Junkers Ju-87D Stuka ‘Rumanian Air Force” 1/48 - Hasegawa
Postat 26 November 2009 - 10:42 PM
Acum ce ai taiat tu o fi fost o piesa cit de cit importanta. Daca ai pierdut-o incearca sa faci alta din stiren ca stiu ca ai...
Sint sigur ca nu-i mare lucru de facut. Astept niste poze sa vad ce faci!
Postat 27 November 2009 - 08:14 AM
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 27 November 2009 - 08:16 AM
Postat 28 November 2009 - 05:43 AM
Maine incerc sa fac si poze...
Postat 02 December 2009 - 03:55 PM
Ce reprezinta intrumentul acesta?
Z-mare spunea despre piesa asta sa fie vopsita prin capilaritate, cu vopsea diluata suficient... Totusi, mie-mi pare ca gradatiile sunt in inaltate in relief nu sub forma unor santuri... Cum ati facut? Daca vorbim de capilaritate, ma astept sa fie vorba de niste santuri...
Postat 02 December 2009 - 05:28 PM
Salut,
Si la kitul meu de G2 sunt tot in relief. Atunci le-am vopsit printr-un drybrushing cu negru pe coamele gradatiilor.
Spor in continuare,
Bill
Postat 02 December 2009 - 05:49 PM
Romulus, la 2 Dec 2009, 15:55, a spus:
CIMG0061.JPG
Ce reprezinta intrumentul acesta? => am invatat de la Z-mare ai zice : "goniometru"
CIMG0026.JPG CIMG0027.JPG
Postat 02 December 2009 - 11:46 PM
Postat 03 December 2009 - 04:44 AM
Postat 03 December 2009 - 08:22 AM
Acum sa fii atent cind inchizi fuselajul, se pare ca tu ai fixat deja scaunul si mitraliera si te vor incurca putin cind faci lipirea partilor!
Cum vei face macheta, cu carlinga inchisa sau deschisa? Eu am facut-o deschisa si ti-as propune sa o faci si tu la fel. Mai ales ca modelul tau este cu mult mult mai detaliat ca al meu ( si mai corect! ). Fa un dry fit intre partile laterale si bord/pedale. Vezi daca iti intra usor dupa ce ai imbinat partile. Eu am avut probleme si m-am chinuit vreo 20 minute pina le-am bagat...
Succes si... baga mare!
Postat 03 December 2009 - 10:19 AM
Acum e tirziu, dar scalele aparatelor de linga mitralior/nevigator albe iar manetele in RLM 66.
Si da, meriti felicitari pentru atentia la detalii
Postat 03 December 2009 - 11:18 AM
tibi22, la 3 Dec 2009, 08:22, a spus:
Acum sa fii atent cind inchizi fuselajul, se pare ca tu ai fixat deja scaunul si mitraliera si te vor incurca putin cind faci lipirea partilor!
Cum vei face macheta, cu carlinga inchisa sau deschisa? Eu am facut-o deschisa si ti-as propune sa o faci si tu la fel. Mai ales ca modelul tau este cu mult mult mai detaliat ca al meu ( si mai corect! ). Fa un dry fit intre partile laterale si bord/pedale. Vezi daca iti intra usor dupa ce ai imbinat partile. Eu am avut probleme si m-am chinuit vreo 20 minute pina le-am bagat...
Succes si... baga mare!
Mitraliera nu e fixata. Scaunul e fixat si am facut o incercare si se inchide perfect fuselajul. Bordul se fixeaza de piesa de sus si o sa incerc sa vad cum se potriveste astazi, oricum nu anticipez probleme. Palonierele, nu stiu exact cum si unde se fixeaza inca, pentru ca in instructiunile de la Aires, nu e specificat.
Bill, la 3 Dec 2009, 09:13, a spus:
Remarcabila atentia pentru detalii, felicitari.
Drybrushingul e prea evident, pentru gustul meu, insa conteaza sa-ti placa tie, e doar o opinie personala.
Spor,
Bill
Multumesc Bill. In ce priveste drybrushing-ul, si eu m-am intrebat daca nu e prea evident, doar ca pozele nu fac o impresie corecta. Sunt 3 surse de lumina si "fulgii" de metal stralucesc prea tare in poze, nu e chiar asa de evident. Ar trebui o sursa de lumina naturala sau un soft box ca sa nu iasa asa tare in evidenta.
Z-mare, la 3 Dec 2009, 10:19, a spus:
Acum e tirziu, dar scalele aparatelor de linga mitralior/nevigator albe iar manetele in RLM 66.
Si da, meriti felicitari pentru atentia la detalii
Multumesc mult Z-mare. Nu e tarziu, le fac cum trebuie, doar sa imi spui exact care scale? Cele din spatele mitraliorului? De asemenea care manete. Le vopsesc cu ce trebuie. Am pus putin rosu sa fie putina culoare prin cockpit...