Forum Machete,Modelism,Hobby: P 51 D Mustang ICM 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P 51 D Mustang ICM 1/48 Si inca un Mustang ...

#21 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 13 March 2009 - 06:24 PM

Vezi postareatibi22, la 13 Mar 2009, 18:07, a spus:

Salut Daniel,

Sa inteleg ca ai cumparat vopseau Crom de la Duplicolor? Ma bate si pe mine gindul dar nu pentru avionul asta.
Am un Harley Davidson de la Revell si partile cromate sunt rele. Vreau sa dau cromul jos, sa le slefuiesc fin, vreau sa dau un strat de Tamiya TS 14 dupa care sa aplic acel lac. Poti sa imi areti o fotografie cu ce ai facut?

Docamdata doar am probat sa vad cum reactioneaza cu lacul mat si lucios
Curand o sa postez cu avionul dar iese cam greu in poze

#22 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 01 May 2009 - 10:29 PM

M-am apucat de citeva zile mai serios la P 51 Mustang. Din pacate inaintez greu, ( nu stiu unde mi-a fost capul, mai bine luam si eu un kit Tamiya) macheta a avut fuselajul torsionat, ampenajul vertical dar si cel orizontal aveau o abatere de 4 - 5°.Am reusit cu mult efort sa-l indrept dar m-am lovit de alta torsiune la aripa dreapta, si uite asa tot belele. Partea superioara a aripilor nu se imbina bine cu fuselajul, astfel a fost nevoie (si inca nu este gata) sa chituesc.
Interiorul este terminat, fiind ambitionat sa scot o macheta buna am chiar indraznit sa-l mai imbunatatesc si cu un set photoetch Eduard (multumesc inca odata Xaba! :lol: ).
Macheta a fost regravata in intregime pentru a elimina surprizele care vor aparea pe parcurs - in saptamana viitoare intentionez sa aplic grund Tamiya, iar dupa uscare o slefuire/lustruire pentru a o pregatii pentru vopsire.
Iata citeva fotografii cu ce am facut si pina unde am ajuns. (in prima fotografie am facut un test sa vad ce si cum se potriveste)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07819s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07896s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07963s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07974s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07975s.jpg
  • Imagine atasata: DSCN1401s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 01 May 2009 - 10:33 PM

#23 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 02 May 2009 - 02:42 AM

Arata super bine pana aici. ;)

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 02 May 2009 - 09:19 AM

Un sfat: in gaurile mari nu pune numai chit simplu, nu prea tine. Lipeste inainte un straif de plastic (un fir tras din rest de culee, de exemplu), abia apoi chituieste!

#25 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 May 2009 - 10:32 AM

Vezi postareaZ-mare, la 2 May 2009, 10:19, a spus:

Un sfat: in gaurile mari nu pune numai chit simplu, nu prea tine. Lipeste inainte un straif de plastic (un fir tras din rest de culee, de exemplu), abia apoi chituieste!

Multumesc pentru sfat, dar din pacate acum este prea tirziu! Am sa tin cont pentru altadata!
Oricum pontul este super bun! (Cum de nu mi-a trecut prin cap??? :lol: ) :lol:
Astazi am sa dau putin grund pe la aripi si pe unde am chituit dupa care fac una pauza pina luni.
Un weekend placut tuturor!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07977.jpg

#26 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 02 May 2009 - 08:22 PM

Am aplicat si un strat de grund Tamiya prin aerograf. Macheta nu o am acasa, asa ca inca nu stiu 100% cit de bine au iesit partile chituite. La prima vedere pareau OK, dar grundul se mai trage si eventuale defecte apar mai tirziu. Voi astepta doua - trei zile, dupa care incep slefuirea suprafetelor. Daca nu voi mai avea de chituit (da doamne sa nu mai am treaba asta de facut :lol: ) atunci urmeaza un nou strat de grund, de data asta cel alb, care este mai fin decit cel gri.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC07978s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07979s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07980s.jpg
  • Imagine atasata: DSC07981s.jpg

#27 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 May 2009 - 08:58 AM

Am aplicat si un strat de grund alb Tamiya pentru a pregatii macheta de vopsirea finala. Din pacate mi-au intrat citeva scame pe care va trebuii sa le slefuiesc cu hirtie abraziva la ud si eventual pasta, dupa care mai aplic in acele locuri un strat de grund.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08002.JPG

#28 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 09 May 2009 - 10:34 AM

Super frumos Tibi!

#29 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 May 2009 - 09:40 PM

Am mai lucrat ceva si am reusit sa mai vopsesc marginile carlingii cu negru si palele elicei, ampenajele orizontale si cel vertical in galben.
Trenul de aterizare si rotile din fata sunt gata vopsite.
Partile de "sticla" ale carlingii au fost slefuite, lustruite si "scaldate" in Future. Din pacate am vreo trei zgirieturi foarte adinci, si ma tem ca daca slefuiesc pre mult am sa fac o gaura... in rest plasticul a devenit atit de tranparent ca nu imi vine sa cred, parca e sticla! Oricum, ma mai gindesc si poate o mai slefuiesc odata, poate reusesc sa scot zgirieturile.
Va las cu citeva fotografii. Numai bine!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08003s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08005s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08006s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08008s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08009s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08011s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08012s.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 May 2009 - 09:55 PM

#30 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 May 2009 - 08:52 AM

Imi place sistemul de mascare, ala cu punga si elestic! ;-)
Atentie la vopsit rama cupolei! Pe dinauntu are o culoare, pe afara alta!

#31 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 19 May 2009 - 09:20 AM

Vezi postareaZ-mare, la 19 May 2009, 09:52, a spus:

Imi place sistemul de mascare, ala cu punga si elestic! B-)
Atentie la vopsit rama cupolei! Pe dinauntu are o culoare, pe afara alta!

Sistemul nu este cine stie ce, dar este foarte eficient si economic! ;-)
Multumesc pentru atentionare, stiu ca este diferit, am niste poze de referinta la P 51 D. Fiind un avion atit de faimos gasesti usor poze cu detalii pe internet.
Am emotii la aplicat vopseaua Tamiya AS 12 din cauza scamelor. Mi-au mincat zilele ieri cind am aplicat galbenul! Dar cu mari eforturi am scapat de ele! Nu stiu cum sa fac sa nu imi mai aterizeze atitea scame pe model, tu ai vreo metoda contra?? :pardon:

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 May 2009 - 05:24 PM

Din pacate nu!

#33 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 19 May 2009 - 08:49 PM

Vezi postareaZ-mare, la 19 May 2009, 18:24, a spus:

Din pacate nu!

Am constatat un lucru, macheta este incarcata static si de asta "surpizele" astea, simpla slefuire sau lustruire ne incarca static machetele.

Ma tot gindesc cum sa incarc ceva cu curent static pentru a atrage scamele din incapere. Sau sa fac aburi, mi-ar trebuii o scula din aia de la discoteca ;-) . Metoda asta cu aburi am citit-o pe automotiveforums.com, in care un tip din Indonezia isi explica tehnica.
Metoda mea era pina acum destul de buna pulverizind apa in aer, facind efectiv sa se simta umiditatea in aer, dar decind este atit de cald (31°C) vad ca nu mai face fata nici "sistemul" asta! Apa se evapora foarte repede!

#34 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 May 2009 - 07:29 PM

Am aplicat astazi cu aerograful doua straturi de Tamiya AS 12 Bare Metal. Parerea mea este ca vopseaua este foarte buna, singurul lucru ce nu l-am facut bine, este ca atunci cind vopsesc aripile pe extrados. sar niste particule mici de vopsea pe fuselaj si se formeaza niste granule care daca te uiti foarte atent se vad. ;-) Voi ati intilnit situatii similare? Oricum o voi slefuii maine seara la ud cu hirtie de 2000 si 3000. Cred ca nu am pus destul diluant Gunze, dar oricum am sa incerc maine sau marti o metoda prin care sa vopsesc fuselajul separat de aripi. In alte locuri vopseaua sa asezat foarte neted. Alt mic bai, scamele, de care nu am scapat in totalitate, dar a fost mai bine decit m-am asteptat.
Asta este munca mea pe ziua de azi...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08014s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08019s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08020s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08021s.jpg

#35 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 25 May 2009 - 07:41 AM

Citeaza

Voi ati intilnit situatii similare?
S-a mai vorbit despre asta pe forum, e vorba de fenomenul de acumulare (build -up) http://www.cartula.r...Build-t148.html , http://www.cartula.r...ld-up-t962.html .

