Forum Machete,Modelism,Hobby: Sd.Kfz.251/9 Ausf D - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sd.Kfz.251/9 Ausf D

#1 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 20-February 09
  • Interests:Auto Modelism

Postat 20 February 2009 - 02:16 AM

[left]
In primul rand as dorii sa va salut si sa spun ca urmaresc de ceva timp topicurile dumneavoastra si aceste topicuri m-au facut sa imi iau acest prim model. Modelul este facut de Tamiya si mie personal ca si prim model nu mi s-a parut foarte greu, am incercat sa fac pas cu pas toata vopsirea dar nu prea am avut rabdare si l-am terminat cam repejor...si mai exact intr-o luna... Calitatea fotografiilor nu este prea buna si de aceea imi cer scuze, promit ca urmatorul model sa-l fotografiez cu o camera mai buna. Cam atat pot spune la ora asta in rest va las sa priviti fotografiile si astept sfaturi , sugestii si critici din partea dumneavoastra.

Imagine atasata: IMG_1490_s.JPG
Imagine atasata: IMG_1484_s.JPG
Imagine atasata: IMG_1488_s.JPG
Imagine atasata: IMG_1498_s.JPG
[/left]

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 February 2009 - 03:00 PM

Salutare si tie si bine ai venit@Hassel.
Daca am priceput eu corect:asta e primul tau model?
Adica primul,primul? :friends: Esti sigur? :-P
Nu de alta,dar vad ca te-ai "dedat" la ceva fineturi,adica noroi,iarba(uscata ?)pe botul masinii(mie imi pare de-a dreptul o glie,luata cu totul),noroi si alte alea pe senile si pe roti,ba si praf uscat(parca) intins de-a lungul masinii.
Asta nu-mi pare a fi "indemanare"de incepator.Dar daca este,atunci bravo;ai inceput bine.
Critici?intotdeauna este loc.Deocamdata succes si"da-i inainte cu tupeu" ca zici bine :whistle: .

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 February 2009 - 03:01 PM

#3 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 20 February 2009 - 10:47 PM

Bine ai venit la noi in salon :-P ! Putem sa zicem un mare bravo pentru inceput! Un inceput muuuult mai bun decat mi-l amintesc pe al meu. Dar, pe vremuri nu exista un salon organizat de terapie :whistle: prin adancirea suferintei. :drinks:
Un kit vechi cu un model bun si la care ceva mai multa atentie. Poti si tu sa vezi ca senila nu sta pe roti, trebuie kit pe la imbinari, decalurile fac silvering, nu are detalii pe bot, etc... Lasa ca le vezi tu pe parcurs. :friends:

#4 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 21 February 2009 - 12:21 AM

Vezi postareaLonginus, la 20 Feb 2009, 15:00, a spus:

Salutare si tie si bine ai venit@Hassel.
Daca am priceput eu corect:asta e primul tau model?
Adica primul,primul? :friends: Esti sigur? :-P
Nu de alta,dar vad ca te-ai "dedat" la ceva fineturi,adica noroi,iarba(uscata ?)pe botul masinii(mie imi pare de-a dreptul o glie,luata cu totul),noroi si alte alea pe senile si pe roti,ba si praf uscat(parca) intins de-a lungul masinii.
Asta nu-mi pare a fi "indemanare"de incepator.Dar daca este,atunci bravo;ai inceput bine.
Critici?intotdeauna este loc.Deocamdata succes si"da-i inainte cu tupeu" ca zici bine :whistle: .

Multumesc Cata si Longinus pentru salutari. Da, este chiar primul meu model dar inainte de a ma apuca de el am stat pe forumul acesta o buna bucata de vreme si v-am privit modelele cu mult interes plus ca am avut rabdarea sa citesc si descrierile in totalitate...
Eu m-am "echipat" ca sa zic asa cu 3 pensule de la Milano (firma nu orasul) una de 2, una de 10 si cealalta de 16 iar ca vopsele am cumparat de la muzeul militar Panzer Aces si Model Color... Am luat in jur de 11 sticlute ....care m-au cam falimentat ,in fine am mai luat niste iarba sintetica tot de la muzeu pe care am folosit-o in amestec cu culoarea noroiului iar ca suprafata de praf pe model am folosit pensula de 10 amestecata cu noroi dupa care am sters-o pana nu a mai ramas aproape nimic pe ea si dadeam foarte repede pe model.... in special la imbinari si detalii. Liniile pe care le-am trasat in adancituri au fost facute cu un pen de 0.1 similar cu cele pentru desen, schite...etc. Am mai folosit la arma de pe spate pe langa vopsea un dry brush (parca asa se spune...) de culoare argintie de fapt era "oily steel".... Recunosc ca poate nu as fi reusit nimic din modelul acesta daca nu as fi fost atent la aproximativ toate posturile dumneavoastra, si cu ocazia asta va multumesc ca impartasiti si celor noi in domeniul acesta tehnicile dumneavoastra.

Aceasta postare a fost editata de Hassel: 21 February 2009 - 12:24 AM

#5 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 21 February 2009 - 12:44 AM

Hassel, ar trebui ca multi vizitatori sa-ti urmeze exemplul, de a citi inainte de a taia/vopsi/murdari....
Ai aplicat niste tehnici uzitate si verificate de ani buni, pe care le-ai luat mura-n gura de pe net, urmare a unui proces de documentare. Bravo! Esti un tip inteligent.
Daca citeai degeaba, sau nu citeai de loc si apoi stricai cateva machete, scuzandu-te ca sunt "de scoala", fara a arata vreun proges, nu erai inteligent.

La momentul primei machete, poate as fi dat orice pentru un forum ca asta. Dar, la vremea aia nici nu stiam ce e aia internet.
Asa ca multe le-am descoperit singur, iar ulterior, oral (ca miorita).
Pentru prima macheta, e excelenta. Pentru a 10-a, e foarte buna. Pentru a 20-a, e buna. ..............
Inca o data, bine ai venit si spor.

#6 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 21 February 2009 - 01:05 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 21 Feb 2009, 00:44, a spus:

Hassel, ar trebui ca multi vizitatori sa-ti urmeze exemplul, de a citi inainte de a taia/vopsi/murdari....
Ai aplicat niste tehnici uzitate si verificate de ani buni, pe care le-ai luat mura-n gura de pe net, urmare a unui proces de documentare. Bravo! Esti un tip inteligent.
Daca citeai degeaba, sau nu citeai de loc si apoi stricai cateva machete, scuzandu-te ca sunt "de scoala", fara a arata vreun proges, nu erai inteligent.

La momentul primei machete, poate as fi dat orice pentru un forum ca asta. Dar, la vremea aia nici nu stiam ce e aia internet.
Asa ca multe le-am descoperit singur, iar ulterior, oral (ca miorita).
Pentru prima macheta, e excelenta. Pentru a 10-a, e foarte buna. Pentru a 20-a, e buna. ..............
Inca o data, bine ai venit si spor.

Multumesc alexelu si sper sa nu dezamagesc pe nimeni pe acest forum.

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 21 February 2009 - 10:33 AM

Vezi postareaHassel, la 21 Feb 2009, 01:05, a spus:

Multumesc alexelu si sper sa nu dezamagesc pe nimeni pe acest forum.

Fi seriooos!!!!!!!!! nu dezamagesti pe nimeni de pe forum;eventual pe tine insuti cand vezi pozele marite,te critica baietii(sau colegii de salon,vorba lui @Cata)etc.
Da'nici asta nu-i grav,se poate trata. :friends:

Ca veni vorba:ce/care urmeaza?

P.S. Alexelule:Mioritza,cand a descoperit,singura,"oralul"? :whistle: :-P

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 February 2009 - 10:37 AM

#8 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 21 February 2009 - 12:34 PM

[quote name='Longinus' date='21 Feb 2009, 10:33' post='81469']
Fi seriooos!!!!!!!!! nu dezamagesti pe nimeni de pe forum;eventual pe tine insuti cand vezi pozele marite,te critica baietii(sau colegii de salon,vorba lui @Cata)etc.
Da'nici asta nu-i grav,se poate trata. :whistle:

Ca veni vorba:ce/care urmeaza?

Azi am cumparat de la un user (Dark) un kit Tamiya "B.M.W. R75" cu patru figurine....dar mai am ceva pana ma apuc de el....deoarece vreau sa caut poze de pe front cu motocicleta , detalii tehnice si tot ce tine de ea. Daca aveti poze cu ea si le puteti impartasii si cu mine as fi recunoscator...Voi incerca sa pun poze la fiecare pas.

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 21 February 2009 - 02:11 PM

Salut Hassel

SdKfz-ul arata bine, mai ales daca zici ca esti mai la inceput.
Reprezentarea fiecarei machete e raportata la gustul celui care o detine in posesie, nu a celor care doar o privesc. Asa ca nu dezamagesti pe nimeni, nefiind "padawan"-ul nimanui, sau ma insel ? :friends:

Legat de R75, cred ca pentru inceput, ar trebui sa-ti fie bun si asta :
http://www.cartula.ro/forum/Motociclete-uz...t-si-t5055.html
E cel mai la indemana pentru tine, la doar un click distanta. Urmareste-l ca merita !

Pentru imagini de front, e suficient sa dai un search pe google. Vei fi surprins, te asigur.
Spor la treaba si sa ne arati ce ai mai lucrat, poate criticam/indrumam/laudam, sau nu... :whistle:

Adi

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 21 February 2009 - 07:16 PM

In primul rand,bine ai venit!!
In al doilea rand mie imi place...daca tu zici ca e prima -prima mea a fost un dezastru.
Singurele critici-constructive sper,desi nu prea am obiceiul-,sunt legate de senile-trebuia sa le lipesti pe roti si decalurile.
Dar pt prima macheta nu pot sa spun decat BRAVO!

#11 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 21 February 2009 - 11:20 PM

Vezi postareaLonginus, la 21 Feb 2009, 10:33, a spus:

P.S. Alexelule:Mioritza,cand a descoperit,singura,"oralul"? :whistle: :friends:

Au descoperit-o impreuna: cu vranceanu', cu moldoveanu' si, uneori, si cu ungureanu'.

#12 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 22 February 2009 - 12:05 AM

Bine ai venit!
Arata bine!Ar mai merge putina rugina si un filtru sa mai sparga monotonia texturilor.In locul tau as face niste fading cu uleiuri.Aici arata acu' cateva saptamani MIG Jimenez ce si cum despre fading.Pe culoarea respectiva ar mai merge niste dare de ploaie.Astea le faci cu tamiya buff(de ex.) foarte diluat.Le aplici cu o pensula subtire pe suprafetele inclinate.Dupa uscare completa, poti reaplica pana la efectul dorit.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 22 February 2009 - 12:11 AM

#13 Useril este offline   Hassel 

• Membru deplin

Postat 22 February 2009 - 06:42 AM

Vezi postareatgr, la 22 Feb 2009, 00:05, a spus:

Bine ai venit!
Arata bine!Ar mai merge putina rugina si un filtru sa mai sparga monotonia texturilor.In locul tau as face niste fading cu uleiuri.Aici arata acu' cateva saptamani MIG Jimenez ce si cum despre fading.Pe culoarea respectiva ar mai merge niste dare de ploaie.Astea le faci cu tamiya buff(de ex.) foarte diluat.Le aplici cu o pensula subtire pe suprafetele inclinate.Dupa uscare completa, poti reaplica pana la efectul dorit.

