se datoreaza diluantului. Daca nu se foloseste diluantul adecvat uscarea se face inadevcat!
Postat 25 November 2005 - 05:21 PM
cid, la Nov 24 2005, 09:37 AM, a spus:
Nu stiu daca am postat bine, dar va rog sa-mi spuneti si mie cum se numeste FUTURE in ITALIA.
Vreau sa rog pe cineva sa-mi aduca de acolo.
Multumesc.
Cauta aici. http://www.swannysmo...leteFuture.html
Parerea mea e sa caute in supermarket in aceeasi sectie in care se gasesc ceruri de podea si chestii de spalat geamuri, podele, etc.
Radu
Postat 04 June 2008 - 11:15 AM
Daca dau gres am sa anunt, oricum produsul pare interesant si pentru alte chestii. Tot din gama FAUST am vazut lacuri color, primer gri, negru si alb etc.

Postat 05 June 2008 - 10:16 AM
Postat 05 June 2008 - 09:09 PM
wurger, la 5 Jun 2008, 13:18, a spus:
Yap! L-am folosit, cu succes, la sigilarea finala. In foto humbrol-ul (verde) este modificat ca nu m-a rabdat inima si am dat grund la juma' de ora.
400 ml/ 15 Ron
"Plastic-Primer incolor = grunduire speciala pentru lacuirea in domeniul constructiilor de prototipuri. Grunduiti prototipurile de avion, autovehicule, vapoare sau barci...." E clar ca-i pentru noi!

Aceasta postare a fost editata de alexie: 05 June 2008 - 09:10 PM
- ← FUTURE - (S. C. Johnson Company) - Lac acrilic
- Materiale
- Unde gasesc vopsea mata care imita fonta sau alama ? →