Asta e rezultatul cu ce am eu...
@tibi: daca Gunze spui ca e lucios, la mine nu e mare diferenta intre cat e de lucios si matul de la Revell. In schimb, as spune ca Xtracolor sunt EXTRA gloss.
Ca si descriere in cuvinte... Cele de la Revell sunt ambele mai verzi decat oricare de la Xtracolor si Gunze. Cele de la Xtracolor, sunt destul de inchise ca nuanta, 71 mai maroniu, 70 mai verde. Gunze 71 e ceva mai un "click" mai deschis decat Xtracolor 71 si parca ceva mai verde decat Xtracolor 71, dar tot spre maroniu. Gunze 70 e cel mai inchis la culoare. E destul de verde dar nu ca si Revell 70 si sensibil mai putin maroniu decat Xtracolor 70. Aproape as spune ca Gunze 71 e mai mult maro decat verde, sau un olive drab mai inchis la culoare.
Am sa incerc sa refac poza mai tarziu la lumina artificiala ca si cea de aseara, pentru ca la lumina naturala Casio-ul meu (pana imi ajunge de la reparat Canon-ul) face figuri ca si culori...
Intre RLM 70 nu sunt asa mari diferentele. Toate sunt destul de inchise ca si culoare, Revell continand cel mai mult verde. Xtracolor are mai mult galben in compozitie, iar Gunze putin galben dar mai inchis ca nuanta decat celelalte.
La RLM 71 sunt mari diferentele... Revell e un verde inchis, Xtracolor un mustariu inchis, iar Gunze un maroniu cu putin verde in compozitie.
Ca si contrast? Cel mai mare e la Gunze, apoi Revell urmat de Xtracolor care e cel mai mic.
Dac-ar fi sa pun mana pe ce cred eu ca e corect, Xtracolor castiga, desi pe macheta nu m-a convins si contrastul intre ele mult prea mic, m-a facut sa-l dau jos. Dar parca tot Xtracolor as incerc. Poate incerc un panel lightening dupa vopsire cu nuante diluate cu putin alb si va arata mai bine decat curate. Nu sunt decis inca...
Mai mult, Xtracolor se aplica cel mai greu, urmat de Gunze. Revell se aplica cel mai usor si se usuca comparativ cu acrilicul de la Gunze. In schimb Xtracolor fiind gloss, necesita o atentie deosebita. Orice greseala fiind sensibil vizibila.