Multumesc tgr si dani pentru sfaturi, am sa pun in aplicare imediat ce o sa cumpar diluant pentru acrilice....ca habar nu aveam ca exista asa ceva...Spune-mi te rog pot cumpara produse Tamiya din Bucuresti ? (Ma refer la Tamiya buff sau diluant)

Aceasta postare a fost editata de Hassel: 22 February 2009 - 06:43 AM

#14 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 22 February 2009 - 08:49 AM

Salut si felicitari, daca prima ta macheta arata asa, ai toate sansele sa devii meserias!
Poti cumpara de aici: http://www.hobbyx.ro/

#15 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 22 February 2009 - 10:42 AM

Vezi postareaHassel, la 22 Feb 2009, 06:42, a spus:

Multumesc tgr si dani pentru sfaturi, am sa pun in aplicare imediat ce o sa cumpar diluant pentru acrilice....ca habar nu aveam ca exista asa ceva...Spune-mi te rog pot cumpara produse Tamiya din Bucuresti ? (Ma refer la Tamiya buff sau diluant)

De la hobbyx imi iau si eu de obicei vopselurile.Imi e mai usor sa bifez vre-o 10 si sa-mi vina la bot.Pentru diluant, eu folosesc direct alcool izopropilic+water.Dupa ce dai comanda nu uita sa o confirmi cu un mail :whistle: .

Aceasta postare a fost editata de tgr: 22 February 2009 - 10:44 AM

#16 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 23 February 2009 - 02:58 AM

Daca tot am cautat pentru Dani, frate Hassel uite ce am gasit!
Aceeasi divizie, aceeasi perioada... Nici cum culoare panzer grey :pardon: pe care baietii te invata cum sa o faci mai frumoasa mai pompoasa sau mai ruginita. Rezultatul e clar: poti sa ceri mutarea blindatului tau la categoria SF a forumului si acolo sa contiue discutia despre cum sa-l colorezi mai frumos. ;-)
Nu uita: o documantare iti mareste sansa de a scapa de bobarnace. Sau proverbul: ai carte ai parte, n-ai carte ai 7! Nu iti face griji; le prinzi tu pe parcurs! :thumbsup:
Sau cel mai bine te apuci sa-l corectezi. Acum ai si o poza de epoca. ;-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2_D_9.JPG

#17 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 February 2009 - 04:19 PM

Bun sfat! :thumbsup:
Totusi,ce culoare are 251/9 D, ala din poza? :pardon:

#18 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 23 February 2009 - 05:18 PM

Buna intrebare...atentie mare la pozele alb-negru.

#19 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'

Postat 23 February 2009 - 10:58 PM

Popate ma repet...
Atata timp cat pe corp se vede vopseaua cu tonajul si limitele de incarcare (care era scrisa cu negru sau maron inchis) iar crucea este de o culoare conrastatnta cu baza masinariei si unde mai pui ca e un D tarziu (cand Panzer grey nu mai era folosit pentru blindate), cu siguranta culoarea masinariei din poza nu e Panzer Grey. Dupa Panzer Grey imi aduc aminte ca la nemti a urmat perioada blindatelor vopsite integral in roz, pe urma camo bicolor roz cu albastru si la final camo in trei culori roz, albastru si portocaliu! :thumbsup:

Din aceeasi carte avem si un "C" in panzre grey. :pardon:

Mai continuati??

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2_D_91.JPG
  • Imagine atasata: 2c3.JPG

#20 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 March 2009 - 02:59 PM

Fratioare Hassel,poti sa-l lasi linistit cu aceasta vopsire...
Acest Stummel e o varianta timpurie...In acest panzergrey[daca-l "deschizi" putin, obtii mai apropiatul dustgrey]masinaria a luptat la Mariupol,in Crimeea,deci probabil ca si pe alte fronturi in est.
Si Cata fratioare,"C"-ul ala din poza a doua e un "B" in toata regula!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi