sant Cristi, am 36 de ani, sant din Cluj si va marturisesc ca de vreo 3-4 ore am cititit foarte multe posturi de pe acest forum si multe din ele mi-au placut foarte mult.
acesta este primul meu post aici si sper sa nu-l fii postat gresit. i-mi cer scuze anticipat daca am facut-o.
iata ce as vrea sa realizez ,sau mai degraba sa finantez , pentru ca nu cred ca am cunostintele tehnice necesare , sculele si indemanarea pentru realizarea acestui proiect.
in fine, nici titlu nu am stiut cum sa-i pun si am ales acest titlu la topic ( proiect de proiect )
iata cam despre ce ar fii vorba :
vreau sa realizez ( finantez ) construirea unei machete de genul celei din imaginea asta .
din ce mi-am dat eu seama pana acum ( va rog sa ma contraziceti daca gresesc ) , o astfel de macheta se realizeaza din ipsos si are in interior un schelet metalic ( pentru structura de rezistenta ) .
cam care ar fii , ca sa zic asa, cerintele proiectului :
1. scara de realizare a machetei sa fie undeva pe la 1:25. poate sa aiba chiar si 1 metru inaltime sau in functie de proiect mai mult, si la fel si lungimea si latimea.
2. materialul folosit ( in cazul in care e sau nu e ipsos ) sa fie rezistent la factori de mediu extern ( ploi, soare, vant , zapada ), si de asemenea vopselele folosite.
macheta va fii expusa in aer liber in majoritatea timpului
3. detaliile exterioare trebuie sa fie de o calitate maxima si sa respecte cat mai mult cu putinta originalul dupa care se va face.
4. pe langa macheta mare ( propriuzisa ) mai trebuiesc facute si diorame ( daca nu ma insel in folosirea termenului, o diorama reprezinta acea iarba si omuletii care fac parte din decor ) .
macheta va fii facuta pentru un obiectiv turistic cunosut din Romania. inca nu m-am gandit pentru care dar ca si idee poate fii asta , sau asta , sau un alt obiectiv. se poate sa fie si mai multe obiective daca bugetul o sa permita acest lucru.
in principal as dori sa stiu cam care ar fii procedura, ce materiale ar fii nevoie, ceva costuri estimative, daca a mai facut cineva dintre d-vstra asa ceva, sau daca poate sa faca... in fine, orice detaliu, sfat si ajutor e foarte bine primit.
astept cu nerabdare sa vad replay-urile d-vstra la problema ridicata de mine.
va rog sa ma mai intrebati orice detaliu considerati ca e important pentru a-mi intelege ideea.
multumesc inca o data , anticipat celor care se vor implica in proiect.
Aceasta postare a fost editata de autosos: 11 March 2009 - 10:11 PM