ciprian_gl, la 22 Apr 2009, 21:55, a spus:
Am cumparat vopsele acrilice marca Tamiya si diluantul x20a tot Tamiya! Acum am ramas fara diluant (luasem 2 sticlute diluant si 6 vopsea) si intrebam daca diluantul simplu (de comert) sau dau o alta comanda dupa ce strang bani si de un kit ptr incepatori cu cele necesare.
Nu am lucrat cu asa ceva si intrebam, nu luam la "misto". Cei care au inteles sau nu au zis reexplicat intr-un mod civilizat, cu toate ca intelesem ideeia cu diluarea vopselei.
Ciprian
Crede-ma, Ciprian, nu am nimic cu tine, sau cu alcineva. Daca iti citesti propria postare, ma indoiesc ca vei reusi sa intelegi logica intrebarilor. Nu le mai reiau, pentru ca au fost deja puricate de antevorbitorii mei.
Si aceasta ultima postare trebuie citita de doua ori pentru a fi inteleasa, dar oricum e mai plauzibila decat prima.
Ce m-a determinat sa intervin, poate prea acid, a fost lipsa totala de documentare (Marhaba i-a zis lene) inainte de a posta. Marhaba, nu ma consider deloc expert - eu diluez emailurile cu "diluant pentru emailuri" (chiar asa cer vanzatorilor) si acrilicele cu apa demineralizata; in ultimul timp am mai trecut la fineturi gen white spirit, nitrosolv, alcool izopropilic, terebentina s.a.
Unii membri Cartula au pierdut niste ore pentru a scrie niste articole edificatoare cu privire la probleme modelistice (asta pentru prima si un pic a treia intrebare; pentru cea de-a doua, chiar nu stiu ce sa raspund).
In alta ordine de idei, ma bucur ca au aparut atatea raspunsuri, intrucat se potriveste cu o idee ce am avut-o mai de mult si pe care am discutat-o cu Cartula in februarie, la MM - un topic centralizator, in care sa posteze membrii forumului, in functie de experienta fiecaruia, vopselele, diluantii, lacurile, pigmentii, etc. folositi - pe tipuri si producatori.
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 22 April 2009 - 10:15 PM