Va retin si eu atentia cu o problema. Tot incercand sa ma perfectionez in folosirea aerografului, nu reusesc sa trasez linii subtiri si bine delimitate, intotdeauna apar acei mici stropi pe margine. Am citit tutorialul de aici de pe site, am tot marit/micsorat presiunea, am testat la nesfarsit dilutia...degeaba. Ori nu sunt in stare, ori gresesc undeva...Folosesc un aerograf BD 180, iar testele le-au facut cu Vallejo Air folosind diluantul producatorului, in raportul diluant/vopsea precizat chiar de el. Ceva sfaturi?
Pagina 1 din 1
Vopsire aerograf
Postat 27 February 2009 - 07:11 PM
Trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:
* cel mai important: a trage dungi foarte subtiri si fara gazare necesita extrem de multa experienta. MULTA. Sunt dispus sa pariez ca 90% din cei de pe forum care utilizeaza un aerograf nu pot face asta intr-un mod consistent. Eu unul, nu ma bag la asa ceva, nu-mi iese prea des, asa ca folosesc alte metode.
* acrilicele sunt crima pentru asa ceva. Ai nevoie de mult aer/putina vopsea, si asta la acrilice (mai ales) inseamna automat uscarea vopselei pe ac. Sterge varful acului dupa fiecare 'linie'.
* presiune mare. Cu cat e mai mica presiunea, cu atat vopseaua gazeaza.
* efectul secundar la presiune mare este ca ai nevoie de un control perfect al pozitiei trigger-ului, si a vitezei de vopsire. Orice eroare in cele doua duce la balti, paienjeni, erori.
Tot ce am spus mai sus se refera la linii sub 1mm grosime (totalizand si gradientul aici), fara pic de gazare (picaturi).
* cel mai important: a trage dungi foarte subtiri si fara gazare necesita extrem de multa experienta. MULTA. Sunt dispus sa pariez ca 90% din cei de pe forum care utilizeaza un aerograf nu pot face asta intr-un mod consistent. Eu unul, nu ma bag la asa ceva, nu-mi iese prea des, asa ca folosesc alte metode.
* acrilicele sunt crima pentru asa ceva. Ai nevoie de mult aer/putina vopsea, si asta la acrilice (mai ales) inseamna automat uscarea vopselei pe ac. Sterge varful acului dupa fiecare 'linie'.
* presiune mare. Cu cat e mai mica presiunea, cu atat vopseaua gazeaza.
* efectul secundar la presiune mare este ca ai nevoie de un control perfect al pozitiei trigger-ului, si a vitezei de vopsire. Orice eroare in cele doua duce la balti, paienjeni, erori.
Tot ce am spus mai sus se refera la linii sub 1mm grosime (totalizand si gradientul aici), fara pic de gazare (picaturi).
Arata acest topic
Pagina 1 din 1