Forum Machete,Modelism,Hobby: are nevoie cta de un magazin de modelism? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

are nevoie cta de un magazin de modelism? as vrea sa deschid un magazin de modelism si vreau pareri

#1 Useril este offline   gygy22 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 02-April 09

Postat 02 April 2009 - 11:26 AM

salut! as vrea sa deschid un magazin de modelism in cta pe ion ratiu si ma intreb daca o sa mearga si daca este necesar in cta.NU prea stiu ce sa fac si as astepta niste pareri. ma ajutati?

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 02 April 2009 - 04:20 PM

Orice orasel (nu e cazul) are nevoie de magazine profesioniste de machete. Incearca sa afli de ce a murit magazinul Modelism de pe Traian, din spate de la Dioda.

#3 Useril este offline   gygy22 

• Nou venit

Postat 02 April 2009 - 05:20 PM

poi iti spun eu. pentru ca nu intra nimeni inauntru,vanzarile erau aproape 0 iar chiria te inebunea.asa deci , cati impatimiti sunt de navomodelism,auutomodelism,aeromodelism? foarte foarte putini

#4 Useril este offline   kingtiger3002 

• Membru senior
  • Postari: 475
  • Inregistrat: 07-May 05
  • Interests:Blindate ww2

Postat 02 April 2009 - 06:34 PM

Vezi postareagygy22, la 2 Apr 2009, 17:20, a spus:

poi iti spun eu. pentru ca nu intra nimeni inauntru,vanzarile erau aproape 0 iar chiria te inebunea.asa deci , cati impatimiti sunt de navomodelism,auutomodelism,aeromodelism? foarte foarte putini

Aici gresesti magazinul mergea foarte bine ...altele au fost problemele ...dar Tu nu ai de unde sa stii deci mai bine taceai din gura

#5 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 02 April 2009 - 06:38 PM

Nu ca incerc sa starnesc o polemica, dar, daca iesiti cu informatii, ar fi cazul sa detaliati (inclusiv cu mentionarea surselor). Parerea mea

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 02 April 2009 - 10:30 PM

Gygy 22 te salut;intervin(un fel de-a spune)desi de la Cluj la Constanta este ceva distanta...
-problema asta cu un magazin de profil,mi-am pus-o si eu,aici la mine.
Dupa un timp am realizat ca era mai mult pasiunea mea,cea care ma indemna,decat ratiunile economice(care sunt intr-adevar foarte variate-vad comercial,putere de cumparare,chiria ceruta de "stapan" si nu in ultimul rand statul asta"romanesc"ce are la randul sau o pasiune din a cere biruri).
Daca tu pui problema "are nevoie Constanta de un asemenea magazin"eu zic ca gresesti-asta ca sa nu punem la socoteala ca tu te intrebi "este necesar ...?".Raspunsul vine clar:NU.Niciun hobby nu este absolut necesar si totusi hobiuri exista,in mii de feluri si forme.
Ratiunile economice sunt cele care ar trebui sa-ti arate calea,nu pasiunea pentru machete.Gandeste-te la furnizori(cat iti pot sau cat vor sa-ti livreze,cum te poti aproviziona si in ce fel,ce anume ar trece mai bine,care este marja ta de adaos comercial si ce pret final rezulta,potentialul"modelistic"al urbei, modalitatea si intervalele de timp la care tu trebuie sa platesti facturile,chiria pe spatiu si amplasarea lui,toate astea plus inca "j'de mii"de asemenea elemente.
Oricum eu te-as sfatui sa nu blochezi bani(multi) in fondul de marfa,sa incerci si sa vezi cat si cum iti merge,si...
Succes.

#7 Useril este offline   gygy22 

• Nou venit

Postat 05 April 2009 - 08:03 AM

mai eu va multumesc de sfaturi,dar ca sa ai un hobby tre sa ai si bani.problema cu magazinu care mergea de rupea pamantu e o mare :-o vrajeala zic eu.dupa ce magazinu sa inchis eu am vreut sa il inchirez.spatiu era 2500 euro chiria (spatiu de la samara sau metachim sa)ca sa ai profitu asta pe luna tre sa vinzi macar de 10000 de euro numai pentru chire.mai pui si angajatii,si altele si te duci la 15000 lejer daca aia faceau atatia bani iti garantez ca nu inchideau.eu am cerut o parere nu un plan de afaceri. =@ merci.

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 05 April 2009 - 08:20 AM

Pai gygy 22,eu(cel putin)iti dadeam tot o parere,nu un plan de afaceri.
Pare-se ca la concluziile mele ai ajuns si tu,de fapt.
Ar merge daca ai avea tu un spatiu.Nu-i nevoie de multi metri patrati,dar sa fie al tau.
In fine-din cate se vede,problema s-a lamurit din 4-5 postari.

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 05 April 2009 - 08:58 AM

Salut gygy22

Din ceea ce am citit pana acuma, vad ca tu nu ai cerut pareri, ci doar o confirmare.
In primul rand, a avea un hobby nu presupune obligatoriu si un portofel gras, merge si unul mai subtirel. Intotdeauna cel care il detine, incearca (si de obicei reuseste) sa utilizeze o fractiune macar din acei bani pentru a-si satisface acel hobby. Asta in primul rand datorita salarilor, gurii nevestei, preturilor maricele ale machetelor/vopselelor/etc,etc-nu are sens sa ne apucam sa facem politica marketing-ului din Constanta si de aiurea, facem destula politica si fara subiectul de fata.
Din pacate insa, nu poti vorbi de o constanta a cumparatorului/lor, indiferent cat e de mare respectivul magazin sau cat de aprovizionat este. Asta vis-a-vis de cei 2500 de euro s.a.m.d, de care amintesti mai sus.

De ce e nevoie sa te avanti spre acel spatiu ? Nu este in Constanta un alt spatiu potrivit pentru ceea ce vrei tu ?
Eu cred ca da, insa indiferent de respectiva locatie, la inceput vei avea multi gura casca (ca la orice minune de 3 zile), ulterior doar cumparatori, obligatoriu acestia fiind raportati mai mult ca sigur la oferta existenta.
Zici ca nu doresti un plan de afaceri- super- cred ca nimeni nu se va oferi sa iti ofere unul perfect- pentru ca acesta nu exista. Prea multe variabile si prea multa rea credinta- ca asa suntem noi romanii.

Nu discut despre cat de bine sau rau mergea magazinul despre care faceti vorbire-probabil motivele inchiderii au fost/sunt multe; si nu ma intereseaza.
Intreaba-te cat e pasiune, cat e spirit comerciant, cat merita sa investesti in "afacerea" ta, abia apoi cat profit vei scoate de aici. Chiar si Moduni.de are cresteri si caderi de vanzari, darmite un super mag. de modelism deschis in Constanta ! Si asta e valabil cam peste tot in tara asta.
Mai degraba as incuraja "pirateria" modelistica, in sensul folosit de multi cei de aici (vezi Mielu, Danus Maximus, etc, etc).

Cel putin deocamdata, ne bucuram ca ii avem pe ei si inca vre-o doua trei magazine reale (din ce stiu eu) si care inca se tin pe picioare (vezi Parcmodels, Hobbyx si Machete.ro). Cererea fiind relativa si fara o prea mare constanta, oferta este de multe ori pe masura. Ca merita sau nu, ei o stiu cel mai bine.
Sunt insa convins, ca si tu stiai deja toate astea.
Spor mult in punerea in practica/utilizarea ideii tale si sa ne tii la curent cu finalitatea.
Adi

#10 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 April 2009 - 09:48 AM

Vezi postareaAdiP, la 5 Apr 2009, 09:58, a spus:

Salut gygy22

...Mai degraba as incuraja "pirateria" modelistica...

Gheata subtire, my friend. Pirateria este un lucru nasol. Sau ai lipsit de la seminarul on-line "Despre Ipocrizia la Romani"

#11 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 05 April 2009 - 10:31 AM

Serus Marhaba

Ghilimelele au fost puse pentru ca nu aveam la indemana cuvantul potrivit pentru ceea ce voiam sa scriu.
A nu se intelege altceva.
Logic ca nu incurajez pirateria modelistica, gandindu-ma chiar si numai la adaosurile pe care nu sunt dispus sa le virez in contul nimanui care ar fi interesat sa-mi vanda un produs in respectivul mod.
Sper sa nu se supere nimeni sau mai ales cei pe care i-am dat ca exemplu (prost ales).
Binenteles ca nu am lipsit (cu ghilimelele de rigoare :-o ) la respectivul seminar finalizat (oare?) stii si tu prea bine in ce mod =@ .

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 05 April 2009 - 10:33 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi