Pagina 1 din 1
Sah Dioarama Figurine 1/72
Postat 16 March 2009 - 10:24 PM
tgr, la 14 Mar 2009, 02:34, a spus:
Ar trebui schimbate si regulile putin, nu vad de ce turnul trebuie sa se miste...
Multumesc tuturor!
Da ar fi o chestie cu regulile... dar... "turnul" se misca... asa cum si artileria se misca pe un camp de batie pe vremea aceea... si nu arata deloc rau cu "turnul" in diferite pozitii, dupa cum te duce jocul.
Panzer_Grenadire, la 14 Mar 2009, 07:28, a spus:
Imi place, eu initial credeam ca va fi chiar o tabla de sah....
Nebuni si pioni peste tot, mai grea este treaba cu cele doua regine...
Felicitari ptr. realizare, foarte buna iarba precum si ideea...
Nebuni si pioni peste tot, mai grea este treaba cu cele doua regine...
Felicitari ptr. realizare, foarte buna iarba precum si ideea...
Mersi !!!
Este o tabla de sah, dar intr-o reprezentare diferita. Cea mai dificila treaba in conceptie a fost compromisul pe care l-am facut (in mintea mea) intre o forma geometrica rigida (tabla de 64de patrate) asociata cu jocul in sine si reprezentarea unui camp de batie care numai forme geometrice rigide nu are. Si a iesit ce vedeti....
OlafTheViking, la 16 Mar 2009, 02:41, a spus:
Interesanta idee, frumos realizata. Singura limita este ca daca vrei sa joci la un moment dat te poti incurca in piese (pionii de 2 feluri, regina gornist,) etc. Dar banuiesc ca nu urmaresti sa joci sah cu ei.
Asa am zis si eu... pana nu am inceput sa joc... vezi, cand spunem sah, imediat ne duce gandul la conventia obisnuita (tabla de sah + piese de sah intr-o anumita reprezentare - vedem acele conventii cu ochii mintii). Dar daca ne impunem o anumita tema pt. jocul de sah orice se poate realiza si aproape orice solutie de reprezentare poate sa fie viabila, numai sa fie in contextul temei alese.
OlafTheViking, la 16 Mar 2009, 02:41, a spus:
Interesanta idee, frumos realizata. Singura limita este ca daca vrei sa joci la un moment dat te poti incurca in piese (pionii de 2 feluri, regina gornist,) etc. Dar banuiesc ca nu urmaresti sa joci sah cu ei.
Am jucat si la inceput este diferit... dar, foarte repede te obisnuiesti cu "armata ta" si nu mai este o "problema" asa mare... ce am sa fac sa inbunatatesc "interfata" intre jucator si armata sa este sa pictez baza (bordura acum neagra pt toate piesele) in culorile reprezentative ale armatei respective; in acest caz britanici: scarlet - francezi: albastru
Este mult mai usor de jucat pe acesta tabla, cu aceste piese decat pare.
dani, la 16 Mar 2009, 08:01, a spus:
Foarte reusite figurinele,inedita idee!Apropo, cat timp ti-a luat vopsirea figurinelor?
Mai putin decat m-am asteptat. Cam 2 saptamini lucrand cam doua ore pe zi... si putem face o treaba mai buna. Sunt primele mele figurine la 1/72.
Postat 16 March 2009 - 10:40 PM
alexelu_marinelu, la 14 Mar 2009, 02:47, a spus:
Super! Ma batea gandul, acum vreo 2 ani sa ma apuc sa fac ceva similar la 1/35, dar mi-am dat seama ca mi-ar lua vreo 2 ani. Cred ca as lua-o randeaua.
Poate la pensie.
Poate la pensie.
Eu te incurajez sa nu astepti atata. Primele mele ganduri au fost la piese de sah 54mm dar problema mea a fost si este in primul rand "turnul" si apoi "calul". Calul se poate rezolva simplu... ocupa ceva spatiu dar este acceptabil.
In primul rand una din canditiile impuse de "specificatia de lucru" este ca toate piesele sa fie la aceeasi scara; asta cam incurca socotelile... daca folosesc aceasi reprezentare a "turnului" = piesa de artilerie, un tun de camp la 1/32, 1/35 este cam 130mm daca nu mai mare... in consecinta careul tablei de sah va fi suficient de mare sa dea bataie de cap... dar nu am abandonat inca ideea... de fapt am gasit solutia dar nu este una fiabila d.p.d.v. al pretului... asa ca mai "mustacesc"... ce ar fi sa mustacim impreuna la acesta idee... poate mai cooptam si pe altii...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1