Salutare
Citeam pe un forum ca, pentru a "smootiza" (face mai fina) suprafata tocmai modelata cu orice soi de epoxi putty trenuie sa o pensulesti cu "alcool 99%".
Banuiesc ca se refera la alcool dublu rafinat sau ceva de genu.In orice caz problema e ca nu stiu unde pot gasii asa ceva si mai ales , vin si va intreb daca pot gasii vre-un substituent la aceasta metoda/substanta
Merci
Pagina 1 din 1
Alcool 99%
Postat 02 April 2009 - 07:32 PM
Victor, te contarzic putin: una este acloolul etilic si alta alcoolul izopropilic! Chiar daca sunt alcooli amindoi au propietati diferite!
Nici aici nu ai dreptate, cel de la magazinele de electronice e botezat bine! Alcoolul izopropilic curat, nebotezat este foarte higroscopic. Daca iti pica pe mina te "adre" si dupa evaporare iti lasa pielea alba! A patit careva din voi asta??? (poate doar eu si Wurger!)
Citeaza
96,... la suta il gasesti la magazinele de electronice gen dioda
Postat 02 April 2009 - 09:46 PM
nu te contrazic dar eu cumpar alcool izopropilic de la electronice sint doua feluri roamanesc care e botezat si strain care vine sigilat la sticle de 1 litru,il folosim la firma la sudura prin termofuziune a polipropilenei unde daca am un strop de apa s-a dus naibii sudura si intr-adevar cam frige la piele
Postat 03 April 2009 - 07:45 AM
Acum, ce sa zic. Poate nu tratezi problema din unghiul cel mai potrivit, Hefaistos.
Cam toate chiturile epoxidice raspund foarte bine la apa. Deci in principiu nici n-ai avea nevoie de alcool (oricum, eu doar de apa stiam si folosesc, de alcool nu auzisem). Daca totusi vrei alcool, nu vad de ce ar trebui musai un 99% si n-ar merge un 40-50% sau orice alta concentratie mai normala. Alcool tehnic, spirt, incearca sa vezi ce merge mai bine.
Cam toate chiturile epoxidice raspund foarte bine la apa. Deci in principiu nici n-ai avea nevoie de alcool (oricum, eu doar de apa stiam si folosesc, de alcool nu auzisem). Daca totusi vrei alcool, nu vad de ce ar trebui musai un 99% si n-ar merge un 40-50% sau orice alta concentratie mai normala. Alcool tehnic, spirt, incearca sa vezi ce merge mai bine.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1