Junkers Ju-87D Stuka ‘Rumanian Air Force” 1/48 - Hasegawa
Postat 09 December 2009 - 11:45 AM
Eu nu am avut nimic de chituit acolo. Am facut orificiile asa cum le-a facut si Z-mare, dar nu a fost nevoie de chit.
Romulus, tu faci macheta mai detaliata decit mine, deci trebuie sa dai cu pila si pe acolo unde zice Z-mare, ideea este ca atunci cind pilesti acele orificii de evacuare, botul se mai lasa putin in jos. Trebuie sa fii atent in momentul in care-l lipesti botul de fuselaj ca sa fie totusi in linie.
Postat 09 December 2009 - 11:51 AM
Uite cum arata acum...
Postat 10 December 2009 - 03:14 AM
Postat 10 December 2009 - 07:01 AM
comanda, si nu am vrut sa raman fara optiuni in caz ca mai e ceva nevoie de miscat.
Din pacate la unul din chepenguri, am completat cu ceva strip 0,25x0,4mm, pentru ca am decupat putin prea mult. Urmeaza sa aranjez putin locul si apoi sa-l vopsesc.
Facut gauri de aerisire in capota motor.
Apoi am decis sa incerc ce optiuni de culoare am prin casa. Trebuie sa decid ce culori folosesc pentru schema de culori RLM 70/71/65. Am de la Model Master acrilice RLM 70/71/65, Gunze Sangyo Aqueuos Hobby color RLM 70/71, Agama enamel RLM 65. Mai am de la Humbrol 116 si 91 care unii spun ca s-ar potrivi cu RLM 70/71.
Am incercat si eu sa refac tijele de la flapsuri... Nu prea sunt multumit de rezultat, dar acum nu prea mai am cum sa dau inapoi.
Apoi am fixat radiolocatorul. Trebuie curatat si vopsit. Pe urma weathered.
M-am ocupat de radiator. Nu stiu daca asa arata, dar parca e mai bine decat o gaura. Si cum si altii de pe forum au folosit aceeasi metoda, am decis ca e buna si pentru modelul meu. ;)
Aceasta postare a fost editata de Romulus: 10 December 2009 - 07:05 AM
Postat 10 December 2009 - 09:46 AM
Bravos pentru evolutia lucrarii. Plasa arata bine. Presimt o macheta frumoasa.
Apropo de culori treaba e subiectiva fiecare face cu acelea care-i plac lui. Eu unul, consider ca Gunze sunt mai aproape de adevar decit MM care-s mult prea deschise. RLM 65 de la Agama mi se pare prea saturat. As folosi 70/71 Gunze si 65 MM
Dar, iti repet, fa cum iti cade tie bine.
Spor,
Bill
Postat 10 December 2009 - 02:49 PM
Sunt foarte nehotarat, in ce priveste culorile. RLM 71 e foarte apropiat de RLM 71 de pe decalurile Aeromaster care le voi folosi.
Z-mare, la 10 Dec 2009, 14:00, a spus:
Nu cunosc acest set. Am ceva culori de la Revell dar nu am un set. Poti da mai multe detalii?
Postat 10 December 2009 - 10:07 PM
Romulus, la 10 Dec 2009, 07:01, a spus:
CIMG0220.JPG CIMG0219.JPG
M-am ocupat de radiator. Nu stiu daca asa arata, dar parca e mai bine decat o gaura. Si cum si altii de pe forum au folosit aceeasi metoda, am decis ca e buna si pentru modelul meu. ;)
CIMG0230.JPG CIMG0232.JPG CIMG0235.JPG
Salut!
M-am intors! Sunt obosit mort dar tot iti mai scriu citeva rinduri.
Deci la tija ai prins ideea, ce nu ai facut bine, ti-am spus sa tai tija la unghi vezi desenul.
Trage mai multe fire la cald si cauta sa tragi cit mai uniform ca sa ai grosimea cit de cit egala la fiecare tija. Intai faci un dry fit, dupa aceea lipesti. Chiar daca unghiul nu iese 100% poti sa mai pui adeziv (Tamiya Cement capac alb) si lasa-l sa se usuce. Sau lipesti si completezi cu chit. lasa o zi la uscat si dupa acea slefuiesti cu smirghel de 500 - 800 ( ce ai )
Hai ca poti, ai facut chesti mai grele la modelul asta decit banalitatea asta! Poti sa le faci chiar putin mai subtiri!
Legat de radiator, daca ma uit in walkaround Stuka si la schemele Eduard, ce am facut noi nu este corect, dar nu este prea usor de reprodus. Adica vreau sa zic, se poate dar este de lucru. Varianta Z-mare mi se pare in acest caz o rezolvare simpla dar totusi eficienta!
Cu vopselele eu nu ma bag, dar eu nu am cerut parerea nimanui, cui ai place bine, cui nu sa nu se uite la ea.
Daca te uit in topic ai sa vezi un sfat de la Bill, pe care nu am mai apucat sa-l urmez din cauza ca am ajuns in criza de timp si m-am stresat cu multe probleme marunte. El a vopsit macheta cu aceleasi vopsele dar a mai facut un truc misto, prin asta macheta lui nu are diferenta intre culorile RLM 70 / 71 asa de mare. Vezi la mini in topic!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 10 December 2009 - 10:12 PM
Postat 11 December 2009 - 10:59 AM
Uite aici un review de la Hyperscale : http://kits.kitrevie...2reviewbg_1.htm este un G dar daca vrei sa faci un D diferenta nu este mare.
Postat 11 December 2009 - 12:15 PM
tibi22, la 11 Dec 2009, 10:59, a spus:
Uite aici un review de la Hyperscale : http://kits.kitrevie...2reviewbg_1.htm este un G dar daca vrei sa faci un D diferenta nu este mare.
hasegawa voi lua. am vazut si kitul asta si am vazut ca mai sunt kituri de D tot hasegawa, oricum mai dureaza pana atunci