Forum Machete,Modelism,Hobby: German Sd.Kfz.7 Mittlere Zugkraftwagen 8t early version - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

German Sd.Kfz.7 Mittlere Zugkraftwagen 8t early version Trumpeter 1/35

#1 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 21-January 09
  • Interests:tir cu arcul, boomerangurile,tom waits

Postat 18 February 2009 - 08:24 PM

salutare tuturor,

sunt un novice in modelism asa ca am zis ca-i mai sanatos sa ma informez inainte de a distruge modelul din titlul topicului. pana acum am exersat pe cateva modele la scala 1/76 de la revell [ un t34 si un halftrack] dar acest kit cu cele 800 de piese e cu mult peste ce am facut pana acum.am citit cateva review-uri legate de el dar nu m-au lamurit complet. momentan am asamblat partial motorul [cu grija si cu hartie abraziva 1200] dar mai sunt cateva piese de lipit pe el.
ce vreau sa aflu - -- lipesc toate piesele si dupa aceea il dau cu grund sau le dau cu grund si apoi le asamblez? am testat un spray primer pe halftrackul de la revell si mi-a acoperit mare parte din detalii - - - nu vreau sa patesc la fel si cu asta

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 February 2009 - 09:28 PM

Salutare@ edwaits,eu pot sa-ti raspund din cat ma pricep si din ce experienta am strans pana acum.
Evident ca fata de un 1/76,in cazul lui Sdkfz 7 discutam despre altceva.
Daca primerul pulverizat peste kitul 1/76 ti-a astupat detaliile este pentru ca l-ai dat prea de aproape,prea mult si pentru ca oricum un 1/76 are detalii de-a dreptul infime.Nu cred ca vei pati la fel si cu 1/35-ul de la Trumpy,insa nu-ti forta norocul-da putin,pe principiul "sarii in bucate"- :whistle: daca mai ai nevoie mai poti da,insa daca ai pus prea mult,nu mai poti scoate.
Monteaza tot motorul si grunduieste-l cand e completat,nu da grund pe fiecare piesa inainte de asamblare;oricum daca ai face asa,ai avea probleme si cu adezivul in momentul asamblarii si ar mai lasa si urme urate.
Iti doresc succes-te-ai legat de un kit cam "tare"pentru un incepator 1/35-si arata-ne si noua ce si cum ai reusit.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 February 2009 - 09:29 PM

#3 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 18 February 2009 - 09:45 PM

recunosc ca sunt impresionat de nr elementelor din ac kit.................. dar am rabdare si vreau sa-mi iasa bine si nu ma voi grabi cu el

#4 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 11 March 2009 - 10:21 PM

am renuntat deocamdata sa construiesc la el dar m-am ocupat de ceea ce va tracta [s.f.h. 18 howitzer] un kit ce este prezentat aici pe forum [sursa de inspiratie]. am asamblat partial elementele, le-am dat cu grund si cu un strat de german gray [vallejo].am ras niste creta pastel si i-am dat un pic de personalitate..................si aici problema: creta se ia pe degete si a trebuit sa o fixez cumva -- prima incercare cu fixativ ptr creta [lichid cumparat de la arta plastica], rezultatul - o mazga lucitoare pe toata suprafata ; a doua incercare -- cu vernis matt , rezultat - tot o mazga dar mata de data aceasta.

Intreb si eu cum fixati creta [am citit posturile unde apare cuvantul pastel da nu-s foarte lamurit]? eu am intins-o pe macheta asa praf fara sa o diluez .ptr a realiza un wash acrilic trebuie sa lacuiesc macheta sa fie lucioasa ?
multumesc si scuzati calitatea imaginilor [ mai bine de atat nu poate aparatul]

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0913.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0915.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0916.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0917.jpg

Aceasta postare a fost editata de edwaits: 11 March 2009 - 10:22 PM

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 12 March 2009 - 08:35 AM

Pastelurile (creta) nu adera la fel de bine la plasticul machetei ca si pigmentii. (Si) de aceea este de preferat sa folosesti pigmenti in loc de creta. Fixativul pe care l-ai incercat se da din spray sau din aerograf (daca ai luat varianta la sticla nu la spray), intr-un strat subtire. Respectivul fixativ iti va inchide putin culorile. Spalarile (washul) se fac pe suprafete lucioase. Poti incerca sa amesteci pudra de creta cu alcool pina obtii o pasta pe care o pensulezi. Inainte de a se usca prea tare stergi cu un servetel uscat si pigmentul va ramine doar in adincituri.

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 12 March 2009 - 03:48 PM

Ok,deci:am schimbat registruuul!!acum discutam despre Sfh 18/cal 150 mm;e bine.
1) este vorba despre obuzierul 1/35 de la Trumpeter?;
2) daca da,exista,intr-adevar acest kit prezent aici pe forum,dar vopsit in "feldgrau(sau"field grey"-Tamya acrilic);
3)pe modelul acela,creta a fost aplicata prin diluare cu solvent organic-clasicul diluant terpinol,dar poti sa incerci si cu benzina usoara pt.brichete;
4)vopseste in culoarea de baza,lasa sa se usuce(ma refer la tot modelul)dupa care poti face si asa:razuiesti pastel,in pudra f.fina,il lasi sa cada acolo unde-i este locul si aplici cu pensula putin solvent,dupa care nu-l mai atingi,nici macar in gluma;vei vedea ca pastelul se dizolva usor,iar dupa un timp revine la aspectul initial,dar se fixeaza pe model;oricum nu mai pune mana pe acele parti ale modelului,cel putin o saptamana.Din aceasta cauza este indicat sa folosesti creta CHIAR LA FINAL!!
Succes.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 12 March 2009 - 03:49 PM

#7 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 12 March 2009 - 05:08 PM

da, e kitul de la trumpeter si am vopsit jucareaua in vallejo model air 71052 - german grey. astazi mi-a ajuns tamiya field grey xf 65 - voi vedea daca difera nuantele. daca utilizez solvent [ benzina zippo] peste creta nu o sa-mi atace si culoarea de sub ea [totul este acril]? sau sa incerc cu fixativul ala ptr pastel cu aerograful?
Longinus: daca imi amintesc bine chiar tu ai realizat modelul postat aici pe forum..........buna sursa de inspiratie

Aceasta postare a fost editata de edwaits: 12 March 2009 - 05:13 PM

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 12 March 2009 - 07:42 PM

:pardon: Un "Da"si un "Nu"-
da-eu am postat Sfh18/150 mm/Trumpeter 1/35-Multumesc;
nu-daca folosesti acrilice,benzina/terpinolul sau orice alt compus organic pe baza de petrol ,nu-ti va ataca vopseaua de baza-sub conditia de a fi uscata bine;
Creta pastel este ,in esenta un carbune,solubil in benzina sau derivate ale petrolului.

#9 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 13 March 2009 - 09:01 AM

este o mare diferenta intre field grey si german grey [daca stie cineva corespondentul vallejo model air ptr field grey il rog sa posteze codul]. deja am vopsit o parte din model cu german grey asa ca va trebui sa continui cu aceasta culoare

#10 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 07 April 2009 - 07:53 PM

acum am terminat tunul...............pozele sunt facute cu camera web

am sa incerc sa fac cateva la lumina zilei cu camera video............dar nici aia nu are macro :-)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126650.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126661.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126674.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126690.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126707.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2009/post-1899-1239126725.jpg

Aceasta postare a fost editata de edwaits: 07 April 2009 - 07:55 PM

#11 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 10 April 2009 - 08:15 PM

...incearca macar cu un telefon mai de Doamne-Ajuta.Pacat de lucrare.

#12 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 11 April 2009 - 01:16 PM

nu am avut timp din cauza unor probleme la lucru...........incerc sa imprumut marti un aparat ok

#13 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 14 April 2009 - 08:18 PM

acum am ceva poze mai reusite

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0431.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0433.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0434.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0435.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0437.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0439.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0442.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0444.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0445.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0446.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0447.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0448.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0449.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0450.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0451.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0452.jpg
  • Imagine atasata: DSCF0454.jpg

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 14 April 2009 - 08:26 PM

Te-ai descurcat bine(parerea mea);nu sunt poze cu detalii,iar de la distanta mie imi pare ok.
Toate bune si frumoase,numai ca nu potriveste cu numele topicului. :-)

#15 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 14 April 2009 - 08:38 PM

mda...............iar butoaiele is de la un dragon

#16 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 14 April 2009 - 10:06 PM

Salut Edwaits
Desi subiectul topicului (cum zice si Longinus) e altul decat imaginile postate, e interesant de discutat si noul subiect. Oricum, eu astept in continuare sa apara imaginile cu Mittlere-ul de 8 tone.

Legat de piesa postata, constat cateva lucruri care mie unul nu imi dau prea bine la retina (sper sa ma insel totusi):
Cel putin in prima imagine (cea luata pe fond negru HP) vad ca ai folosit ceva creta pastel. Foarte bine. Ideea e sa te intrebi ce vrei sa reprezinti cu acea culoare.
Nu o lua in nume de rau si in nici un caz ca o lectie, in fond fiecare face cum ii place o macheta. Noi ca privitori, vedem macheta ta per ansamblu, tu probabil o vezi mai mult pe elemente constituente -nu- ca pe un intreg (asta cred ca e problema tuturor celor ce asambleaza o macheta). Si probabil de aici apar unele mici greseli legat de culorile folosite.

Mi-am permis sa carcotesc, apreciind atat masina cat si producatorul, altfel taceam si priveam in continuare.
Deci si prin urmare :diablo: :

Vad ca la tine apare brun inchis pe calea de rulare, mai putin pe falcele dar apare din nou sus pe teava. E noroi ? Praf ? Rugina ?
Am pus trei variante de raspuns, insa din modul de aplicare a respectivei culori, nu reiese nici una.

Daca e noroi, ar fi trebuit sa aiba ceva textura si aplicare joasa, insa vazand nuanta dintre crestele rotilor si sus pe falcele cred ca nu asta reprezinta culoarea brun aplicata.

Daca ar fi praf -la fel-,aplicare relativ restransa, in zonele mai joase ale machetei, mai mult la imbinari. Insa nu e aplicat astfel, deci pica si varianta asta de interpretare.

Daca ar fi rugina, aceasta nu ar avea ce cauta tocmai sus pe teava si mai ales pe unele piese ale armei (cilindrul principal, culata, inchizator,sania de incarcare, etc).

Per ansamblu, macheta ta arata bine, insa (probabil doar eu) daca incerc sa o privesc atent, nu inteleg reprezentarea ei prin culorile folosite. Incearca sa uniformizezi nuantele, inseland ochiul privitorului fie printr-un filtru cu uleuri care sa rupa cotrastul, fie folosind mai atent/selectiv -ca si aplicare pe macheta- culorile. Scoate in evidenta detaliile prin spalari succesive, accentueaza putin luminile, incearca sa uniformizezi la final ce ti se pare contrastant si rezultatul va fi unul superb. Atat pentru tine cat si pentru privitori.

Sper sa nu te supere tirada mea. Oricum (repet) per ansamblu macheta arata bine mai ales vazand ca ai avut curaj sa folosesti (riscant totusi), crete, etc,etc. Viitoarea macheta sunt sigur ca va arata insa si mai bine.
Sa ai spor in continuare. Astept sa vad 7-le de 8. :-)

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 April 2009 - 08:30 AM

Una peste alta e foarte bine. Ai exagerat putin cu "rugina", dar cred ca se poate remedia. Urmeaza sfaturile lui AdiP, ca zice bine!

#18 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 16 April 2009 - 08:06 AM

multumesc de aprecieri............stiu ca mai am mult pana va arata ca al lui Longinus
AdiP: nici o suparare ptr tirada ; chestia aia brun a ajuns asa dupa o incercare de wash cu tamiya buff care mi-a facut niste pete disgratioase pe macheta si am incercat sa o repar cu earth de la revell............asa o ajuns teava murdara si asa am vazut ce face washul pe o suprafata mata
si am vazut ca prea mult strica...... inca nu m-am apropiat de uleiuri........ma lupt cu acrilicele si cu creta momentan

Aceasta postare a fost editata de edwaits: 16 April 2009 - 08:09 AM

#19 Useril este offline   edwaits 

• Membru deplin

Postat 24 September 2010 - 08:36 AM

intr-un final mi-am facut curaj si am inceput kitul.am asmblat cutia de viteze si am grunduit-o.masinaria va fi vopsita field grey ,cutia trebuie vopsita in aceeasi culoare? si capetele schimbatoarelor erau din lemn? vopsite maro sau negru? cine stie il rog  sa-mi dea un sfat. prelata arata foarte urat si am decis s-o modific.nu stiu daca o voi folosi dar macar a fost un bun exercitiu.am decupat portiuni din ea si am acoperit-o cu panza.inca nu e finalizata dar deja arata mai bine decat originala. pozele sunt facute cu camera web asa ca va rog sa scuzati calitatea acestora.astept raspunsurile voastre referitor la vopsirea cutie de viteze.

numai bine!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100924_091325.png
  • Imagine atasata: 100924_091241.png
  • Imagine atasata: 100924_091355.png
  • Imagine atasata: 100924_091405.png
  • Imagine atasata: 100924_091447.png
  • Imagine atasata: 100924_091504.png
  • Imagine atasata: 100924_091610.png
  • Imagine atasata: 100924_091617.png
  • Imagine atasata: 100924_091626.png

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 24 September 2010 - 09:09 AM

Salutare Edwaits.

Mai bine mai tarziu,decat deloc.

Am si eu acelasi kit(ma rog,KM 11,dar tot de la Trumpeter,pe care urmeaza sa-l dau la asamblare si-l voi posta,desigur,aici pe forum).
Marea ta problema este compartimentul motor(dupa cum imi amintesc eu piesele).Cutia de viteze eu as sugera sa o vopsesti in dark green sau in culoarea masinii -asta era regula la masinariile astea.

La interior,manetele schimbatorului,reductorului,etc erau din metal cu mansoane de protectie la capete -cauciuc,in nici un caz lemn.
Succes.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi