Potez 540/3 Smer 1/72
Postat 02 March 2009 - 12:15 AM
rog pe cei care au din intamplare ceva documentaie despre acest avion sa ma ajute. pana una alta cateva poze:
Postat 02 March 2009 - 12:20 PM
Se mai putea folosi fir tras din resturi e culee. Cu putina experienta se pot trage fire uniforme in grosime pe o lungime suficienta ca sa-ti faci treaba la 1/72.
Postat 02 March 2009 - 08:20 PM
Sa inteleg ca te intreseaza doar cele doua reviste postate ?
Planuri, poze de exterior, profile ?
Legat de elementele de structura de la interior, cel mai indicat ar fi sa le reprezinti din culee trasa la cald, firele rezultate sunt mult mai rigide decat nylon sau ceea ce ai folosit tu. Iar daca trasezi cu un ac (asa cum zice si Z) in zonele de aplicare, vei reusi sa le pozitionezi mult mai precis.
Postat 03 March 2009 - 04:33 PM
Postat 08 March 2009 - 09:53 PM
ca diferente intre 540 si 540 ar fii structura de la interio a avionului si geamurile laterale. la 543 sunt 2 trapezoidale pe lateral in plus , iar geamurile au niste traverse de ranforsare. le-am adaugat si pe acestea pentru si pe pot vedea in pozele de mai jos. abea am facut jumatate din interior, urmeaza postul de pilotaj schimbat , bordul total diferit de cel dat in kit, traverse laterale in intyeriorul cockpitului, mutarea geamurilor din podea si tavan, adaugarea unoui nou geam pentru apartul de fotografie aeriana, etc etc. deocamdata ceva poze.
Aceasta postare a fost editata de horia: 08 March 2009 - 09:54 PM
Postat 12 January 2010 - 09:58 PM
Postat 13 March 2010 - 07:57 PM
Intr-o zii trecand printr-un magazin de electronice am auzit vorbind personalul de acolo despre un mini intrerupator minune pe care il facusera pentru cineva. Se zicea ca ar fi cu leduri si ca ar merge cu bateria de 3V 6 luni incontinu, sau 2 ani cu o baterie de putere mai mare. Acest model de intrerupator este facut in asa fel incat aprinde ledurile la un interval de 5 secunde. Si atunci mi-a trecut prin cap ca ar putea merge la machete. I-am explicat omului cum vreau, adica cu fir mai lung si leduri, verde si rosu, si cat mai mic ca vreau sa-l bag intr-o macheta de avion. Mi-a zis ca dureaza o saptamana si sa sun inainte sa vin sa-l iau. Cand am sunat mi-a zis: hai domnule, tu vorbeai serios cu avionasele alea? nu e gata!!!! dupa inca 2 saptamani a fost gata. l-am luat mai mult din curiozitate sa vad cam la ce s-ar potrivi. La acest Potez nu merge, e prea mic, dar la alte machete, scara 1/48 sau 1/32 merge bagat in fuselaj cu tot cu baterie. daca se gaseste si o modelitate de a i se schimba bateria poate tine o viata si inca cativa ani. Pretul fara baterie 15 lei. eu zic ca merita. parerea mea. mai jos 2 poze sa vedeti cam ce si cum. la cerere mai pot pune poze.
Aceasta postare a fost editata de horia: 13 March 2010 - 07:58 PM
Postat 14 March 2010 - 07:40 AM
Atasez o poza "demo" cu niste rezistente si led-uri, facute sa intre intr-o locomotiva la 1/87 ...
Postat 14 March 2010 - 12:32 PM