Forum Machete,Modelism,Hobby: Junkers Ju-87D Stuka ‘Rumanian Air Force” - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Junkers Ju-87D Stuka ‘Rumanian Air Force” 1/48 - Hasegawa

#101 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4833
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 11 December 2009 - 04:22 PM

Salut Romulus. Faina treaba , pana acum . Ti-am atasat 2 foto pentru a-ti da seama cat de cat de cum arata Rlm 70/ 71 , " in natura" . Z -tul spunea ceva mai sus : "...cele mai bune sunt RLM 70/71/65 din setul de sase culori de la Revell" . Si mie mi se par foarte "apropiate" de culoarea reala ,cel putin daca ne " luam " dupa fotogrfii de epoca . Nu cunosc vopselele Agama .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 00_me_109_e_____color.JPG
  • Imagine atasata: 00_me_109_e_________color.JPG

#102 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 December 2009 - 05:15 PM

Vezi postareadany, la 11 Dec 2009, 16:22, a spus:

Salut Romulus. Faina treaba , pana acum . Ti-am atasat 2 foto pentru a-ti da seama cat de cat de cum arata Rlm 70/ 71 , " in natura" . Z -tul spunea ceva mai sus : "...cele mai bune sunt RLM 70/71/65 din setul de sase culori de la Revell" . Si mie mi se par foarte "apropiate" de culoarea reala ,cel putin daca ne " luam " dupa fotogrfii de epoca . Nu cunosc vopselele Agama .

Salut,
Daca ne luam dupa a doua fotografie sunt fericit ca am dat cu vopselele Gunze :pardon: Insa stim cu totii ca, desi frumoasa, nici o astfel de poza nu este o sursa suficient de serioasa si asta din varii motive. Contrastul insa e interesant....
Parerea mea este sa le faci cum crezi tu, asta conteaza sa-ti placa tie contrastul si nuantele.
Spor,
Bill :drinks:

#103 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12668
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 December 2009 - 06:53 PM

Cred ca pozele au fost colorizate, nu sunt sigur daca sunt originale color. Oricum, sunt bune ca orientare.

#104 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 11 December 2009 - 07:37 PM

Z , nu sint colorizate . De fapt sint "print screen-uri " dupa un filmulet ( nu am mai precizat asta deoarece am crezut ca stiati ). Unul dintre putinele filme de o foarte buna calitate ce au supravietuit , dar pe care nu-l mai gasesc integral , doar trunchiat + alte secvente intercalate . http://www.youtube.c...h?v=jXa3Hb5Y1ig

#105 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 11 December 2009 - 08:23 PM

Dar totusi, ce anume reprezinta "setul de la Revell"? Au ceva numere?

#106 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 11 December 2009 - 08:43 PM

Imagine atasata: RVL32340.jpg

1.Africa Brown
2.Gun metal
3.RLM 65
4.RLM 71
5.Grun Oliv
6.RLM 70

#107 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 11 December 2009 - 08:47 PM

Dany, interesant filmulet si muzica buna care se potriveste(parca este Ramstein). Acum eu zic ca o imagine fotografiata sau filmata nu este 100% aproape de realitate. Mai mult, inregistrarile par a fi din timpul razboiului. Intradevar contrastul pare ceva mai mic intre culori, dar nu cu mult, atit si la Me 109 dar si la Stuka.
Sfatul meu catre Romulus este sa vopseasca macheta cum crede el ca o va face mai bine, in primul rind lui trebuie sa ai placa!
Dar am descoperit un aspect interesant ce am remarcat in acest film, avioanele sunt lustruite si lucesc!!!! Si nu sunt chiar asa de mate cum le facem noi!!! Uitativa la secventa unde avioanele intra in picaj!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 11 December 2009 - 09:02 PM

#108 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 11 December 2009 - 09:22 PM

Vezi postareaAdiP, la 11 Dec 2009, 20:43, a spus:

Atasament RVL32340.jpg

1.Africa Brown
2.Gun metal
3.RLM 65
4.RLM 71
5.Grun Oliv
6.RLM 70

Multumesc AdiP. Pe capacul de la cutii este embosat ceva numere? Poate descopar ca am si eu ceva dintre astea... Voi de unde ati cumparat setul asta?

#109 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 11 December 2009 - 09:30 PM

Revell.ro => http://www.revell.ro...p?prod=15040003

#110 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 11 December 2009 - 09:40 PM

Pe capacul cutiilor scrie ceea ce am postat mai sus. Nu este stantat, daca asta ai intrebat in legatura cu embos/numere.
Setul meu, l-am cumparat (daca bine retin) acu vre-o 2 ani de la Selgros Cluj. Cei care agreaza cutiile Revell ar putea sa-ti spuna mai multe in legatura cu posibilitatile actuale de achizitie a acestui set, desi (presupun) ar trebui sa se gaseasca si disparat Rlm-urile care te intereseaza.

Legat de macheta (desi de obicei ma abtin de la comentarii) :
-Frumos pana acuma, poate putin prea accentuat drybrushing-ul argintiu prin cockpit dupa gustul meu, pare prea cu zel facut. Asta raportat la centurile pilotului, cel putin.
I'm waiting for the paint process.
Spor.

PS :
-Dany, 70 si 71-le din cutiile mele au o cromatica (ulterior aplicarii pe machete) aproape identica. Probabil or fi incurcat proportiile pigmentilor la astea mai noi, mai stii ?
Glumeam desigur.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 11 December 2009 - 09:50 PM

#111 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 11 December 2009 - 09:43 PM

----------Sfatul meu catre Romulus este sa vopseasca macheta cum crede el ca o va face mai bine,--------- Sint perfect de acord aici ,Tibi, fiindca si eu exact asa procedez ( ... cand mai procedez si eu ...). ... O alta problema privind culoarea obiectelor ce apar in fotografii ( de epoca sau moderne ) este data de diferitele ...reflexii(?) ale mediului inconjurator ( cerul de exemplu ) , ce pot schimba uneori mult nuantele culorilor . ------------- AdiP , tu de cand ai acel set ? Te intreb , fiindca eu am 2 tipuri de RLM 71 foarte diferite unul fata de celalalt , ambele Revell . Un ,RLM 71( set) este o culoare inchisa , asa cum apare in fotografia postata de tine . Celalalt RLM 71 , cumparat mai recent ,separat de set , dar cu inscriptia identica celor din set-uri ,este un fel de Olive grizat cu putin verde crom , foarte apropiat de culorile ce apar in cele 2 fotografii .Sint curios daca au schimbat nuanta , in ultimii ani . Imi pare rau ca nu am aparat foto ( again :drinks: ) , ca sa va arat diferenta dintre cele 2 culori . -- Aha , am vazut ca intre timp ai postat . ----Ps . Probabil or fi incurcat proportiile pigmentilor la astea mai noi, mai stii ?
Glumeam desigur. ------- Pai sa sti ca le-au incurcat atat de bine incat au nimerit una dintre cele mai bune nuante de RLM 71 pe care le-am vazut .

Aceasta postare a fost editata de dany: 11 December 2009 - 09:59 PM

#112 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 11 December 2009 - 10:04 PM

Am comandat un set de la revell. Sa vedem ce va iesi.

#113 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 December 2009 - 10:19 PM

Sers,
Discutiile despre RLM-uri vor fi intotdeauna spinoase. Pros and cons(of hitch hiking..... :drinks: ) au toate variantele.
Important este sa-ti placa tie cum arata si sa faci in asa fel incit alegerea culorilor sa nu te intirzie din lucratul la kit.
Spor,
Bill

Aceasta postare a fost editata de Bill: 11 December 2009 - 10:22 PM

#114 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 12 December 2009 - 10:37 AM

Vopselele RLM sunt semimate. Ele au devenit mai lucioase in urma "lustruirii" avioanelor de catre mecanicii de intretinere. Cica se mai cistigau citva km/h in plus, exact diferenta intre viata si moarte... (nu ma intrebati daca e legenda sau adevar!) Daca te uiti la avionele mai mari, acel luciu nu prea exista. Apoi, o vopsea semimata, in anumite conditii de iluminare devine nitel mai...lucioasa! :drinks:

Am spus cred si nu sunt sigir. Ce m-a facut sa sustin asta erau petele de culori inegale, pentru acelasi subiect, lumina si moment.
Ca un exemplu priviti miinile ofiterului si fata lui precum si fata celui care primeste decoratia. Nu vi se par prea "palide" miinie, fiind in aceasi lumina ca si fata? Stiu ca asta este o treaba caracteristica colorizarii. Nu dau cu parul, doar imi exprim indoiala intr-o lume plina de facaturi electronice...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: color.JPG

#115 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 12 December 2009 - 05:14 PM

Vezi postareaZ-mare, la 12 Dec 2009, 10:37, a spus:

Vopselele RLM sunt semimate. Ele au devenit mai lucioase in urma "lustruirii" avioanelor de catre mecanicii de intretinere. Cica se mai cistigau citva km/h in plus, exact diferenta intre viata si moarte... (nu ma intrebati daca e legenda sau adevar!)

Eu stiu din liceu ca avioanele erau lustruite, am avut un profesor care zicea ca a fost pilot dupa al doilea razboi mondial.
Mai zicea o chestie interesanta : indoiturile sau deformarea profilului la aripa sau chiar fuselaj reducea viteza avionului...
Scuze Romulus de of topic! :drinks:

#116 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 04:11 PM

Cred ca aici ajung cu vopselele... ;)

Imagine atasata: CIMG0363.JPG

#117 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 08:42 PM

Asa te sfatuiesc si eu!

#118 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 08:45 PM

Pai sunt singurii germani dintre cei care fac rlm-uri... ;) Oricum, azi mi-au ajuns si o sa fac niste teste cu ele...

#119 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 19 December 2009 - 08:40 PM

Salut. Am tot studiat posturile cu Stuka, pentru ca sper in Ianuarie ma apuc si eu de unul, in fine o intrebare, nu contest ca "Hai noroc" si "Si bucurie" se afla pe acelasi avion, dar nu am vazut la "Hai noroc" coafa elicei sa vad daca e cu spirala sau nu cum e pe "Si bucurie", asta pentru ca am cautat diferente intre cele doua. Intre timp va indemn la discutii referitoare la Stuka ARR ca eu sa pot trage concluzii si sa fac o macheta "beton". :wub:

#120 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 December 2009 - 11:16 AM

http://www.cartula.ro/forum/Junkers-Ju-87-....html&st=40 Pagina trei, omul stie ce vorbeste!!!
Poza e din Aeronautica Romana in al Doilea Razboi Mondial, C. Craciunoiu si J.L. Roba, Bucuresti, 2003.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: stuka.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 December 2009 - 11:26 AM

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »