Forum Machete,Modelism,Hobby: Panzer IV F1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panzer IV F1

#1 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 20-February 09
  • Interests:Auto Modelism

Postat 16 March 2009 - 12:40 AM

De curand am terminat un scurt concediu...iar in timpul asta m-am apucat de acest frumos blindat german. Am lucrat in medie cam 7 ore pe zi timp de 12 zile , iar cel mai mult mi-a luat senilele care din tot kit-ul au fost cele mai pacatoase (ele fiind din vinil)... Kit-ul este de la Zvezda , iar din cate am inteles este matrita Italieri , un kit frumos si detaliat dar a fost destul de greu pentru mine.
Voi spune acum procedeele pe care le-am folosit si voi posta si cateva poze de inspiratie pe care le-am gasit pe net.

Imagine atasata: 2_copie_3.jpg

Asta a fost prima poza dupa care m-am luat....nu este foarte clara dar cu putina imaginatie am rezolvat....

Imagine atasata: panzer_IV_ausf_C.jpg

A doua poza ma facut sa-i agat rotile de rezerva pe turela, nu am vazut prea multe tipuri asa dar arata bine dupa ce le-am agatat....

Dupa asamblarea partiala am dat si un strat de grund de la Valejo dupa care am dat o prima vopsea , aceasta fiind Grey Alleman de la Model Color....Imagine atasata: IMG_1580__111111.JPG

Imagine atasata: IMG_1582_222222222222222.JPG
Imagine atasata: IMG_1585_3333333333333333333.JPG

Dupa 6 ore am reusit sa aliniez cat de cat senilele.....
Imagine atasata: IMG_1593_444444444444.JPG

Prima tentativa de uzare a machetei.....din pacate poza nu este prea clara....

Imagine atasata: IMG_1608_55555555555555555.JPG

Dupa 7 wash-uri cu vopsele pe baza de ulei....Le-am facut cat mai diluate ca sa nu am surprize neplacute...
Imagine atasata: IMG_1627_6666666666666666.JPG

Si ultimele poze ....

Imagine atasata: IMG_1641_77777777777777.JPG
Imagine atasata: IMG_1642_888888888888.JPG
Imagine atasata: IMG_1656_99999999999999999.JPG

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_1556__999999999999.JPG

Aceasta postare a fost editata de Hassel: 16 March 2009 - 12:43 AM

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 16 March 2009 - 07:56 AM

Salut Hassel

Avand in vedere ca acest kit e unul fara prea mari pretentii (din multe puncte de vedere), nu arata prea rau ceea ce ai reprezentat. Totusi, nu inteleg unele chestii:

1. De ce ai dat 7 filtre pe macheta ? Cred ca ar fi fost suficient maximum 3, folosind cel mult 5 nuante - verde, galben, albastru, putin alb si un brun.
2. De ce extinctorul e vopsit in rosu ? Doar cele de interior mai erau vopsite in aceasta culoare.
3. De ce nu ai decupat putin decalurile pe margine ? Din nou ai un silvering de toata frumusetea.
4. De ce nu ai debavurat piesele mai marunte (ex. clestele, carligele de remorcare, mecanicul conductor, etc)? Daca pui poze mari, orice mic defect sau neatentie capata aspecte de neglijenta crasa.

Cam multe "de ce"-uri, nu-i asa ? Fiind mai curios din fire, am obiceiul sa pun intrebari de genul asta. :pardon:

A, inca ceva. Din singura imagine cu BMW-ul, mie unul imi par putin pietrificati soldatii. Incearca sa nu exagerezi cu drybrushing-ul, cand consideri ca ajunge, deja e prea mult.
Spor in continuare.

#3 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 16 March 2009 - 12:14 PM

Vezi postareaAdiP, la 16 Mar 2009, 07:56, a spus:

Salut Hassel

Avand in vedere ca acest kit e unul fara prea mari pretentii (din multe puncte de vedere), nu arata prea rau ceea ce ai reprezentat. Totusi, nu inteleg unele chestii:

1. De ce ai dat 7 filtre pe macheta ? Cred ca ar fi fost suficient maximum 3, folosind cel mult 5 nuante - verde, galben, albastru, putin alb si un brun.
2. De ce extinctorul e vopsit in rosu ? Doar cele de interior mai erau vopsite in aceasta culoare.
3. De ce nu ai decupat putin decalurile pe margine ? Din nou ai un silvering de toata frumusetea.
4. De ce nu ai debavurat piesele mai marunte (ex. clestele, carligele de remorcare, mecanicul conductor, etc)? Daca pui poze mari, orice mic defect sau neatentie capata aspecte de neglijenta crasa.

Cam multe "de ce"-uri, nu-i asa ? Fiind mai curios din fire, am obiceiul sa pun intrebari de genul asta. :pardon:

A, inca ceva. Din singura imagine cu BMW-ul, mie unul imi par putin pietrificati soldatii. Incearca sa nu exagerezi cu drybrushing-ul, cand consideri ca ajunge, deja e prea mult.
Spor in continuare.

Salut AdiP

1. Fiind a 3-a macheta pe care o fac nu reusesc prea bine sa fac wash-uri....
2. L-am facut rosu pentru ca nu m-am informat suficient...
3. Nu sunt punctul meu forte decalurile....
4. Iar am sa dau vina pe experienta...inca nu am "tot" planul in cap cand ma apuc de un model...iar de asta unele piese marunte le sar cu vederea...si ma ocup de altele mai mari...

Aceasta postare a fost editata de Hassel: 16 March 2009 - 12:16 PM

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 16 March 2009 - 04:51 PM

Mie personal mi se pare destul de reusita...Fiind a treia macheta eu zic ca e un inceput mai mult decat promitator.Iar daca mai iei in seama criticile[sfaturi],sunt convins ca urmatoarea va si mult reusita!Mult spor in continuare! :pardon:

#5 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 16 March 2009 - 06:43 PM

A iesit bine!
Pt. decaluri fara silvering aplica un strat lucios in zona respectiva.Pune decalul si scoate tot aerul ramas sub el.Daca mai raman zone, impunge usor cu acul decalul in zona respectiva si da cu putin alcool izopropilic.

Nu mai pune asa mult metal pe la muchii sau prin alte zone.Da bine dar mai rar vezi atat metal lucitor(in special casca).Foloseste pentru a simula fierul/otelul fara vopsea si un creion(cu mina cat mai moale).

Ce avatar! :pardon:

Aceasta postare a fost editata de tgr: 16 March 2009 - 06:48 PM

#6 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 16 March 2009 - 07:15 PM

Hassel
1. Ochiului meu de amator îi place rezultatul muncii tale.
2. Apreciez şi faptul că te-ai documentat pentru realizarea machetei.
3. Răbdarea - a propos de cele 6 ore petrecute cu şenilele - este o condiţie necesară, nu şi suficientă, pentru realizarea unei machete o.k. Şi cred că ai răbdare..
4. Ce nu apreciez, este avatarul tău. Să mă explic:
- a pune zvastica pe o machetă ce se doreşte o replică cât mai fidelă a obiectului real, e una
- a afişa, într-un loc public cum este acest forum, insemne naziste, este cu totul şi cu totul altceva, pasibil de sancţiune legală.
- poate că prin avatarul tău, chiar îi jigneşti pe unii dintre membri, ceea ce nu se face
5. Probabil că ultimul cuvânt - sau click - îl vor avea administratorii
6. Am exprimat doar părerile personale, te rog să nu te superi.

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 16 March 2009 - 07:47 PM

Vezi postareateh, la 16 Mar 2009, 19:15, a spus:

5. Probabil că ultimul cuvânt - sau click - îl vor avea administratorii

Avatarul a fost sters, pentru probleme de aceasta natura as prefera fie 'Report Post' fie un PM. Multumesc.

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 16 March 2009 - 09:08 PM

Mie imi place cum ti-a iesit macheta asta,@Hassel.Are,desigur anumite"probleme"una dintre ele fiind decalurile ce fac "silvering"dar altii au explicat deja cum te poti feri de acest neajuns.
Bavurile sunt inamicul nr.1 atunci cand faci poze mari;unele pe care nu le sesizezi la prima(a doua,a treia etc)vedere,cu ochiul liber,devin de-a dreptul exagerate in fotografie.
"Zum Teuffel"cum ar zice tipii aia de pe moto. :pardon:
Continua si mai pune poze.Succes.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 March 2009 - 09:09 PM

#9 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 17 March 2009 - 01:21 AM

Hassel, pentru a 3-a macheta, este excelent. Nici eu nu mai multa experienta ca tine dar vad ca ai depus mult efort si atentie, ceea ce este un lucru de laudat. Intr-adevar, pozele pot surprinde detalii neplacute, dar in acelasi timp, facute artistic pot "cosmetiza" o macheta ascuzand defectele.

teh a spus:

4. Ce nu apreciez, este avatarul tău. Să mă explic:
- a pune zvastica pe o machetă ce se doreşte o replică cât mai fidelă a obiectului real, e una
- a afişa, într-un loc public cum este acest forum, insemne naziste, este cu totul şi cu totul altceva, pasibil de sancţiune legală.
- poate că prin avatarul tău, chiar îi jigneşti pe unii dintre membri, ceea ce nu se face

Tin sa raspund la asta, in speranta ca nu il voi supara pe cartula. Stiu ca nu este usor sa fii administrator si moderator de forum, si este de datoria lui sa actioneze in astfel de cazuri, dar uneori se face prea multa parada pe tema asta. Ceea ce mi se pare deranjant este luarea voluntara de atitudine in cazuri in care trebuiesc aplicate "standarde duble". Asta e situatia, avem legi strambe dar trebuie sa le respectam. Dar corect mi s-ar pare ca ori niciun fel de simbol ideologic de epoca sa nu fie permis (svastica, secera si ciocanul, crucea regelui Mihai etc), ori toate sa fie permise. Prin ce se caracterizeaza un mebru care e jignit de svastica? Poate avem vreun membru din Ucraina care e jignit de crucea regelui Mihai, nu?

#10 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 17 March 2009 - 01:39 AM

Salut DragosP
Nu doresc a starni o polemica, insa vreau sa te intreb ceva :
Ce reprezinta Zvastica (cea cu 4 colturi) in istorie (sau cu ce este asociata), si ce reprezinta in istorie Crucea Regelui Mihai ?
Nu cred ca aceasta asociere este tocmai potrivita, mai mult, orice lege este "pentru unii muma pentru altii ciuma". Nu poate fi altfel, nu ?
Eu unul nu ma simt deloc jignit de simbolul folosit ca avatar (poate de-aia ca-s mai filogerman ?- nu ca ar avea mare importanta asta), dar nu simt nevoia sa ies in evidenta prin afisare in acest mod. Atat eu cat si comunitatea din care facem cu totii parte, chit ca vrem sau nu. Exista alte atatea elemente care ma pot/ne pot reprezenta, nu-i asa ?

-Ar trebui ca si Alexelu sa renunte la Iron Cross First Class, ca de mult imi cam zgarie retina, visiniul ala !!!

Hai ca am glumit cu ultima parte, no ofence Alexelu.

#11 Useril este offline   Dragos_P 

• Membru senior
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 22-December 07

Postat 17 March 2009 - 02:12 AM

Vezi postareaAdiP, la 17 Mar 2009, 01:39, a spus:

Nu doresc a starni o polemica, insa vreau sa te intreb ceva :
Ce reprezinta Zvastica (cea cu 4 colturi) in istorie (sau cu ce este asociata), si ce reprezinta in istorie Crucea Regelui Mihai ?

Ambele reprezinta simbolul regimului sub care au fost au fost folosite, cu alte cuvinte contextul istoric. Cu ce este asociata astazi ma intereseaza mai putin, intrucat multe dintre asocieri sunt facute din motive mai putin legate de istoria militara.

#12 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 17 March 2009 - 02:15 AM

In primul rand multumesc de sfaturi , felicitari si (carcoteli) tuturor care ati postat! In al doilea rand imi cer scuze pentru avatarul care l-am avut , sincer nu credeam ca va deranja...nu aveam de gand sa-l pastrez doar am incercat aseara sa vad cum arata iar azi cautam altceva. In legatura cu macheta...in parte dupa ce am vazut pozele mi-am dat seama ca am facut o groaza de greseli (neintentionate) dar ochiul si mana neexperimentate....nu si-au dat seama atunci cand lucram la ea...pe viitor cu siguranta ma voi documenta mai mult.

Inca o data imi cer scuze in legatura cu avatarul....

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 March 2009 - 08:12 AM

Mie imi place cum ti-a iesit, dupa parerea mea arata foarte realist, foarte putine mici exagerari!
In privinta bavurilor iti dau un sfat: cum ai dat piesa jos de pe rama, debavureaz-o! Asa nu mai uiti!!!

#14 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 17 March 2009 - 05:35 PM

Si mie imi place macheta!

Tin sa ma declar 100% de acord cu ce a scris Dragos, mai ales in calitatea mea de istoric. As spune mai multe, dar ma abtin.

Aceasta postare a fost editata de Degrelle: 17 March 2009 - 05:39 PM

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 17 March 2009 - 07:08 PM

In primul rand, felicitari Hassel pentru macheta. Esti pe drumul cel bun - si chiar te misti foarte bine.

Vezi postareaAdiP, la 17 Mar 2009, 01:39, a spus:

Ce reprezinta Zvastica (cea cu 4 colturi) in istorie (sau cu ce este asociata)
-Ar trebui ca si Alexelu sa renunte la Iron Cross First Class, ca de mult imi cam zgarie retina, visiniul ala !!!
Hai ca am glumit cu ultima parte, no ofence Alexelu.

Vezi postareaDragos_P, la 17 Mar 2009, 02:12, a spus:

Ambele reprezinta simbolul regimului sub care au fost au fost folosite, cu alte cuvinte contextul istoric.

Nu ca ar mai conta, dar ma bag si eu. E doar un avatar, care poate, intradevar, sa nu placa unora, intrucat e destul de agresiv. Nici nu cred ca se pune problema de jignire. Oameni buni, e imaginea stilizata a unui steag auto de comandament (gresesc?).
Sanscrita, budism, amerindieni, britanici precrestini, Roma crestina, inelul papei Leo 1, chiar si in sinagogi din Palestina si Africa de nord, vikingi, norvegieni, greci, escadrila Lafayette, pandativ CocaCola....... grammadian, crux gramata, sauvastika, falun dafa.... parca ar trebui sa conteze mai mult decat actiunile unui nebun.
Polemica e prea mare si suficient zgandarita ca sa fie starnita si aici. Pana una alta, acest forum se ocupa cu machetismul si modelismul, nu cu politica, nici cu istoria politica.
Despre istoria Crucii de Fier nici nu are sens sa discutam, ca n-are nicio treaba cu nazismul.
AdiP, nici n-am luat-o in serios. Sau ti-e ciuda? :pardon:

Vezi postareaHassel, la 17 Mar 2009, 02:15, a spus:

Inca o data imi cer scuze in legatura cu avatarul....

Cui? Parerea mea - relax. Ai avut vreo intentie belicoasa, cu substrat?

Vezi postareaDegrelle, la 17 Mar 2009, 17:35, a spus:

Tin sa ma declar 100% de acord cu ce a scris Dragos, mai ales in calitatea mea de istoric. As spune mai multe, dar ma abtin.

Chiar nu e locul sa deraiem. Si in cazul meu e vorba de o parere personala. See you saturday?

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 17 March 2009 - 07:13 PM

#16 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 March 2009 - 07:25 PM

D-asta ziceam ca-i bun 'report post' in loc de atentionari pe forum, ca ies niste discutii care nu-si gasesc rostul, si nu aduc un plus de valoare.

Ca sa incheiem povestea avatarului, legile in vigoare nu prea permit un asemenea mod de utilizare a respectivului simbol. PUNCT. Pe o macheta nu-i problema, intr-un avatar ca imagine principala insa nu mai poti vorbi de 'contextul istoric'. Exista un regulament, exista niste legi. Bune sau rele ele exista, si trebuiesc respectate, nu cred ca are nimeni chef de probleme inutile pe asemenea teme.

Nu confundati cu situatia unor simboluri nereglementate, cum ar fi crucea lui alexelu_marinelu. E suficient sa vedeti o poza a unui avion Luftwaffe de dupa '45, unde sta foarte frumos. Sau WWI. etc...

Asta-i tot, situatia e inchisa. As avea rugamintea sa va rezumati la discutii despre subiecul topicului, si anume macheta. Care chiar arata foarte bine. :pardon:

#17 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 18 March 2009 - 02:57 AM

Multumesc inca o data tuturor care ati postat! alexelu , imi ceream scuze deoarece am observat ca vor incepe discutii pe tema asta, nu am pus avatarul acela ca sa enervez pe cineva sau cu gandul ca voi parea mai (cool...) pur si simplu era singura poza de dimensiuni mici din calculatorul meu... si am vrut sa vad cum ar arata la posturile mele, atat... Am o intrebare, am achizitionat un M60A1 Blazer cu KMT-4 Mine Roller 1/35 de la Academy, si as vrea sa stiu daca in afara de senile macheta mai prezinta si alte probleme....

#18 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 18 March 2009 - 03:08 PM

Din cate stiu M60-ul academy este copie de pe tamiya.Doar armura reactiva fiind facuta separat de academy.Oricum, din cate am citit pe la altii, detaliile placilor de ERA sunt mai bune la Academy.
Este un kit bun pe scurt.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 18 March 2009 - 03:09 PM

#19 Useril este offline   Ronin 

• Membru senior
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 08-December 04

Postat 18 March 2009 - 06:50 PM

Hassel, imi place cum ti-a iesit macheta. Rosul l-am folosit si eu pentru extinctoare, si l-au mai folost si altii la machete, chiar si prin reviste de specialitate (nu ca ar fi fost inspirat din realitate, dar dadea bine pe macheta). E adevarat ca se putea mai bine la bavuri, dar rezultatul per total arata bine.
Felicitari si la mai multe :)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi