Forum Machete,Modelism,Hobby: Nu facem si noi un Grup Build? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nu facem si noi un Grup Build?

Sondaj: Group build - opinii

Modul de desfasurare

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ce subiect preferati (bifati tot ce v-ar interesa)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#41 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 23 March 2009 - 01:38 AM

Pai Romulus, ai inceput bine, adica sa strangi idei. Numai ca ai scos din palarie brusc si dintr-o data...

Citeaza

* Stuka Romanesc
Nici vorba de asteptat sa vezi ce mai propune lumea, spre ce se duce interesul celor potential pasionati de idee, sau sa astepti sa 'voteze' lumea.
Daca ma apuc sa vad dintre toti cei ce-au postat cati sunt de acord cu subiectul, strangi vreo 4-5. Daca stau sa numar ce "voturi" posibile sunt pentru altele, ies vreo 6-7 cel putin. Personal nu vad de ce atata graba, de trebuie sa bati in cuie un subiect in mai putin de 24 de ore, inainte sa iei cu adevarat pulsul si sa lasi lumea sa isi spuna parerea. Doar ca are undeva 4 machete de acelasi fel? Sau ca tu ai deja doua si vrei sa le faci?

Personal, consider ca subiectul propus e suficient de restrictiv incat scopul unei asemenea propuneri, si anume de a antrena cat mai multi machetisti in a construi machete, nu este atins. La asta vrei 'imbold'?

Ti-am spus, ideea in sine e buna, si in fond poti sa propui si sa pui in practica ce tema vrei, dar daca tot intrebi si ceri pareri, mergi pana la capat cu ceea ce chiar tu ai stabilit la inceputul topicului. N-am cum sa 'iti dau un mic imbold' cand defapt tu te-ai fixat pe o idee INAINTE ca lumea sa-si spuna parerea despre ea. Nu mi se pare deloc corect.

Vrei sa faci ce ai zis la inceput, adica sa strangem variante, si sa se mearga pe ce e pe gustul a cat mai multi? Uite, strang variantele propuse in topic, atasez un poll topicului, si lasam o saptamana sa mearga votarea. In functie de ce rezulta din voturile stranse, se alege directia. De acord?

Sondajul e cu variante multiple, bifati ce v-ar interesa in mod real.

#42 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 23 March 2009 - 02:18 AM

Cartula, am vazut poll-ul, dar am impresia implici ca eu as fi spus ca "Toata lumea va construi aceeasi macheta". Dimpotriva, eu am propus subiecte cu multiple avioane, la orice scara. Doar ca, ulterior, pentru un mai bun start si participatie, dar si pentru emulatia si stimularea de care vorbeam mai sus mi s-a parut o idee buna de start un Stuka romanesc. Acum nu mi se mai pare o idee buna nici un fel de group build, asa ca astept sa vad ce se decide si o sa vad daca particip si eu in letargia generala.

Si eu am vrut sa fac un poll, dar pana nu sunt cativa oameni pentru o anume propunere, eu nu cred c-are rost votata vreuna. Si pana la urma doar doua propuneri s-au inchegat. Stuka romanesc cu 4 potentiali participanti si Luft 46 cu 2 potentiali participanti. La cifrele astea eu nu cred ca puteam vorbi de un grup build si daca subiectul e larg, si fiecare face o alta macheta, ajutorul reciproc si stimularea reciproca, vor fi zero, element esential in opinia mea pentru un group build de tipul caruia aveam eu in minte. Poate pentru voi, definitia e diferita si ca urmare si scopul unui group build.

#43 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 23 March 2009 - 03:50 AM

Nu implic ca tu ai fi pomenit primul ideea, insa nu pot sa nu remarc faptul ca tu ai promovat-o si ai sustinut-o ca varianta exclusiva. Si vad ca, atunci cand apar si alte idei, incepi cu afirmatii de tipul "letargia generala", "acum nu mi se mai pare o idee buna nici un fel de group build", "n-am sa stau sa ma rog de nimeni". Nu mi se pare in regula.

De la ce spuneai (in prima pagina a topicului), si sunt chestiuni foarte corecte si normale, "hai sa vedem ce subiect alegem", "facem un poll", in 12 ore ai ajuns sa bati in cuie o tema de care tii cu dintii, fara sa te uiti la alte opinii, fara sa astepti sa vezi care tema ar strange mai multi participanti. Ne grabim undeva?

Ti se pare asa de deplasat sa astepti sa vezi care din teme ar avea mai multi adepti? Ca tot spui ca daca ai doar 4 participanti, nu poti vorbi de un "group build". Pai poate ai doar 4 ca n-ai rabdare sa astepti sa vezi cu adevarat reactiile inainte sa fixezi tema (sambata/duminica sunt cei mai putini vizitatori), sau poate ca intr-adevar e prea restrictiv subiectul si un altul ar fi mai popular.

Iti zic, eu n-am o problema cu ideea de a face doar o macheta, dar in niste limite rezonabile care sa permita totusi ceva varietate. Poti sa faci lucrul asta cu 109, 190-uri, Spitfire, Hurricane, chiar si Ju-87, sau orice avion vrei tu. Dar cand te apuci sa adaugi restrictii la restrictii, deja limitezi rau aria de interes. Nu poti sa ai pretentia ca lumea sa sustina o initiativa facand lucruri care nu sunt interesante pentru cei in cauza.

Tibi a avut ca idee si varianta cu 109-uri romanesti. Personal, mi se pare incomparabil mai buna fata de varianta cu Ju-87, pentru ca ai de unde alege. Realmente ai de unde, sunt nenumarate kit-uri, o sumedenie de decal-uri cu inmatriculari romanesti, documentatie garla si detalii asemenea.

#44 Useril este offline   Mikoian_Gurievici 

• Membru senior
  • Postari: 127
  • Inregistrat: 18-November 07
  • Interests:tot ce zboara, Formula 1, Trabant, masinile vechi...

Postat 23 March 2009 - 08:38 AM

lamuriti-ma si pe mine : ce variante de Stuka a avut aviatia romana in dotare?
am votat la poll altceva, dar mi-ar fi placut sa fac un Ju-87 romanesc, insa am impresia ca nu am kit-ul care trebuie; am un G-2 1:72 de la Zvezda...

#45 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 23 March 2009 - 09:21 AM

Citeaza

Ca tot spui ca daca ai doar 4 participanti, nu poti vorbi de un "group build"

Ohhh, yes you can....tot ce e peste 2 e un grup :))

#46 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 23 March 2009 - 10:29 AM

Vezi postarea1-0-9, la 23 Mar 2009, 09:21, a spus:

Ohhh, yes you can....tot ce e peste 2 e un grup :))

Uite ca este si Obama :jump: pe forum!
Baieti, hai sa nu ne mai haraim atit! Nu are nici un rost! Cind am propus Stuka Romanesc nu am crezut ca voi declansa asa o dezbatere si lupta! Din contra, am sperat ca pe aceasta tema se vor ivi mai multi adepti. Eu personal prefer sa construiesc machetele avioanelor de vinatoare americane si britanice, dar mi-am zis ca fac o exceptie (daca ne intelegem fac chiar si mai multe). Am zis si eu si Romulus ca acceptam chiar si alte machete care nu sunt neaparat preferate de noi, ci de grupul care vrea sa ia parte! OK?! Ideea este sa facem ceea ce ne pasioneaza, sa construim impreuna si sa ne stimulam impreuna! Just so simple as that!

Totusi, va atrag atentia cu un lucru! Daca se continua dezbaterile si replicile in acelasi mod ca pina acuma, tind sa cred ca nu vom face nimica! Si acest lucru ma face sa imi amintesc de politica romana, in care, in afara de dezbateri, cearta si replici, nu se face nimica!
Hai sa ne aratam noi insine ca suntem mai buni!

@Alexelu : nu am zis ca esti mitocan! scuze daca cumva te-am jignit! Singurul lucru pe care-l doresc este sa ne scriem si vorbim ca prieteni! Fiecare are dreptul la o propunere si parere. Deci, inca odata scuzele mele, nu stiam ca va tachinati din prietenie!

#47 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 March 2009 - 11:17 AM

Am avut in dotare Ju87 D3 si D5.
Cit priveste decalurile de la Hasegava, le aveti mai jos. Parerea mea: Crucea Regelui Mihai este cap prea cracanata. adica M-ul prea deschis.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: decal001.jpg

#48 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1368
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 23 March 2009 - 01:49 PM

Acest "Grup Build" trebuie facut neaparat cu avioane romanesti? Cred ca s-ar putea atinge si alte subiecte de aviatie - ex. Batalia Angliei dar si, de exemplu Pearl Harbour (aici, pe langa avioane se pot prezenta si nave).
E o parere, nu am dat cu paru'.

#49 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 23 March 2009 - 06:31 PM

Vezi postareatibi22, la 23 Mar 2009, 10:29, a spus:

@Alexelu : nu am zis ca esti mitocan! scuze daca cumva te-am jignit! Singurul lucru pe care-l doresc este sa ne scriem si vorbim ca prieteni! Fiecare are dreptul la o propunere si parere. Deci, inca odata scuzele mele, nu stiam ca va tachinati din prietenie!

Nu-i bai! Initial, mesajul tau mi s-a parut un pic agresiv si de-aia m-am zburlit. Evident, acuma nu mi se mai pare asa. Daca dadeai de inteles ca te-a lamurit postarea lui 109, nu ma mai agitam.
Hai sa construim, in loc sa vorbim!
Salve!

#50 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 11 April 2009 - 08:03 PM

Vad ca daca a disparut entuziasmul initial, a disparut si interesul pentru group build... Sau?

#51 Useril este offline   hartman 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 17-October 06
  • Interests:Aviatie,marina,tehnologie.

Postat 12 April 2009 - 01:10 PM

Asteptam si eu finalul discutiilor sa vedem ce si cum se va construi.Asa speram sa mai misc si eu ceva .Propun sa isi aleaga fiecare o tema si pe aceea sa o urmeze,important e sa facem grup buildu asta.Eu ma bag pe ceva luft 46.Astept si pe alti,propunerea de grup build e buna ,asa ne alegem fiecare cu o macheta.Si poate de ce nu,ceva schimburi la sfirsit. :-)

#52 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4843
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 12 April 2009 - 03:06 PM

Romulus , da un termen pana la care se voteaza tema ( desi cei activi au cam votat). Apoi incepem inscrierile ( fara un termen strict de finalizare ,la inceput).

#53 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 03:12 PM

Eu am spus aici o propunere de reguli...

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=83358

Votarea ar trebui sa se incheie prin 26 aprilie si sa incepem in 27 aprilie.

#54 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 03:18 PM

Mai asteptam atunci . O intrebare : - Fata de regulamentul impus de tine , acum ne raportam la "Poll-ul " editat de Cartula , (privitor la alegerea temei) ?

Aceasta postare a fost editata de dany: 12 April 2009 - 03:22 PM

#55 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 03:29 PM

Eu am explicat ce si cum, aparent fie nu am fost inteles, fie nu se vrea. Asa ca ramane poll-ul in vigoare.

#56 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 03:38 PM

Foarte bine , Romulus , ne vedem atunci pe 27 "aprilish".

#57 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 03:52 PM

Practic, pana acum se desprind doua subiecte:
  • Aripi romanesti, de orice fel
  • WWII avioane de fabricatie straina in aviatia Romana

Ideea mea, ulterioara, a fost ca un group build nu reprezinta asa de mult "tinta" finalizarii machetei, ci "drumul" pana acolo si discutiile despre rezolvarea problemelor in cazul aceleiasi machete. In ambele subiecte de mai sus, se va incadra si Stuka Romanesc, deci cei care vor adopta aceasta macheta, vor fi avantajati, putand discuta scheme de vopsire, materiale achizitionate, istorie, etc. Daca cineva face singur spre exemplu un Hurricane romanesc, va participa mai putin la discutiile respective, ceilalti fiind mai interesati de subiectul propriu decat de celelalte.

Si avand in vedere ca ambele subiecte sunt propuse de mine si pot ingloba tema Stuka romanesc, eu cred ca scopul tuturor a fost atins iar pierderea vom vedea de partea cui va fi.

:D

#58 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 04:49 PM

Nu fi necajit , Romulus , vom castiga la capitolul diversitate . Daca vrei un GB al carui subiect sa fie un singur tip de avion , asteapta putin pana vor apare IAR 80-urile ( domnul Pavel -1/72 si ... Radub (?)-1/48 ).

Aceasta postare a fost editata de dany: 12 April 2009 - 04:50 PM

#59 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 12 April 2009 - 04:59 PM

Eu nu sunt necajit de loc. O sa pregatesc Stuka pentru un alt group build si vedem ce iese aici. Eu am deja si IAR-80 de la Ltd Models pana il scoate Radu pe al lui...

#60 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 14 April 2009 - 11:48 AM

Eu la momentul acesta as organiza un al doilea tur de scrutin cu primele 2 subiecte din votul acesta. Avantajul ar fi ca am avea majoritate absoluta in vot si cei care au votat subiecte care au primit mai putine voturi, ar putea schimba rezultatul final.

Ce spuneti?

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi