Forum Machete,Modelism,Hobby: planuri corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

planuri corabii

#1 Useril este offline   andrei582 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 15-March 09

Postat 16 March 2009 - 06:07 PM

Buna,

Sunt nou intre voi,dar cu aceasta pasiune de cand ma stiu. Din pacate doar acum am si eu ceva scule si probabil imi pot permite construirea unei machete. Va rog sa imi dati ceva planuri de corabii,de ceva frumos,dar nu prea greu.
Va multumesc anticipat.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2009/post-2035-1237219595.jpg

#2 Useril este offline   criksu 

• Membru deplin
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 11-November 08

Postat 18 March 2009 - 01:16 PM

palnuri iti dau eu..... atat modele usoare cat si modele mai grele.

Daca esti incepator iti recomand sa incepi cu o nava fara prea multe detalii...... construita dupa un plan de kit, care te va ajuta pe deasupra sa intelegi si tehnica de constructie.

criksucrs93 baga Id meu, si te ajut pe mess.

#3 Useril este offline   csacsa 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 11-March 09
  • Interests:Colectionez machete sau modele de trenulete, machete de avioane si construiesc machete de nave cu panze din lemn

Postat 26 March 2009 - 01:44 PM

Vezi postareaandrei582, la 16 Mar 2009, 18:07, a spus:

Buna,

Sunt nou intre voi,dar cu aceasta pasiune de cand ma stiu. Din pacate doar acum am si eu ceva scule si probabil imi pot permite construirea unei machete. Va rog sa imi dati ceva planuri de corabii,de ceva frumos,dar nu prea greu.
Va multumesc anticipat.

Am si eu cateva planuri daca vrei pot sa-ti le dau. Si eu sunt cu parea precum si criksu daca esti incepetor sa iei mai intai un plan mai usor. Dupa parerea mea poti sa incerci caravela Pinta sau Nina.(asta e parerea mea)

#4 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 29 March 2009 - 06:29 PM

daca esti incepator si vrei sa faci ceva poti incepe cu o nava cu doua sau trei punti.daca incepi cu ceva usor si apoi vrei  sa faci o nava mare este ca si cind nu ai facut nici o nava.eu sint la prima mea nava si am inceput direct cu san felipe(108 tunuri).acest lucru il faci daca vrei sa inveti ceva.nu  seamana ca mod de lucru nava Nina cu nava Bellona sau mai stiu eu ce alta nava.ideea este sa vrei sa faci ceva,sa analizezi planurile,sa aduni documentatie si atunci poti sa te apuci  de lucru.

#5 Useril este offline   ckrcka 

• Membru deplin
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 09-October 06

Postat 31 March 2009 - 08:39 PM

Imi dau si eu cu parerea...Nu incepe cu o nava sofisticata.Vei face greseli ..unele greu de reparat , altele deloc reparabile,si deaici pana la abandonul ambarcatiunii decat un pas este.Incepe ceva simplu gen "Lexington " de la Shipyard si nu o face mica !! Incearca sa o scoti la un 70-80 cm , iti va veni mult mai usor sa lucrezi cu piese ceva mai mari si mai aerisite. Un model simplu nu inseamna ca este si urat. Alege un model care iti place cum arata..vei lucra cu mai multa pasiune.E esential sa te gandesti dinainte foarte bine cum anume vei face fiecare piesa sau detaliu. (un mic exemplu..intotdeauna pt mine realizarea deschizaturilor pt tunuri a fost o provocare si o sursa de stres.Nici acum nu imi ies perfecte!!!!!) Lucreaza cat mai curat posibil , evita " curat dupa aia" si ceva foarte important : nu te grabi!
Dupa ce iti vei forma o tehnica de lucru..mai vezi

Noroc Bun

#6 Useril este offline   andrei582 

• Nou venit
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 15-March 09

Postat 01 April 2009 - 02:46 PM

Multumesc pentru sfaturi!!! Eu deocamdata adun materiale si incep constructia unui mini circular. Cand am sculele si materialele pregatite,incep lucrul! Abia astept!!!
Oricum va multumesc tuturor pentru sfaturi,planuri si mai ales pentru amabilitatea de care dati dovada!!! Am ramas impresionat ca sariti in ajutor!!! Nu ma asteptam sa imi dea cineva planuri,dar sunt persoane care au facut-o!!! Le multumesc mult!!!
Sper sa incep munca dupa Pasti!!!
Spor la treaba!!!

#7 Useril este offline   criksu 

• Membru deplin

Postat 01 April 2009 - 10:11 PM

Nu stiu ce cred ceilalti membri, dar eu ajut cu placere pe oricine are nevoie, pentru ca si altii m-au ajutat pe mine la inceput. Poate ca nu am o experienta prea mare dar atat cat stiu eu sunt dispus sa impartasesc cu cine este la inceput de drum.

#8 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 02 April 2009 - 10:25 AM

multe si multe multumiri de fiecare parte...frumos...elegant, oricum ma puteti trece si pe mine cu planuri de dat ...daca aveti nevoie.

#9 Useril este offline   danut 

• Nou venit
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 09-April 09

Postat 10 April 2009 - 06:45 PM

sunt membru nou si as dori sa primesc un plan pentru construit corabii.multumesc anticipat

#10 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 10 April 2009 - 08:07 PM

ti-am trimis un mesaj cu adresa mea de mess.acolo iti pot da planuri.

#11 Useril este offline   constantinflorin60 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-May 08

Postat 07 June 2009 - 07:09 PM

Vezi postareadanut, la 10 Apr 2009, 19:45, a spus:

sunt membru nou si as dori sa primesc un plan pentru construit corabii.multumesc anticipat

am planurrile cit si toate materialele cu care poate fi construita o corabie ce poate merge apoi in ...concurs.prb.e ca dk esti incepator ai musai nevoie de un indrumator! nu te poti apuca de un model complicat care "sa-ti si iasa" fara o experienta si baza materiala strinsa in citiva ani! poti vedea nava pe www.ship-design.ro mi-ar fi drag sa invat pe cineva cum se face,pas cu pas! bafta!

#12 Useril este offline   silviu77 

• Nou venit
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 03 September 2009 - 11:29 AM

salutare tuturor
Acum cca 1 luna am vazut la o expozitie o maketa a unei corabii si pot spune k mi s au "aprins calcaiele" dupa ea
Dupa ceva cautari - am reusit sa adun ceva documentatie si planuri de nave (diverse)
Neavand nici o experienta in domeniu am zis sa ma rezum la ceva usor (fara sculpturi, tunuri sau alte "decoruri" care tb cumparate) - pt k as dori sa o fac eu in intregime.
Momentan m am hotarat sa incerc sa construiesc "Santa Maria" la care am reusit sa gasesc cateva planuri.
Dak exista cineva doritor, dispus si care sa aiba rabdarea sa ma indrume la realizarea acestui plan SAU altuia la care sa cadem de comun acord - i as ramane recunoscator (dak e din Braila - dau si 1 bere :good: sau mai multe :-) )

#13 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 03 September 2009 - 01:52 PM

Vezi postareasilviu77, la 3 Sep 2009, 12:29, a spus:

salutare tuturor
Acum cca 1 luna am vazut la o expozitie o maketa a unei corabii si pot spune k mi s au "aprins calcaiele" dupa ea
Dupa ceva cautari - am reusit sa adun ceva documentatie si planuri de nave (diverse)
Neavand nici o experienta in domeniu am zis sa ma rezum la ceva usor (fara sculpturi, tunuri sau alte "decoruri" care tb cumparate) - pt k as dori sa o fac eu in intregime.
Momentan m am hotarat sa incerc sa construiesc "Santa Maria" la care am reusit sa gasesc cateva planuri.
Dak exista cineva doritor, dispus si care sa aiba rabdarea sa ma indrume la realizarea acestui plan SAU altuia la care sa cadem de comun acord - i as ramane recunoscator (dak e din Braila - dau si 1 bere :good: sau mai multe :-) )

aproape de braila este ... galatiul.aici ma gasesti pe mine, dispus sa te ajut... atat cat pot.pentru inceput da-mi un id mess sa pot sa-ti '' servesc" niste cartulii care in mod cert iti vor capta atentia (daca stii engleza) daca nu stii, nu e foarte grav!pozele nu sunt in engleza!

#14 Useril este offline   silviu77 

• Nou venit
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 03 September 2009 - 07:48 PM

Vezi postareagobi71, la 3 Sep 2009, 14:52, a spus:

aproape de braila este ... galatiul.aici ma gasesti pe mine, dispus sa te ajut... atat cat pot.pentru inceput da-mi un id mess sa pot sa-ti '' servesc" niste cartulii care in mod cert iti vor capta atentia (daca stii engleza) daca nu stii, nu e foarte grav!pozele nu sunt in engleza!

am uitat sa precizez: ady_mitrea - este id-ul meu
multumesc pt raspunsul rapid.

#15 Useril este offline   criksu 

• Membru deplin

Postat 16 July 2010 - 10:50 PM

Am actualizat acest site cu ceva informatie despre realizarea unui navomodel utile zic eu pt un modelist la inceput de drum. Aici veti gasi [planuri pt nave atat de un grad mare de dificultate cat si nave mai "usoare".
adresa este aici: http://planurinavomodele.blogspot.com
Spor la lucru.

#16 Useril este offline   seby7473 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 16-August 10

Postat 16 August 2010 - 10:19 AM

salut , sint nou printre voi si doresc sa fac rost de planurile Bricului Mircea, care ma poti ajuta?

#17 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 16 August 2010 - 06:03 PM

Bricul sau barcul? Ca nu e tot aia...

#18 Useril este offline   Gabriel7129 

• Nou venit
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 27 January 2011 - 11:47 AM

Am observat ca multi sunt pasionati de navomodelism si multi sunt incepatori ceea ce este si problema mea , vreau sa incep si eu sa construesc o macheta dar am nevoie de tipare,(nu ma pricep la denumiri) sabloane coaste,coloana etc. Va rod din suflet daca ma puteti ajuta cu asa ceva , multumesc

#19 Useril este offline   Gabriel7129 

• Nou venit

Postat 27 January 2011 - 12:07 PM

Vezi postareajeli, la 10 Apr 2009, 20:07, a spus:

ti-am trimis un mesaj cu adresa mea de mess.acolo iti pot da planuri.

As dorii si eu niste planuri de kit , sunt incepatot nu am construin nimic in materie de navomodelism si vreau sa ma apuc . Multumesc
:bang:

#20 Useril este offline   teovvis 

• Nou venit

Postat 27 January 2011 - 07:23 PM

Salut, sunt nou in bransa si doresc sa ma apuc de treaba , dar nu am nici o schita. Puteti sa ma ajutati si pe mine cu o schita mai pentru incepatori. Multumesc frumos pentru ajutor .

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi