Razboinic Arab 1187 AD - Italeri 54 mm
Postat 01 March 2009 - 07:43 PM
Postat 02 March 2009 - 08:58 AM
Singura obiectie ar fi ...postamentul! Piciorul ala din spate ....
P.S. Fara legatura cu executia in sine a machetei, nu ma pricep la cai, dar mie pozitia acea mi se pare cam nefireasca!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 March 2009 - 09:00 AM
Postat 02 March 2009 - 07:24 PM
O macheta buna te ajuta; una proasta te baga-n spital.
Mai e o varianta - upgrade prin sculptura - dar e destul de complicat.
Postat 03 March 2009 - 02:25 AM
alexie, la 1 Mar 2009, 10:43, a spus:
Multumesc Alexie!
Ai dreptate in ceea ce priveste Italeri. Nu am vazut ce face Zvezda in plastic 54mm (cu ochii mei) dar ce am vazut pe net arata bine.
Z-mare, la 1 Mar 2009, 23:58, a spus:
Singura obiectie ar fi ...postamentul! Piciorul ala din spate ....
P.S. Fara legatura cu executia in sine a machetei, nu ma pricep la cai, dar mie pozitia acea mi se pare cam nefireasca!
Multumesc Z-mare!
Este ciudata pozitia piciorului dar la pretentiile modeste ale figurinei comparativ cu alti producatori eu zic ca este acceptabil. Devine importanta atunci cand figurina sta in context (diorama) si toata actiunea spune o poveste.
tgr, la 2 Mar 2009, 00:32, a spus:
Poate poti sa ne arati mai mult din ce ai lucrat...fie si busturi .
Multumesc tgr!
Cat de curand am sa va arat doua lucrari. Nu am lucrat busturi niciodata desi detin un bust Wolf WBG 01 - SS Unterscharfuhrer WW2 - rasina scara 1/9 la care ma tot uit din cand in cand si imi zic... curaj, ca nu te musca!
alexelu_marinelu, la 2 Mar 2009, 10:24, a spus:
O macheta buna te ajuta; una proasta te baga-n spital.
Mai e o varianta - upgrade prin sculptura - dar e destul de complicat.
Multumesc alexelu_marinelu!
Stai ca nu am terminat cu experimentul. Am mai facut o chestie cu figurine Italieri pe care am s-o postez cat de curand. Este un alt context dar sa nu anticipez. Toate la timpul lor.
Ai dreptate... o figurina, macheta, etc. de calitate te ajuta foarte mult si cate o data te si inspira. Calitatea unei lucrari incepe cu calitatea figurinei
Postat 09 March 2009 - 10:06 AM
Fata lui ala micu' nu prea pot sa o vad. Ochii par cam bulbucati dar nu stiu daca e din poza sau asa sunt, trebuie sa o vad "pe viu" ca sa imi dau seama. Oricum nu da niciodata cu alb "chior" (ca sa fac un mic calambur ca tot vorbim de ochii ) in jurul globilor oculari. Mai deschide o idee nuanta de piele folosita si foloseste-o pe ea. Daca pui alb prea ies in evidenta ochii.
In rest foarte frumos, imi place.
Postat 09 March 2009 - 10:23 AM
Din pacate am impresia ca tot ce exista la '32 plastic moale este pantografiat dupa ce exista la '72. De aici si ochii bulbucati. Vorba aia - "Ti conosco io de la Milano, ochio bulbucati, naso mare, capo rotondo"...
Imi plac culorile ca sunt potolite si felul in care ai rezolvat "umbrele" pe cal.
Postat 09 March 2009 - 05:32 PM
Postat 09 March 2009 - 11:25 PM
OlafTheViking, la 9 Mar 2009, 01:06, a spus:
Fata lui ala micu' nu prea pot sa o vad. Ochii par cam bulbucati dar nu stiu daca e din poza sau asa sunt, trebuie sa o vad "pe viu" ca sa imi dau seama. Oricum nu da niciodata cu alb "chior" (ca sa fac un mic calambur ca tot vorbim de ochii ) in jurul globilor oculari. Mai deschide o idee nuanta de piele folosita si foloseste-o pe ea. Daca pui alb prea ies in evidenta ochii.
In rest foarte frumos, imi place.
Imi place chestia cu "calul care se inclina in curba"...
Ochii sunt bulbucati... este una din multele probleme ale figurinei, iar eu nu am fost destul de abil sa estompez aceasta problema. Imi iau angajamentul ca pe viitor am sa.... dar parca am mai auzit chestia asta cu luarea "angajamentului"...
Multumesc OlafTheViking!!!
wurger, la 9 Mar 2009, 01:23, a spus:
Din pacate am impresia ca tot ce exista la '32 plastic moale este pantografiat dupa ce exista la '72. De aici si ochii bulbucati. Vorba aia - "Ti conosco io de la Milano, ochio bulbucati, naso mare, capo rotondo"...
Imi plac culorile ca sunt potolite si felul in care ai rezolvat "umbrele" pe cal.
Mersi Wurger !!!
Postat 10 March 2009 - 12:25 AM
alguhan, la 9 Mar 2009, 04:17, a spus:
Ai pierdut timp pretios pe o figurina proasta. Cu talentul pe care-l ai, ai fi putut obtine o piesa mult mai atragatoare folosind o figurina de calitate.
Ma bucur sa aud (vad) vesti de la tine!!! Iti multumesc pt. aprecieri.
Sunt de acord cu tine ca figurina este de slaba calitate dar ca am pierdut timp pretios... nici un minut nu este pierdut, dupa parerea mea, atunci cand vine vorba de "a face" un lucru cu placere. Pt. mine personal nu conteaza asa de mult daca lucrez figurine de inalta calitate sau cu o calitate mai slaba. Avand expunere la diferite probleme pe care le ridica calitatea figurinelor pot sa invat din experientele mele... si asta este un lucru important. Dupa mine a fost un experiment reusit... am invatat destul de multe. Am citit si citesc multiple recenzii la diferite produse modelistice si incerc sa invat din experienata altora dar cea mai buna experianta este atunci cand te apuci si faci cu mana ta si poate este mult mai interesant sa alternezi mediul de lucru... de la 54mm la 1/72, de la metal la plastic,etc. Totul este relativ cand vine vorba de alegerea figurinei si aici este farmecul acestui hobby.
Postat 10 March 2009 - 12:54 AM
Degrelle, la 9 Mar 2009, 08:32, a spus:
Multumesc 'Degrelle'.
Este mai interesant asa sau cel putin diversificat. Surprize vor mai fi...