#36 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 May 2009 - 08:06 AM

Vezi postareaZ-mare, la 25 May 2009, 08:41, a spus:

S-a mai vorbit despre asta pe forum, e vorba de fenomenul de acumulare (build -up) http://www.cartula.r...Build-t148.html , http://www.cartula.r...ld-up-t962.html .

Merci Z-mare! Mai "luminat", nu stiam sa spun fenomenului pe nume , exact acesta este fenomenul si chiar la remediile astea m-am gindit!
Sa vad ce pot face diseara.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 25 May 2009 - 08:10 AM

#37 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 28 May 2009 - 10:12 PM

Un mic progres! Am reusit sa slefuiesc la ud cu hirtie abraziva de 2000 si 3000 dupa care am slefuit putin si cu "betele" de lustruit unghii si pasta Tamiya Course si Fine. Am splata macheta cu detergent de vase, iar dupa uscare am mai aplicat un strat de vopsea diluata mai bine si la presiune mai mica. De data asta macheta a ramas neteda, fara "build-up"! ;-)
Am mai vrut sa vopsesc anumita parti imtr-o nuanta metalica putin diferita de aripi si eventual pe fuselaj, dar cu toate ca am facut un amestec, vopseau nu mi-a iesit si se vede foarte greu diferenta. :dribble: OK maine este o noua zi si poate imi vine vreo idee. Nici nu mai stiu ce vopsele am, trebuie sa caut prin cutii...
Am mai vopsit si baia trenului de aterizare, lucru pe care l-am facut intentionat altfel ca deobicei.
Poate duminica reusesc sa pun decalurile.
Va las cu fotografiile de azi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08026s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08031s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08033s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08034s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08038s.jpg

#38 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 29 May 2009 - 09:31 AM

Hai ti-a iesit foarte frumos!!!!! ;-)

#39 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 29 May 2009 - 09:36 AM

Salut,
Frumos iese, lucrezi ingrijit si precis. Felicitari si astept continuarea.
Spor,
Bill ;-)

#40 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 30 May 2009 - 03:34 PM

Multumesc pentru aprecieri!

Am continuat lucrul si dezastrul a inceput sa se tina lant!
Am inceput sa aplic decalurile. Asa dupa cum am constatat mai demult intr-un alt topic, declaurile sunt extrem de subtiri, asa subtiri nu am mai vazut pina acum, culmea exact inversul unui Tamiya sau Academy de exemplu. Primele decaluri le-am testat pe niste bucati de plastic. Am observat ca decalurile se rup foarte usor si ca este nevoie sa aplic un film lichid peste decaluri (Microscale Liquid Decal Film). Cu acest film decalurile nu se mai rup - DAR decalurile mai ales cu suprafete negre sau bleumarin inchis aproape ca nu se lipesc!!!!! Nu raspund nici la Micro Set si Micro Sol, parca ar fi apa ;-) ...
Din pacate mi sau distrus o emblema pentru aripa, unul pentru fuselaj si un numar 640 care sa distrus foarte curios in momentul in care a vrut sa-l pozitionez mai bine pe macheta. Cifra 4 sa desprins de pe film ( pe dos!) si cu toate ca m-am chinuit sa-l repar, nu am reusit.
Sunt putin dezamagit pentru ca pina astazi am lucrat bine, si eram foarte multumit de rezultat, dar decalurile sunt durere si trebuie sa imi fac rost de un set complet de embleme si un numar 640. Pina atunci macheta va sta pe "tusa".
Daca are cineva un set de decaluri cu embleme USAF scara 1:48 pentru P 51 Mustang rog sa imi scrie un PM.
Acesta este stadiul actual...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08039s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08040s.jpg

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic