V1 - Fieseler Fi103 1/48 - Tamiya
Postat 17 April 2009 - 09:20 PM
Xtracolor Satin Varnish este un lac semi gloss din cite stiu eu dar nu am folosit niciodata! Nu stiu ce sa-ti zic... Trebuie sa testezi si ai sa iti dai seama daca sunt ok sau nu.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 April 2009 - 09:25 PM
Postat 18 April 2009 - 08:28 PM
Romulus, la 18 Apr 2009, 21:21, a spus:
Daca este acrilic atunci lasa lacul citeva zile sa se usuce bine! Nu te grabii! Daca sunt imperfectiuni numai pe suprafata de lac incearca sa le lustruiesti (tot peste citeva zile!) cu o pasta de dinti sau o pasta pentru lustruit (exemplu Tamiya Compound Fine).
Postat 21 April 2009 - 02:50 PM
Am aplicat decalurile si sunt multumit de cum au iesit, urmeaza si pozele... Cat sa astept pana la un strat de Future pentru a pregati wash-ul? Vreau sa fac wash oil based...
Postat 21 April 2009 - 03:15 PM
- Decaluri => uscare 48 ore sau mai mult.
- Lac acrilic Tamiya ( cam la fel este si la Future) doua straturi peste decaluri (cite un strat la interval de 24 ore) si astepti 48 ore dupa stratul final pentru a aplica wash-ul.
Metodele de lucru sunt multe, si fiecare isi formeaza o metoda proprie, cu siguranta vor fii altii care iti vor spune sa faci in alt fel...
Spor la treaba!
Postat 21 April 2009 - 04:50 PM
Citeaza
LAC2, lacuri, s.n. 1. Preparat lichid obţinut prin dizolvarea într-un solvent volatil a unor răşini, uleiuri sau a altor substanţe şi care, întins pe suprafaţa unui obiect, formează în urma evaporării solventului o pojghiţă solidă, dură, care fereşte obiectul de influenţa aerului şi a umezelii, dându-i totodată un aspect plăcut. 2. Piele (sau imitaţie de piele) cu faţa netedă, lucioasă, acoperită cu un strat de lac2 (1). – Din germ. Lack. Sursa DEX.
Englezii spun lacquer la niste vopsele preparate pe beaza unui solvent si suport organic, altul decit cel folosit la emailuri. Vopselele folosite de Luftwaffe, acele RLM-uri, erau niste lacquer. Specificau clar in instructiunile de utilizare sa nu se dilueze cu benzina pentru a nu le strica calitatile. (chiar daca se puteau dilua si cu benzina!).Aici poate ne lamureste Mutulica.
Tu ai facut o confuzie pe baza de omonimie.
Postat 21 April 2009 - 05:16 PM
Mai sus trebuia sa fi spus: "Ma indoiesc ca e acrilic, e un lacquer based varnish. Nu stiu sa spun in romaneste, "laquer based varnish"...
Si nu e limba romana de vina sau ca stim engleza mai bine... Problema e ca majoritatea lucrurilor care le gasim cand sapam pe un subiect pe Internet, sunt de limba engleza...
Aceasta postare a fost editata de Romulus: 21 April 2009 - 05:19 PM
Postat 21 April 2009 - 09:46 PM
Nu stiu daca e silvering. Asa cum inteleg eu silvering, e aer prins sub decal. Nu stiu daca e cazul aici. Insa am aplicat un strat satinat in loc de unul gloss si e o diferenta... Decalurile sunt mai lucioase decat restul. Urmeaza un strat de Future si sper sa dispara diferenta asta. Si apoi wash si apoi un strat mat.
Postat 22 April 2009 - 10:28 AM
Partea ciudata este ca sus e MM si arata ceva mai lucios ca RLM 65 Agama de pe intrados...