Forum Machete,Modelism,Hobby: semne nationale MiG-19 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

semne nationale MiG-19 info need!

#1 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 27-December 05
  • Interests:Machetism de tot felul

Postat 25 February 2009 - 02:59 PM

Salutare ,de mult nu am mai trecut pe aici si vad cu placere ca s-a lucrat nu gluma de cand am postat ultima data.Sa trec la subiect.Am crezut ca ma pot lasa de machete ,ca norocum-am inselat :pardon: si vreau sa o iau de la capat :thumbsup: .In viitorul apropiat doresc un Mig -19 PM cu inmatriculari romanesti 1/32 (macheta o voi primi de la HobbyX saptamana viitoare )si am nevoie de niste info despre stelele Romanesti.Stiu ca aveam in 6 pozitii, pe deriva ,pe fuselaj si pe intrados dar nu am inmatricularile respectiv stelele de aceea as dori un pic de ajutor,Poate cineva sa-mi dea dimensiunile stelelor fie la 1/32 fie cele 1/1?
VA multumesc

#2 Useril este offline   xaba 

• Membru senior
  • Postari: 681
  • Inregistrat: 29-September 08
  • Interests:Aviatie

Postat 05 March 2009 - 08:46 AM

Un sfat: listeaza fotografia atasata si masoara o lungimea unei linii de panel vizibila pe imagine (ex.: linia desenata de mine pe directie) si pe macheta. Din raportul celor doua lungimi obtii coeficientul cu care trebuie sa inmultesti latura stelei de pe imagine ca sa obtii latura stelei la 1/32.

Nu stiu daca este inteligibil ce am scris mai sus, asa ca incerc si altfel: pe imagine masori linia de panel desenata si latura stelei, iar pe macheta masori linia de panel corespunzatoare. Din cele trei valori, cu regula celor trei simple poti sa calculezi latura stelei de pe macheta (adica la 1/32).

Spor, si asteptam poze!

PS: folosesc destul de des formula "Spor" - sper ca Bill sa nu se supere, caci de la el am copiat :clapping: .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: mig19_draw.jpg

#3 Useril este offline   xaba 

• Membru senior
  • Postari: 681
  • Inregistrat: 29-September 08
  • Interests:Aviatie

Postat 10 March 2009 - 08:46 AM

Update la metoda descrisa mai sus: Trebuie luat in considerare faptul ca fotografia nu s-a facut perpendicular pe deriva.

Am facut calcule pe baza mai multor poze si mi-a rezultat 18.3mm distanta varf-la-varf, la scara 1/48. Transformand la scara 1/32 rezulta 27.5mm.

Este posibil ca aceste valori sa nu fie foarte exacte. Pana la urma cea mai sigura treaba ar fi daca s-ar gasi in arhivele FARR ordinul de aplicare a stelelor tricolore, care, cu siguranta preciza dimensiunile exacte 1/1. :clapping:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi