Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsire defectuoasa - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsire defectuoasa Mai bine previi decat sa tratezi

#1 Useril este offline   CrashMD 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 27-March 09

Postat 27 March 2009 - 07:30 AM

Desi nu fac machete chiar de ieri, am o problema de care ma tot lovesc si care ma scoate din minti...

Al doilea strat de vopsea pe care il dau cu pensula imi face "piele de sarpe" primul strat. Asta mi se intampla numai la vopseaua Revell email pe care am tot evitat s-o folosesc, dar acum n-am cu ce s-o inlocuiesc.

Unde gresesc?

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 March 2009 - 08:35 AM

Salut Crash

Cu ce diluezi cele doua straturi ? Acelasi dialuant ? In cazul asta ar fi doua posibilitati :
Fie primul strat nu e suficient uscat la aplicarea celuilalt, fie diluezi prea tare stratul doi.

Daca folosesti la stratul doi un diluant puternic, gen acetona sau nitrodiluant, ar fi cazul sa schimbi atat diluantul cat si procentul de dilutie al stratului 2.
Spor
Adi

#3 Useril este offline   CrashMD 

• Nou venit

Postat 27 March 2009 - 08:38 AM

Folosesc white spirit si la primul strat si la al doilea si fiind niste pieste foarte mici nu am facut 2 dilutii diferite, am folosit aceiasi dilutie si prima si a doua oara

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 27 March 2009 - 08:46 AM

White spirit e destul de permisiv.
La primul strat, dilueaza 50/50, al doilea incearca sa il diluezi mai putin, hai sa zicem un 75/25%, prima cifra fiind vopseaua.

Inainte de a da pe o macheta, fa o proba si vezi cum iese. Lasa cateva ore intre primul si al doilea strat. Nu ar mai trebui sa apara aceasta problema.
Vopselele Revell sunt foarte permisive, nu cred ca ele sa fie problema ta, mai degraba dilutia.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 27 March 2009 - 08:49 AM

#5 Useril este offline   CrashMD 

• Nou venit

Postat 27 March 2009 - 08:50 AM

Mersi mult.
O sa incerc asa, sa vedem ce iese...
Cel mai tare ma supara faptul ca apare numai la vopselele Revell. N-am avut niciodata problema asta la Italeri/MM pe care am si folosit-o cel mai des

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 March 2009 - 08:58 AM

CrashMD, stai linistit, face si la ModelMaster! Eu la vopselele astea am patit prima data acest lucru. E drept, nu la toate, dar s-a intimplat. In schimb la Revell...niciodata! =@ .
Incearca sa lasi la uscat mai mult timp intre primul si al doilea strat. Cam doua, trei zile. Foloseste ca diluant D509. Pute mai urit, se usuca nitel mai greu dar nu este atit de agresiv.

#7 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 27 March 2009 - 11:58 AM

Sau incerca sa dai primul strat foarte bine diluat (sa semene mai mult cu o spalare) astfel incat stratul al doilea sa nu mai aiba ce vopsea sa zbarleasca dedesubt. Si incearca sa faci vopsirea in chiar trei straturi succesive, cu fiecare strat foarte bine diluat. Intre straturi, lasa vopseaua sa se usuce foarte bine. Eu am vopsit la pensula ani buni si chestia asta nu am patit-o nici o data. Daca vrei uscare rapida, iti recomand vopsea facuta de tine din amestec ulei - duco (nu stiu cum se mai numeste duco acum).

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 30 March 2009 - 04:09 PM

"Daca vrei uscare rapida, iti recomand vopsea facuta de tine din amestec ulei - duco (nu stiu cum se mai numeste duco acum)."

Duco se numeste duco.
Duco se dilueaza cu nitrodiluant.
Ca atare nu numai ca nu il poti da cu pensula pe plastic, dar nu se pune problema intervenirii cu un al doilea strat cu pensula.

Eu cred ca problema sta in faptul ca tu subtiezi prea mult vopseaua. Recte fiind o cantitate mare de solvent (orice o fi el) ramane mult timp pe suprafata vopsita si o increteste. Asta se combina si cu faptul ca probabil vopesaua de dedesubt e data de curand (cateva minute).
Daca vrei sa continui cu pensula te sfatuiesc sa treci pe acrilice agama. Costa la fel, nu put, se spala cu apa si nu au ce increti. Daca speli bine plasticul adera bine si nu mai sare in veci.
Duco e exclusiv pentru aerograf si in amestec cu culori de ulei pentru artisti.

Succes

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi