Deci, ca sa am ce vopsi, am inceput lucrul din greu, dupa sase luni de abstinenta : Patru conversii din kitul Heller de Mirage IIIE/R/5/BA.
Intai o scurta prezentare a ce gasim in cutia Heller.
Un kit care inca se gaseste destul de usor si ieftin, e o buna reprezentare in 1/72 a Mirajului III.
Piesele sint turnate in plasticul gri, moale, usor de gravat, specific Heller.
Detaliile sint in pozitiv, mai putin suprafetele de comanda.
Cutia, cu un artwork destul de uritzel:
Piesele:
Cupola:
Decalul:
La toate cele 8 cutii pe care le am, decalul este prost centrat. Noroc ca nu am de gind sa-l folosesc.
Detalii; Efuzorul, cockpitul si baile trenului sint extrem de sumar redate:
Roata de bot e simpluta si jambele ternului principal sint cam subtirele.
Rotile sint de asemenea aiurea rau, insa mi-am facut altele din rasina.
Comparat cu doua seturi de planuri, sta binisor.
Ceva probleme pe la deriva si la bot, care pentru versiunea BA este prea scurt.
Un mare neajuns al kitului este absenta oricarui armament acrosat. Nici macar pilonii. Doar doua seturi de rezervoare suplimentare.
Una peste alta, este kitul de referinta cind e vorba de Mirage IIIE , celelalte optiuni (Revell/Monogram , Frog/Novo/Plastyk si PJ fiind
ori de mult scoase din productie, ori inaccesibile din cauza pretului - despre asta , intr-un articol mai stufos)
Asa as vrea sa ajunga:
Pantera Chiliana, un Mirage 50 upgradat la EANER cu suport israelian- Un fel de Kfir cu motor Atar.
Mirage 50C, varianta originala cu radar Agave.
Mirage Elkan , de fapt 5BA-ul belgian, upgradat cu canarduri si vindut in Chile (Subiect controversat- comisioane, anchete etc)
Mirage M5P Peruan, versiune oarecum similara BA-ului, dar cu instalatie de realimentare in zbor.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 16 March 2009 - 08:52 PM