Junkers Ju-87D Stuka ‘Rumanian Air Force” 1/48 - Hasegawa
Postat 22 January 2010 - 03:45 PM
Postat 23 January 2010 - 11:05 AM
Uita-te mai atent la poza! Chiar crezi ca avionul acela este in ... reparatii?
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 January 2010 - 11:06 AM
Postat 24 January 2010 - 10:27 PM
tibi22, la 24 Jan 2010, 21:06, a spus:
Cum ai vopsit? Intai culoarea mai deschisa si in intregime pe toata macheta si pe urma cea inchisa?
Salut,
Eu dupa preshading vopsesc ambele culori de camuflaj pe curat(fara suprapunere), in cazul de fata mascari- culoare deschisa-mascare in negativ-suflare culoare inchisa. In felul asta nu acopar pre-ul cu 2 culori, si inevitabul facindu-l mai greu de controlat.
Apropo de RLM 70 si 71, cred ca si la Revell si la Xtra-color sunt prea inchise si contrastul e mult prea mic. Nu ma refer la acuratetea culorii vopselei ci la cum arata macheta dupa vopsire. De aceea in cazul acesta prefer culorile Gunze si atenuarea contrastului (poate ...prea mare datorita unui RLM 71 usor prea deschis) cu filtru. Insa e doar un MO personal.
Asteptam pozele si spor in continuare,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 24 January 2010 - 11:26 PM
Postat 25 January 2010 - 04:02 AM
Ochiului meu ii place mai mult RLM 71 de la Xtracolor decat RLM 71 de la Revell. E putin mai maroniu... Nu stiu sa ma pronunt asupra acuratetii culorilor...
Postat 25 January 2010 - 08:45 AM
Dupa cum vad din ce ai vopsit acolo, eu as fi mers pe emailurile de la Revell. "Greseala" ta este ca ai prea multe marci de vopsele care reprezinta RLM 70 sau 71 si nu este de mirare ca nu mai stii pe care sa-l folosesti!
Acum incearca totusi sa te hotarasti la noanta care TIE iti place si da-i bice ca mai ai xxx machete de facut!
Postat 25 January 2010 - 10:21 AM
In al doile rind nici un aparat de fotografiat nu reproduce culoarea (culorile) 100%! Abateri sunt in mod sigur! Deci nici dupa fotografii nu te poti baza, sunt mai mult orientative. Ce este cel mai sigur este in general numai ce vezi cu ochii tai!
Sunt curios ce ai sa zici de RLM-urile Gunze. Si aceste vopsele sunt semi lucioase, lucru bun pentru ca nu ai nevoie de prea mult lac lucios pentru decaluri. Eu am dat peste vopsele numai un strat foarte diluat, iar decalurile (atit cele de la setal cit si cele originale ) au aderat foarte bine fara un gram de silvering.
Astept continuarea! Mult noroc!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 25 January 2010 - 10:23 AM
Postat 25 January 2010 - 11:03 AM
Citeaza
De regula este bine sa vopsesti fiecare culoare separat, folosind masti, nu una peste alta (stiu ca-i mai comod, dar nu e neaparat si bine!)