Salutare tuturor.
Atras fiind de raportul cantitate/pret, am achizitionat la inceputul anului citeva borcane de vopsea acrilica Maimeri (din gama Polycolor), cu speranta ca stocul respectiv imi va ajunge pentru tot restul vietii (modelistice). La scurt timp dupa aceea am trecut la vopsirea machetei (in prealabil spalata si degresata), lasind-o la uscat aproape doua luni (din motive independente de vointa mea...). La reluarea lucrului, am constatat cu stupoare ca aderenta vopselei este aproape zero barat, chiar manipularea machetei fiind destul de problematica, mascarea fiind de-a dreptul scoasa din discutie. vopsirea a fost facuta cu aerograful, consistenta vopselei a fost cea uzuala (nici mai diluata, nici mai concentrata - ca sa zic asa - ca de obicei). A mai folosit cineva aceste vopseluri? Exista vreo metoda de a imbunatati aderenta acestora sau m-am ales cu ceva de nefolosit (in scopul mai sus declarat, bineinteles)?
P.S.: pe eticheta scrie ca vopseaua ar fi aderenta la orice suport, procesul de uscare e ireversibil si este foarte rezistenta la factorii externi.
Va multumesc
Pagina 1 din 1
Vopsele acrilice Maimeri
Postat 06 April 2009 - 04:23 PM
Vopseaua acrilica Maimeri - Gama Policolor este pentru folosinta artistica.
Prinde pe orice - adica : panza, panza grunduita, lemn, metal, sticla. Lucrarile se vor atarna pe pereti si se vor privi fara degete. In sensul asta rezista.
Din ce era macheta ta ?
Astea artistice au un continut mare de rasina acrilica sau latex care ramane elastic oarecum pentru a rezista pe panza atunci cand e rulata pt. transport.
Nu le recomand pentru kit-uri. Se pot folosi la diorame - copaci, iarba, teren etc.
Prinde pe orice - adica : panza, panza grunduita, lemn, metal, sticla. Lucrarile se vor atarna pe pereti si se vor privi fara degete. In sensul asta rezista.
Din ce era macheta ta ?
Astea artistice au un continut mare de rasina acrilica sau latex care ramane elastic oarecum pentru a rezista pe panza atunci cand e rulata pt. transport.
Nu le recomand pentru kit-uri. Se pot folosi la diorame - copaci, iarba, teren etc.
Postat 06 April 2009 - 09:59 PM
eu acum fac kitul de lemn al lui Bluenose II. si ma gandeam si eu sa folosesc acest tip de vopsea acrilica, cu deosebirea ca eu vreau sa utilizez pensule. totusi, pe langa componentele din lemn, mai sunt si alte parti din plastic sau metalice. m-as putea baza pe ele?
Arata acest topic
Pagina 1 din 1