tibi22, la 21 Mar 2009, 16:17, a spus:
Sunt bune propunerile. Eu as propune Stuka sau Me Bf 109 din dotarea aviatiei militare romane la scara 1:48, dar pentru a sustine initativa lui Romulus fac o exceptie si construiesc orice macheta propusa de acest grup! Ideea este sa cumparam acelasi kit de la acelasi fabricant. Care vrea sa faca macheta mai detaliata prin cumpararea unor Photo-etch dedicata machetei bine, care nu, nu. Oricum nu este concurs! Ar fi grozav daca ne-am aduna 20 -30 de insi!!
Legat de pret, nu stiu. Cred totusi ca sunt cativa care dau o privire despre acest topic si vind machete (hobbyx, machete.ro, parcmodels, revell, xaba si poate mai sunt si altii) Ar fii o idee buna daca acestia ar face o oferta speciala pentru acest "Grup Build",oricum au si ei interes sa vinda cit mai mult... Eu cred ca, cu cit ne adunam mai multi, cu atit este mai usor si sa obtinem o eventuala reducere! Daca au ei propuneri, pot sa o faca!
Hai baieti, hai sa facem machete!!
Stuka romanesc, n-a fost propunerea mea, dar mi s-a parut o idee buna, avand in vedere ca si eu am doua kituri pe care doresc sa le contruiesc. Pe de alta parte, la fel ca tibi, m-as baga la orice subiect imbratisat de majoritate (exceptand cele fictive eg. Luft 46 - dar poate si la asta..). Iar pentru Stuka romanesc, au fost cei mai multi doritori.
cartula, la 22 Mar 2009, 17:50, a spus:
Nu vreau sa fiu 'gica contra', dar totusi un subiect de genul 'Ju-87 romanesc' mi se pare totusi mult prea restrictiv, si asta face doar sa reduca numarul celor care ar fi interesati. Mai restrictiv de atat nu stiu cum ar putea fi. [..]
Din nou tin sa contrazic o teza din topicul acesta. Ipoteza ta e aparent corecta, dar eu cred ca in cazul nostru nu. La un group build, conteaza emulatia datorata celorlalti participanti dar si stimularea contructiei datorita informatiilor prezentate de ceilalti. In opinia noastra, ne putem astepta la 8-10 persoane in cel mai bun caz pentru un group build aici pe forumul nostru. Daca alegem un subiect cu un spectru larg, si fiecare contruieste un alt avion, nu va exista nici emulatie, nici stimulare, sau doar intr-o foarte mica masura. In schimb daca reusim sa gasim 6-7 persoane, care sa faca acelasi avion, ba chiar la aceeasi scara, ambele vor fi prezente din belsug. Ba chiar exista o posibilitate sa marim interesul pentru un viitor group build de spectru mai larg si unde putem sa speram sa atragem 20 de membri, iar atunci putem spera sa avem emulatie si stimulare si daca contruim 4-5 tipuri de modele.
Parerea mea...
Si mai am o problema, cu puterea exemplului... Daca tu insuti spui, am un Stuka, dar nu prezinta interes, atunci inclin sa cred ca nu-ti pasa prea mult de un asa group build aici pe forum. Probabil dupa cum ai spus, au mai fost (eu n-am gasit) si nu au avut succes. Dar cu siguranta o atitudine de genul "am si eu un stuka, dar nu sunt interesat" nu va imbunatati situatia.
Scuze pentru critica...