planuri corabii
Postat 27 January 2011 - 08:24 PM
Va multumesc anticipat.
Postat 30 January 2011 - 01:53 PM
.........................................
................................................................................
...........................................
................................................................................
........................................
...........................................
Deja este prea mult si prea evident...
Aceasta postare a fost editata de axor: 30 January 2011 - 02:09 PM
Postat 30 January 2011 - 07:07 PM
sosorin, la 30 Jan 2011, 14:43, a spus:
cauta aici: www.15marins.blogspot.com
tulaji, la 30 Jan 2011, 19:02, a spus:
mai precis, cauta in arhiva lui noiembrie 2009 pe acest blog.
Postat 17 February 2011 - 12:54 AM
Postat 19 February 2011 - 11:48 AM
Sunt incepator asa cum sunt majoritatea care au postat. Am vazut ca pe net gasesti tot felul de planuri " de toate pt toti", tb doar sa cauti.
Acum vin cu o mare rugaminte. Rog f mult un binevoitor care stie si are putin timp sa ne spuna, noua incepatorilor, macar cateva idei elemenatre despre cum se interpreteaza si se folosesc aceste planuri. Am studiat mai multe documente si articole gasite pe net, in lb engleza, dar nu am reusit sa inteleg suficient astfel incat sa ma apuc de lucru. Daca poate sa faca cineva un mic "tutorial" am fi recunoscatori.
Multumim!
Postat 23 February 2011 - 10:12 PM
Voi posta in curand pe site, pe langa partea tehnica care e deja acolo, si un ghid de interpretare a planurilor de forme (care sunt diferite de cele de KIT-uri)
Zilele astea, ca acum sunt putin ocupat. Veti vedea ca nu sunt chiar atat de greu de interpretat
Postat 23 February 2011 - 10:54 PM
Este ca si cum ai taia nava in cele trei planuri si ai vedea cum arata suprafata ramasa dupa ce ai indepartat partea taiata
De obicei liniile de apa sunt reprezentate doar pe unul dintre borduri (celalalt bord putand fi generat in oglinda), ca si cuplurile teoretice. Astea din urma sunt reprezentate stanga - dreapta (babord - tribord) pentru ca liniile sa nu fie prea apropiate intre ele si sa creeze confuzii.
Fiecare linie este identificata intr-un anumit fel astfel incat sa se stie exact pe unde a fost facuta sectiunea.
Insotite de scara grafica, planurile de forme, te pot ajuta sa generezi forma 3D a cocii navei la o anumita scara (cea reprezentata de scara grafica)
De cele mai multe ori kiturile nu vin insotite de planuri de forme, iar in putile cazuri in care o fac, aceste planuri de forme, ca si in cazul planurilor "reale" genereaza forma finala a cocii.
Cele mai multe kituri vin cu desenul coastelor la care daca adaugi grosimea filele din borduri vei obtine cupluri teoretice.
Bafta!
Postat 24 March 2011 - 08:20 AM
teovvis, la 27 Jan 2011, 19:23, a spus:
aceasi rugaminte am si eu ,daca ma poate ajuta cineva cu o schita mai detaliata pentru constructia unei nave sau corabii
Multumesc
Postat 02 September 2011 - 07:41 AM
Citeaza