claudiu_ne2000, la 2 Apr 2009, 10:20, a spus:
frumoasa macheta si asteptam cu nerabdare urmatoarele episoade...
Multumesc Claudiu.
Continuarea este cu a doua diorama din ciclul "
1973 ..." pe care am s-o prezint de la primii pasi pana la final
Este vorba de un garaj, un atelier auto sau un atelier de bricolaj autoturisme.
Primul lucru a fost alegerea materialelor, nu greu deoarece am avut de optat intre PFL si carton gofrat.
A castigat cartonul. Avea si atuul ca a fost ambalaj pentru parbrize de Bentley
Este un material ce se lucreaza foarte usor.
Puteam sa fac din mus dar am zis ca nu merita efortul pentru o diorama care, daca nu va ajunge pe la cineva sa aiba grija de ea, o sa traiasca doar pentru a va povesti despre "
1973 ..." adica pret de o zi sau doua cat fac fotografiile.
Revenind la cladire, sa o numim asa pana una alta, am stabilit dimensiunile de gabarit astfel incat sa am patru posturi de lucru, un culoar de manevra iar in spatele autoturismelor parcate un banc de lucru.
Vorba multa saracia omului mai ales ca, asa cum zic unii, o poza face cat o mie de cuvinte
Trasat cu marker rosu este perimetrul interior al cladirii
Am "aruncat" si niscai "tomobile", mai lungi, mai scurte, mai late si mai putin late si rezultatul este multumitor adica postul de lucru generos.
O imagine mai de la nivelul pardoselii si asta nu ca sa remarcati ca BMW-ul nu are roti si este cocotat pe capre
O imagine din alt unghi, usi deschise, bla, bla ...
Una in care apare un banc de lucru, cel putin asa scrie pe el, si rotile unui defuncti Porsche 911 aflat intr-o baie de decapare
Dimensiunile "cashii" sunt 36 cm lungime cu 23 cm latime.
Ce ma faceam daca trebuia sa construiesc la 1/18?
Dumirindu-ma cum sta treaba cu casa si foarte multumit de dimensiunile la care a iesit, desi se mai pot reduce fara a afecta prea mult imaginea, am trecut la etapa urmatoare.
Planseta, din gofrat evident, pe care "plantez" constructia este de 60 x 60 cm
Cam mare dar atata a iesit din calcule facute ... pe genunchi.
Daca mai micsorez dimensiunile in plan ale cladirii poate mai reduc si din planseta.
Dupa taierea la dimensiune a cartonului primul lucru a fost sa pun "casa" si s-o asez intr-o pozitie care sa-mi ofere mai multe posibilitati de a amenaja perimetrul si sa "dea" cat de cat bine.
Cred ca am reusit. Mie-mi place, voua?
Pana la urma, desi s-a inserat si nu mai puteam face poze decat cu blitzul (nu-mi plac), am trasat, cat de cat, aleile in perimetru dioramei.
Cam asa arata schita de schita la o schita
Atat pentru astazi dar asta nu inseamna ca nu astept critici, rosii, pietre si restul arsenalului precum si oarece ideii.