NASHORN cum altfel decit murdar
#5
Postat 27 February 2009 - 07:17 PM
Superba interpretarea !!!!
Ma bucur nespus de mult ca apare aici o lucrare de felul asta, sa traiasca Celula Cluj !
Si mai mult ma bucur pentru marimea si calitatea imaginilor, cel putin pentru mine sunt o delectare.
Intrebari :
-Ce reprezinta liniile de pe capota ? Sper ca nu ai avut probleme cu lacul, nu ?
-Simbolul divizionar nu e putin prea curat, raportat la ansamblul masinii ?
In rest..., ma repet :- Superb !
Adi
#8
Postat 27 February 2009 - 07:44 PM
Dani , tradare, tradare, dar sa stim si noi . Magic tracks-urile sunt bune pe linga casa omului si se asambleaza relativ usor. Eu lipesc patinele cu Gator Glue (asta e un lipici cu care obtii o lipitura elastica) pina cind fac o senila lunga care apoi o modelez pe dupa galeti, roti etc. si o fixez in puncte cu superglue.
#9
Postat 27 February 2009 - 08:57 PM
Asta da Nashorn.Chiar si crapaturile(zgarieturile )de pe cutia blindata,ii dau un efect aparte.
Felicitari Ovidiu,francezii au o vorba:"asa arbore,asa fructe".Ai facut o treaba pe cinste.
Jaloanele de distanta/topometrie de pe coada:nu trebuiau vopsite alb/rosu?
P.S. ce aveti,frate cu"1/35" ?
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 27 February 2009 - 08:59 PM
#10
Postat 27 February 2009 - 09:04 PM
marhaba, la 27 Feb 2009, 19:44, a spus:
marhaba, la 27 Feb 2009, 19:44, a spus:
Un filtru e un filtru, presupun ca te-ai referit la intensitatea culorii de ulei aplicata ca filtru, nu ?
Inca o intrebare (eu fiind mai curios din fire); de ce lac mat -dupa- aplicarea filtrelor diluate in bezina Zippo (presupun )?
In mod normal filtrele se dau dupa lac, din considerente pe care le stii si tu prea bine.
Oricum, eu unul asa il vad :
Sper sa nu te supere modificarea imaginii.
Adi
#11
Postat 27 February 2009 - 09:49 PM
Adi, cind am spus "subtire" ma refeream la faptul ca au fost doar doua straturi de ulei diluat cu bezina de brichete si nu mai multe. Pentru ca suprafata era doar semimata (probabil nu am diluat suficient uleiul) am dat cu lac sinto mat din aerograf. Dupa cum spuneam, desi au trecut doua zile , uleiul a continuat sa lucreze , drept care lacul a crapat. Trebuia sa-i aplic un photoshop inainte de postare . Nu m-am prea fortat pentru ca cu ochiul liber crapaturile respective abia daca se vad. In fotografie in schimb ies in evidenta destul de tare.
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 27 February 2009 - 09:50 PM
#16
Postat 28 February 2009 - 12:46 AM
Ce aparat foto folosesti?
Aceasta postare a fost editata de tgr: 28 February 2009 - 12:57 AM
#18
Postat 28 February 2009 - 07:30 AM
Tgr, posibil sa-ncerc o prelata sau ceva frunzis . Folosesc un Canon 450D, cu obiectivul din kit sau uneori un Tamron 18-250, lumina suficienta si o diafragma cit mai inchisa (20-22). Pentru ca nu sunt chiar visul obiectivelor, mai pleznesc un photoshop final pentru sharpness , background si usoare corectii de expunere.
Cu fiecare macheta care-o fac (nu c-ar fi prea multe), mai invat citeceva, bineinteles pe propria piele ca asa retii cel mai bine. Dupa nashornul asta am retinut ca trebuie sa stai pe oua si sa astepti sa se usuce uleiurile cum nu se poate mai bine , inainte de a da cu altceva peste ele, in speta lacuri. Cei de la Winsor&Newton recomanda ca lacul protector sa se dea peste o pictura in ulei abia dupa 6 luni de uscare. Sigur ca nu se compara o pictura in ulei cu ce facem noi aici, dar oricum se pare ca dupa 2 zile uleiul inca mai lucreaza pe macheta, chiar daca aparent e uscat (nu mai ramin amprente, nu se mai ia pe degete).
Am mai retinut ca nu e neaparata nevoie de pigmenti de la MIG ca sa poti face un noroi (multumitor zic eu). Noroiul e facut din oxizi de fier (galben, rosu, negru, alb - asta parca e de titan sau asa ceva). Ce am folosit de la MIG e ultima lor gaselnita si anume Oil and Grease Stain Mixture ( http://www.migproductionsforums.com/shop/p...tpv5l1eehi91073 ), peste pigment, pt. a simula noroiul umed si pentru scurgeri de ulei. La 5 euro si ceva - "se merita", ca sa nu te mai chinui sa amesteci lac cu vopsea si alte combinatii.
Tot aici am folosit pentru prima data Gator Glue la lipit senile (link-link) si va asgur ca e de neinlocuit. In principiu lipeste orice de orice, dar atentie, lipiturile ramin relativ elastice dupa uscare. Iar in cazul senilelor (din plastic, cum e cazul magic-tracks-urilor dragoneze) tocmai asta e secretul, pt. a putea monta ulterior senila intr-o pozitie cit mai naturala.