Forum Machete,Modelism,Hobby: P 51 D Mustang ICM 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

P 51 D Mustang ICM 1/48 Si inca un Mustang ...

#41 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 31 May 2009 - 09:51 PM

frumusel foc !
eu as face numerele la ploter(taiate la o firma cat de cat mai mare care sa se descurce cu ceva asa mic )

#42 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 28 June 2009 - 12:38 PM

Back on track!
Am primit decalurile problema de la Optygus si ai multumesc inca odata foarte mult si am primit si decalurile Aeromaster pentru a inlocuii decalurile deteriorate ( emblemele USAF).
Decalurile reactioneaza putin prea tare la Micro Sol asa ca m-am trezit cu doua cute de care nu am mai putut scapa la emblema de pe extradosul aripii. Nu se vede tare, dar este acolo... Cauza este un element aerodinamic de care m-am temut in totdeauna si care iese mult in afara si emblema vine fix pina la jumatatea ei peste ea. De acolo Micro Sol a facut doua cute catre mijlocul decalului. Asta este! Poate dupa ce aplic putin lac transparent reusesc sa o fac mai putin vizibila altfel poate o pacalesc cu weathering :hi:
Urmeaza o usoara spalare cu apa calduta si detergent de vase, si pun macheta vreo doua zile la uscat, dupa care urmeaza lac Tamiya X 22. Pina atunci va las cu niste fotografii!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08134s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08135s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08136s.jpg

#43 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 10 July 2009 - 07:05 PM

Un nou update. Am aplicat un usor wash ala Cartula.ro cu vopsea acrilica Revell diluata mai tare cu apa si detergent de vase. Imi place cum a iesit si de acum incolo am sa folosesc aceasta metoda. Ce este grozav este faptul ca vopseaua se usuca repede.
Lacul Tamiya X 22 a fost aplicat acum 30 minute. Decalurile sunt acum "sigilate" :rolleyes:
Cu putin noroc este gata si macheta asta in citeva zile.
Va las cu trei fotografii, prima inainte de lacuire, urmatoarele doua imediat dupa.
Numai bine!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08155s.JPG
  • Imagine atasata: DSC08156s.JPG
  • Imagine atasata: DSC08157s.JPG

#44 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 10 July 2009 - 07:09 PM

Tibi, mai ai de vopsit pe bot, deasupra, zona neagra/colorata/etc, care avea rolul de a elimina reflexiile. Arata foarte fain cum ti-a iesit pana acuma.

A, si inca o mica mentiune. panourile de langa esapamente erau din otel, nu aluminiu. O mica schimbare de tonalitate ar ajuta acolo.

#45 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 10 July 2009 - 07:13 PM

Vezi postareacartula, la 10 Jul 2009, 20:07, a spus:

Tibi, mai ai de vopsit pe bot, deasupra, zona neagra/colorata/etc, care avea rolul de a elimina reflexiile. Arata foarte fain cum ti-a iesit pana acuma.

Da, stiu cartula! Va fi vopsit inainte de ansamblarea finala cu XF62 Olive Drab. Chiar am vrut sa te rog zilele trecute sa ma ajuti cu tiparul unei masti pentru antireflex dar intretimp am gasit fotografia unui decal identic de la Cartograf pe care-l voi folosi ca model/referinta.

La esapament nu am sa mai fac nimic acum. Am sa-l las asa, dar mai am un Mustang (Tamiya- hehe) si la ala voi face chestia asta.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 10 July 2009 - 07:15 PM

#46 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 10 July 2009 - 07:16 PM

Oricum, desi era un standard, nu era respectat la milimetru.

Oricum, o sa caut sa pun aici diagrama, poate ajuta candva.

#47 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 10 July 2009 - 07:29 PM

Vezi postareacartula, la 10 Jul 2009, 20:16, a spus:

Oricum, desi era un standard, nu era respectat la milimetru.

Oricum, o sa caut sa pun aici diagrama, poate ajuta candva.

Legat de culoarea tablei de la esapamente ai dreptate, dar eu am gasit cu greu doua fotografii cu acest avion si din pacate dupa ce am aplicat decalurile. Acum sper sa nu ma sanctionati prea tare :rolleyes: cu acest mic "neajuns" dar sincer, daca la inceput am fost atit de dezamagit de kit-ul asta, acum dupa ce am dat tot ce am putut mai mult in constructia si vopsirea ei, a iesit o macheta frumoasa si imi place cel mai mult din tot ce am facut pina acum.
Am sa postez cele doua fotografii pe care le am de la avionul original, mare lucru nu se vede dar poate totusi mai ajuta pe cineva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 462ndshawneeprincessSeale_350.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2009/post-1638-1247246985.jpg

#48 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 10 July 2009 - 08:37 PM

Nici vorba de 'sanctionare', relax... Imi plac machetele mai mult pentru felul cum arata, decat pentru acuratetea la milimetru. Doar o atentionare, altii care citesc mai afla ceva nou. Ti-am zis, chiar imi place mult cum ti-a iesit.

Chestia cu otelul in zona respectiva e valabila la orice P-51 motorizat Merlin (nu sunt sigur la cele motorizate Allison, nu-mi aduc aminte exact).

#49 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 July 2009 - 11:13 AM

Tibi, treaba cred ca se poate rezolva! Ai loc pentru masca!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 July 2009 - 11:13 AM

#50 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 11 July 2009 - 03:38 PM

Vezi postareaZ-mare, la 11 Jul 2009, 12:13, a spus:

Tibi, treaba cred ca se poate rezolva! Ai loc pentru masca!

Cam la limita, in sensul ca trebuie sa fiu foarte atent la mascare. Cu toate ca decalurile sunt acoperite cu doua straturi de lac, riscul este totusi mare de a le jumuli de pe macheta chiar si cu hirtia de mascare Tamiya. Am sa vad ce put face, deocamdata las macheta citeva zile la uscat si incerc sa fac masca pentru antireflex care este mai complicat decit la alte Mustang-uri avind virful oval.

Vezi postareacartula, la 10 Jul 2009, 21:37, a spus:

Nici vorba de 'sanctionare', relax... Imi plac machetele mai mult pentru felul cum arata, decat pentru acuratetea la milimetru. Doar o atentionare, altii care citesc mai afla ceva nou. Ti-am zis, chiar imi place mult cum ti-a iesit.

Chestia cu otelul in zona respectiva e valabila la orice P-51 motorizat Merlin (nu sunt sigur la cele motorizate Allison, nu-mi aduc aminte exact).

M-am uitat in Walkaround-ul P51 cu motoare Allison, si pot sa ati confirm ca avioanele nevopsite au tabla de la esapament diferita la culoare. Deci, regula este aceeasi! Doar avioanele vopsite in Oliv Drab au tabla la aceeasi culoare. Totusi, avioane au fost facute multe, asa ca sigur au existat din div. motive exceptii de la regula. Doar era razboi, nu?

#51 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 11 July 2009 - 08:50 PM

Citeaza

Totusi, avioane au fost facute multe, asa ca sigur au existat din div. motive exceptii de la regula. Doar era razboi, nu?

Tibi, avand in vedere ca acea culoare diferita e datorata faptului ca respectivele panouri nu erau aluminiu ca restul fuselajului, ci otel (din motive de protectie), pot sa-ti spun SIGUR ca n-a existat vreunul cu aluminiu pe acolo, n-ar fi avut cum. Razboi sau nu, nu inlocuiau totusi materiale dupa bunul plac.
La cele vopsite, n-ar fi avut de ce sa fie altfel culoarea, era vopsit peste.

#52 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 11 July 2009 - 09:00 PM

Ai dreptate Gabi!

#53 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 July 2009 - 06:32 PM

Tibi, taie niste fisi din banda Tamiya atit de subtiri incit sa incapa intre panou si decal, fara sa suprapui peste decal. Apoi pe o bucata de hirtie pui un straif de banda dublu adeziva, putin mai subtire decit banda de mai sus si o lipestii peste aceasta. In asa fel ai mascat totul fara sa atingi cu ceva decalul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: deccal.JPG

#54 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 12 July 2009 - 07:21 PM

Vezi postareaZ-mare, la 12 Jul 2009, 19:32, a spus:

Tibi, taie niste fisi din banda Tamiya atit de subtiri incit sa incapa intre panou si decal, fara sa suprapui peste decal. Apoi pe o bucata de hirtie pui un straif de banda dublu adeziva, putin mai subtire decit banda de mai sus si o lipestii peste aceasta. In asa fel ai mascat totul fara sa atingi cu ceva decalul.

Multumesc pentru explicatii si desen Z-mare! Apreciez mult faptul ca vrei sa ma ajuti!
Am sa incerc sa vopsesc in cursul saptamanii folosind metoda propusa de tine! :rolleyes:

#55 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 13 July 2009 - 03:24 PM

Vezi postareatibi22, la 12 Jul 2009, 20:21, a spus:

Multumesc pentru explicatii si desen Z-mare! Apreciez mult faptul ca vrei sa ma ajuti!
Am sa incerc sa vopsesc in cursul saptamanii folosind metoda propusa de tine! :rolleyes:

Am doua noi probleme de care am dat, si incep sa am dubii in ceea ce priveste acuratetea informatiilor detinute de ICM!
Prima problema este antena care se afla intre carlinga si ampenajul vertical! Am observat numai astazi marind fotografia cu avionul original pe care l-am postat zilele trecute ca defapt este dublu! Chestia asta mi-a sarit in ochi vazind alte Mustang-uri din aceeasi escadrila care erau mai clar fotografiate! OK, asta "moare" acum asa, nu mai am ce face. Link-ul catre site : http://www.506thfigh...p.org/index.asp

A doua problema este exact antireflex-ul, ICM il da rotunjit, avioanele din escadrila nu-l au rotunjit. Acum problema este ca la acest avion nu apar poze cu detalii, deci aici sunt in aer. Rugaminte la cei care eventual detin poze cu acest avion din carti sau au alte link-uri de care nu am dat sa ma informeze! Multumesc anticipat!
Vedeti mai jos la ce ma refer:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P_51_Mustang_ICM.JPG
  • Imagine atasata: 462rice627550.jpg
  • Imagine atasata: 601_findley_willis_wbomber_.jpg

#56 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 13 July 2009 - 03:41 PM

Datorita distantelor mari pe care operau, si in genere deasupra oceanului, aveau modificari la aparatura radio. De aici diferenta de antene, cele folosite pe avioanele in cauza nu erau tocmai standard.

Ref. la antireflex, fa-l cum ai vazut in poze. Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreunul vopsit ca in schema data de ICM.

#57 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 13 July 2009 - 04:44 PM

Vezi postareacartula, la 13 Jul 2009, 16:41, a spus:

Datorita distantelor mari pe care operau, si in genere deasupra oceanului, aveau modificari la aparatura radio. De aici diferenta de antene, cele folosite pe avioanele in cauza nu erau tocmai standard.

Ref. la antireflex, fa-l cum ai vazut in poze. Eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreunul vopsit ca in schema data de ICM.

Mersi cartula, am gasit si eu informatia ta care este foarte precisa!
Legat de antireflex, si mie mi se parea suspecta forma de la buna'n'ceput! Am sa merg pe forma din poze, este si cu mult mai simplu.

Am mai gasit o antena, si le au toate avioanele din aceasta escadrila, asta cred ca mai pot sa o reproduc chiar la urma.
Uite-o :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: yellowtail550.jpg

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 13 July 2009 - 04:45 PM

#58 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 14 July 2009 - 08:10 AM

Tibi, vopseste stratul antireflex ca in poze. Cel care face profilele, de cele mai multe ori, habar nu are de cum ar trebui sa fie. El face treaba "tehnic". Din perspectiva lui acea "pata" se rotunjeste pe bot si asa a desenat-o! De multe ori m-am confruntat cu camuflaje la care desenul de pe stinga nu se pupa cu dreapta nici sa te impusti. Ca sa nu mai zic sus-stinga/dreapta!

#59 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 24 July 2009 - 07:15 PM

Un mic update! Am vopsit tabla din jurul esapamentelor folosind metoda propusa de Big Z si a mers brici! ;-)
Daca ma sint maine instare (datorita caldurii) am sa aplic si antirefelxul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08222s.jpg
  • Imagine atasata: DSC08225s.jpg

#60 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 11:30 AM

Update nr. 2 si momentul mult asteptat de mine...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC08228s.JPG
  • Imagine atasata: DSC08229s.JPG
  • Imagine atasata: DSC08230s.JPG

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic